Trabzonspor’da Enis Destan Süper Lig’de Gaziantep FK maçında oynayacak mı?

Trabzonspor’da 3 maç men cezası olan Enis Destan’ın Süper Lig maçlarında forma giyip giyemeyeceği merak konusu oldu.

Trabzonspor’da Enis Destan Süper Lig’de Gaziantep FK maçında oynayacak mı?

Trabzonspor’da Enis Destan PFDK’dan 3 maç men cezası aldı. Bu ceza sonrasında genç futbolcunun Süper Lig maçlarında forma giyip giyemeyeceği merak konusu oldu.

Trabzonspor’da Enis Destan, Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında Trabzon’da oynanan ve 3-2 kazanılan karşılaşmada rakibine yaptığı hareket sonrası kırmızı kart görmüştü.

Destan, bu hareketi nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından 3 resmi müsabakadan men ve 39 Bin TL para cezası ile cezalandırıldı.

Enis Destan’ın aldığı men cezasının süper Lig maçlarında geçerli olup olmadığı merak edilmeye başlandı.

SÜPER LİG MAÇINDA OYNAYACAK MI?

Enis Destan, cezasını Türkiye Kupası maçlarında çekecek.

Kurala göre Enis Destan 4 maç ve üstü men cezası almış olsaydı lig maçlarında da forma giyemeyecekti. Bu durumda Enis Destan'ın ligde yarın (28 Nisan Pazar) saat 19:00'da oynanacak olan Gaziantep FK maçında forma giymemesi için bir neden bulunmuyor.

İŞTE O MADDE

TFF Disiplin Talimatı 92-6. Maddesi şu şekilde;

"Profesyonel lig, bölgesel amatör lig ve kupa müsabakalarındaki ihlalleri nedeniyle dört müsabakaya kadar müsabakadan men ile cezalandırılan futbolcuların ve görevlilerin cezası, ilgili resmi müsabaka kategorisi dikkate alınarak kendi kategorisinde infaz edilir. Bu futbolcular ve görevliler ceza aldıkları kategori dışındaki resmi müsabakalarda oynayabilirler ve görev alabilirler. Disiplin Kuruluna idari tedbirli olarak sevk edilen futbolcunun, idari tedbir nedeniyle oynamadığı müsabakalar, kategori ayrımı yapılmaksızın alacağı cezadan mahsup edilir."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler