Trabzonspor’da Dünya Kupası öncesi hayal kırıklığı! Beklenen olmadı

Süper Kupa zaferiyle sezonu açan Trabzonspor, geride kalan periyotta toplam 22 maç oynadı.

Trabzonspor’da Dünya Kupası öncesi hayal kırıklığı! Beklenen olmadı

En ciddi hayal kırıklığı Avrupa’da yaşandı. Şampiyonlar Ligi’ni ana hedef olarak belirleyen Fırtına, Play-Off turunda Kopenhag’a elendi. Ardından UEFA Avrupa Ligi’ne kalan Bordo-Mavililer, Ferencvaros, Monaco ve Kızılyıldız’ın olduğu gruptan çıkamadı. 9 puanla 3. olan ve Avrupa’nın 3 numaralı organizasyonu Konferans Ligi’nde yoluna devam edecek olan Trabzonspor, ligde de çalkantılı bir gidişat sergiledi.

Şampiyonlar Ligi hedefiyle başladığı sezonda önce Play-Off’ta elenen, ardından UEFA Avrupa Ligi’nde üst tura çıkamayan Fırtına, Konferans Ligi’nde devam edecek.

Süper Lig’de ise son 5 haftada 1 galibiyet alabilen Bordo-Mavili takım, 13 haftada 23 puan topladı ve geçtiğimiz sezonki performansının tam 10 puan gerisinde kaldı.

Yusuf, Abdülkadir ve Djaniny gibi yıldızlarından verim alamayan Fırtına’da, sonuçlardan çok oynanan futbol eleştirilirken, tek çare 1.5 aylık Dünya Kupası arası olarak görülüyor.

Esas sıkıntı deplasmanda

Son 5 haftada 1 galibiyet alabilen Trabzonspor , öne geçtiği Konyaspor ve Ankaragücü maçlarında skoru koruyamayıp, beraberlikle yetindi. Esas sıkıntı ise deplasmanda yaşanıyor. Avrupa’da oynadığı 4 dış saha mücadelesinden 1 puan çıkartabilen Fırtına, ligde 7 deplasmanın 4’ünde puan kaybetti. 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgiyle sahadan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor