Trabzonspor'da dikkat çeken madde! "Kulübün birleşmesi, feshi, tasfiyesi..."

Trabzonspor, tüzük tadili için Olağanüstü Genel Kurul'da bir araya geldi.

Trabzonspor'da dikkat çeken madde! "Kulübün birleşmesi, feshi, tasfiyesi..."

Trabzonspor Kulübü, uzun süredir camianın gündemini meşgul eden tüzük tadili için Olağanüstü Genel Kurul düzenliyor.

Genel Kurul'da üyelerin onayına sunulacak olan maddelerden biri de "Kulübün birleşmesi, feshi ve tasfiyesi" başlıklı madde olacak.

Üyelerin onayına sunulacak 88. madde şu şekilde;

TÜZÜK TADİLİ (Değişiklik Sonrası)

MADDE 88

KULÜBÜN BİRLEŞMESİ, FESHİ VE TASFİYESİ

a-Birleşme

Kulübün, aynı ilde bulunan, başka bir spor kulübüyle birleşmesi kararı, genel kurul üye tam sayısının en az 3/4 ünün katılacağı genel kurul toplantısında, hazirun cetvelinde imzası bulunanların en az salt çoğunluğunun kabul oyu ile verilir.

b-Fesih

1. Kulübün feshedilebilmesi için Genel Kurul toplantı yeter sayısı birinci toplantı için Genel Kurula katılma hakkı bulunan üyelerin dörtte üçü (3/4), ikinci toplantı için beşte biridir. (1/5) Kulüp, hazirun cetvelinde imzası bulunanların üçte ikisinin (2/3 ) kabul oyu ile verilir.

2. Kulübün feshi halinde malvarlığı, merkezi Trabzon'da bulunan aynı amaçlı spor kulüplerine üç (3) ay içerisinde devredilir ve bu durum bir tutanakla tespit edilir.

c-Tasfiyesi

1. Feshin Genel Kurul'ca onaylanması halinde Genel Kurul tarafından mevcut Yönetim Kurulu içerisinden beş (5) kişilik bir Tasfiye Kurulu oluşturulur, fesih kararı Tasfiye Kurulunca kulüp merkezinin bulunduğu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bildirilir.

2. Tasfiye Kurulu, tasfiye işlemlerini yapar, bilançosunu çıkartır.

3. Devir işi tamamlandıktan sonra Tasfiye Kurulu tasfiye raporunu, bilançosunu ve devir tutanağından düzenleyeceği suretlerden birini yedi (7) gün içinde bir yazı ile Gençlik Spor İl Müdürlüğüne bildirir ve bu yazıya tasfiye tutanağı da eklenir.

4. Tasfiyeye ilişkin yukarıda düzenleme bulunmayan hallerde 7405 sayılı Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu ve ilgili yönetmelik hükümleri uygulanır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler