Bjelica uzun uzun anlattı! İşte Trabzonspor'da son durum

Trabzonspor'un teknik direktörü Nenad Bjelica, basın toplantısı düzenledi.

Trabzonspor teknik direktörü Nenad Bjelica, basın mensupları ile bir araya geldi.

Bjelica, bir buçuk saate yakın süren basın toplantısında bordo mavili takımdaki gelişmeleri aktardı.

Bjelica'nın açıklamaları şu şekilde:

Oyunculara tavrım çok değişmedi. Umut Bozok özelinde, geçtiğimiz sezon bize çok yardımcı oldu. İlk günden itibaren eleştiriler başladı. Oyuncuya hata yapma şansı dahi bırakılmadığı öz güvensiz olmasına sebep oluyorsunuz. Oyuncu kendisini kötü hissediyor ve verebileceklerini veremiyor. Bu eleştirileri toparlayabilmek adına elimizden geleni yapıyoruz. Enis Destan'ı da hazırlamaya çalışıyoruz. Umut Bozok yerli ve iyi bir oyuncu. Öz güvensiz oynadığı için, santrfor noktasında sıkıntı yaşıyoruz.

"HAFTA İÇİ UYARMIŞTIK"

16 yıllık kariyerimde hiçbir zaman suçu bir futbolcuya yüklemem. Kazanınca beraber kazanırsınız, kaybedince beraber kaybedersiniz. Bir ya da birkaç oyuncu hedefim değildi. Anlatmak istediğim takımın tutumuydu. Takımın maçta gösterdiği davranış ve tutum, antrenmanlardan daha iyi olsa bile onları hafta içi uyarmıştık.

"BELKİ YETERLİ ZAMANI GÖSTEREMEMİŞ OLABİLİRİM"

Her zaman maçlardan sonra neyi daha iyi yapabilirim diye kendimi sorgularım. Rizespor maçından sonra da sorguladığım ilk kişi kendimdi. Takımımızda bu maçta disiplin ve odaklanmanın eksik olduğunu ifade edebilirsiniz. Kendimi mağlubiyetlerde sorumluluktan soyutlamam. Ben de hata yapmış olabilirim. Maçtan 3 gün önce Petkovic'i takımımıza katabilmek için, bizzat benim de görüşme yaptığım transfer sürecinde, istediğimizi elde edemeyince kulüp olarak, benim de odak noktam oraya kaymış olabilir. Belki yeterli zamanı takıma gösterememiş olabilirim. Performans olarak takımdan alabileceğimi alamamış olabilirim. Bir başarısızlık ve hata varsa kendimi de en üst sorumlu gördüğümü ifade ediyorum.

"MAALESEF OLMADI"

Petkovic'i aramıza katmaya çalıştık. Ama maalesef olmadı. Bu sinirli ruh hali her şeyi etkileyebiliyor ama hayat böyle. Hayat devam ediyor.

Bjelica uzun uzun anlattı! İşte Trabzonspor'da son durum

"OFANSİF OYUN HOŞUMA GİDER"

Bakasetas geçen sezon son 8 maçta bizimle oynadığı şekilde ve aynı pozisyonda oynamaya devam ediyor. Tek 6 numara ile oynuyoruz. Onun biraz önünde Bakasetas oynuyor. Bardhi ve Ömür'ü de o bölgede kullandık. Ofansif oyun hoşuma gider. Takıma da böyle bir oyun oynatmaya çalışıyoruz. Kourbelis'in son maçta geride yalnız kaldığını gördük. Defansif özelliklerinden çok üretmeye daha yakın bir oyuncu. Maçın ikinci yarısında Bakasetas'ı geri çekerek ikisini kullanmaya çalıştık.

"2 OYUNCU DAHA KATMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Orta sahaya 2 oyuncu daha katmaya çalışıyoruz. Bunlardan biri 6 numara, diğerini ise 8 numara. Uzun süredir çalışıyoruz. Şu an sonuçlandıramadık ama sonuçlandırmak için çaba gösteriyoruz.

"BAHANELERİN ARKASINA SIĞINAN BİR ANTRENÖR DEĞİLİM"

Hayatımın hiçbir döneminde bahaneleri öne süren bir antrenör olmadım. Ama şunu da ifade edebiliriz ki; sakat futbolcular aramızda olsa daha farklı olabilirdi. 6-8 numara ve bir santrfor olsa farklı olabilirdi. Ama bahanelerin ardına sığınan bir antrenör değilim, her zaman elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. 10 yeni transfer var. Takıma alışmaları zaman alıyor. Hepsinin aynı anda takıma adapte olmasını istersiniz. Ama öyle olmayabiliyor.

"MESSİ İLK YILINDA İYİ SEZON GEÇİREMEDİ"

Messi, PSG'ye gittiğinde ilk yılında iyi sezon geçiremedi. Bazen zaman gerekebiliyor. Takımımızda lider karakterli futbolcuların belirsiz yaşamaları, kalacaklar mı gidecekler mi, durumları nasıl olacak? Bunların her biri insan, söylentiler kafalarındaki düşünceleri farklı yöne çekebilir.

"RİZESPOR MAĞLUBİYETİ YIKIM OLDU"

İstanbul'da oynadığımız Galatasaray maçını elbette kazanmak için oynadık. Ama bu tür maçları kaybedebiliyorsunuz. İçeride ancak asla maç kaybetmemelisiniz. Rizespor mağlubiyeti bizim için yıkım oldu.

"BELLİ BİR SÜRECİN ÜRÜNÜ"

Oyuncuların birbirine ve takıma alışması belli bir sürecin ürünü. Kasımpaşa maçı ile birlikte iyi bir takım olma yolunda olduğumuzun mesajını vereceğimize inanıyorum.

Bjelica uzun uzun anlattı! İşte Trabzonspor'da son durum

"MAALESEF AYNI GÖRÜNTÜYÜ VEREMEDİK"

Maç sonu basın toplantısında Rizespor'un bizden daha iyi bir takım görüntüsü verdiğini söylemiştim. Maalesef biz aynı görüntüyü veremedik. Ama bunun sebeplerini sıralayabiliriz. Bu yoldayız ve bu bir süreç. En kısa sürede halledilebilir.

"1461 TRABZON'DAN ARAMIZA KATILMASINI BEKLEDİĞİMİZ OYUNCULAR VAR"

1461 Trabzon'dan aramıza katılmasını beklediğimiz oyuncular var. Aramızda 2 lig var. Bu oyuncuların gelişime ihtiyaçları var. Orada kendilerini kanıtlamalılar. Sonra bir adım atıp, 1. Lig'de kendilerini kanıtlamaları gerek. Daha sonra ise Süper Lig'de orta sıralarda oynayacak takımlarda kendilerini gösterip sonra Trabzonspor'a gelmeliler. Trabzonspor tarihi ve üzerinde olan baskısı olan büyük bir takım.

"1461 TRABZON'DA 7 GOL ATMIŞ BİR FUTBOLCUDAN NELER BEKLERSİNİZ?"

1461 Trabzon'da 7 gol atmış bir futbolcuyu aramıza kattığımızda neler beklersiniz? Aramıza katıldığında goller atabilecek mi, birçok maçı kurtarabilecek mi?

"YETENEĞİNİ GÖSTERMESİ İÇİN YARDIMCI OLUYORUZ"

Enis Destan geçen sezon Polonya Ligi'nde kaç gol attı, biliyor musunuz? Yetenekli bir oyuncu, biz de var olan yeteneğini göstermesi için yardımcı oluyoruz.

Bjelica uzun uzun anlattı! İşte Trabzonspor'da son durum

"34 OYUNCU İLE KAMP YAPTIK"

Sezon öncesi 34 oyuncu ile kamp yaptık. Kerem, Hakan, Emirhan, Göktan, Abdurrahman, Salih, Onuralp. Birçok genç oyuncu aramızdaydı. Diğer takımların kaç genç ile kamp yaptığını bize söyleyebilirsiniz. Biz de tamamen genç takım havası vardı.

"HİÇ SEVMEDİĞİM ŞEYLERDEN BİRİ SORUNLARIN HALI ALTINA SÜPÜRÜLMESİ"

En önemli noktanın iletişim olduğunu düşünüyorum. Oyuncularla aramızda bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Herkes kendi görevini en iyi şekilde yapmak zorunda. Odasının kapısı her zaman açık olan bir kişiyim. Yardımcı olabileceğim bir konu varsa kapım her zaman açık. Ufak bir problem varsa hemen konuşulması ve çözülmesinin yanındayım. Benim hiç sevmediğim şeylerden biri, sorunların halı atına süpürülmesidir. Direkt konuşan bir insanım. Bazen doğrular can yakabilir. Ama doğrusu bunların söylenmesidir. Kulüpteki herkes ile gayet iyi bir iletişimimiz var. Oyun ve skor olarak iyi olduğumuzda bir sorun kalmayacak.

"BİZİMLE DEVAM EDİYORLAR"

Koita ve Djaniny'nin geldiğim zaman kulüpten ayrılacakları konuşulmuştu. Şu anda takım bulamadılar. Bizimle devam ediyorlar. Takımdan ayrı olarak çalışıyorlar. Eğer transfer dönemi kapandığında eğer hala bizimleyseler ve kontenjan konusunda sorun olmazsa değerlendirebiliriz.

"AGRESİFLİĞİ GÖSTEREMEYEN BİR TAKIM GÖRÜYORUM"

Kendi takımıma baktığımda, ofansif oynamaya çalışan ama istediğim agresifliği gösteremeyen bir takım görüyorum. Defansif ağırlıklı orta saha oyuncuları aramıza katmaya çalışıyoruz. Bununla istediğimiz agresifliği yakalayabiliriz.

"BU OYUNU OYNAMAYA ÇALIŞAN AZ SAYIDAKİ TAKIMLARDAN BİRİYİZ"

4-3-3 oynama çalışıyoruz. Tek 6 numara ve önlerinde 2 tane ofansif orta saha oyuncusu kullanmaya çalıştık. Bu oyunu oynamaya çalışan az sayıdaki takımlardan biriyiz. Savunmada denge kuramadığınızda canınızı yakabiliyor. Bu konuda düşünmeye ve çalışmaya devam ediyoruz.

"GERÇEKÇİ BİR HEDEF OLABİLİYORUZ"

Avrupa'daki önemli liglerde transfer döneminin sona ermesiyle aramıza oyuncu katmamız biraz daha kolaylaşabilir. Oyuncular genelde Almanya, Fransa gibi liglerden teklif bekliyorlar. Önce bu ligleri değerlendirip, ondan sonra Türkiye'ye gelmeyi düşünebiliyorlar. Oyuncuların hesaba katamayacağı bu ligler olmadığında biz daha gerçekçi bir hedef olabiliyoruz.

"FİYAT BİRDEN YÜKSELDİ"

Petkovic'in yeni antrenörü, bir önceki antrenöründen daha değerli bir oyuncu olarak görüyor. Takım kaptanlığını da ona verdi. Birçok şeyi göz önünde bulunduruyorsunuz. Fiyat birden yükseldi. Bizim bu rakamlara çıkmamız mümkün değil. Petkovic şu anda sözleşme yenilemedi ve birkaç gün içinde Avrupa'dan önemli bir takıma transfer olabileceği yönünde bilgim var.

"GENÇLERE BİZİM KADAR DEĞER VEREN BİR BAŞKA TAKIM OLMADIĞINI GÖRÜYORSUNUZ"

Geldiğimiz ilk günden beri pek çok genç oyuncuya oynama fırsatı verdik. Arif, Oğuzhan, Salih ve Poyraz'a süre verdik. Yarınki maçta Abdurrahman aramızda olacak. Ligde gençlere bizim kadar değer veren bir başka takım olmadığını görüyorsunuz.

"ALİ ŞAHİN YILMAZ'IN OYNAMAYA İHTİYACI VAR"

Şu anda elimizde 5 stoper var. Fernandez de gelecek. Ali Şahin Yılmaz'ın oynamaya ihtiyacı var. Kendisine yeterli dakikayı veremeyeceğimizi düşündüğümüzde, oynaması gerekiyor. 1461 Trabzon'a gitmek onun için opsiyonlarından biriydi. 2 gün önce kardeşi ile ofisime geldi. Süper Lig ve 1. Lig'den teklif olduğunu, oraya gidebileceklerini söylediler. Ben de bu durum çok iyi olduğunu ifade ettim. Gidebileceğiniz ve oynayabileceğiniz takımlar farklı. Benim tercihim oynayabilecekleri bir takıma gitmeleri. Gelişmeleri adına maç alışkanlığı kazanmaları gerek.

"BAZEN OYUNCULAR SİZLE OYUN OYNUYOR"

Mendy ve Nsame ile görüşmeler oldu. Birçok oyuncu ile temaslar oluyor. Türkiye'ye ya da Trabzon'a gelmek istemediğini söyleyen oyuncular oluyor. Bazen oyuncular sizle oyun oynuyor. Geleceğim diyor ve iş bitme noktasındayken, sizinle yaptığı görüşmeyi başka takımdan fiyat yükseltmek için kullanabiliyor. Bi futbolcu gelmek isterse, gelmek adına binlerce sebep bulabiliyor. Gelmek istemeyen futbolcu ise gelmemek adına sebepler bulabiliyor. Kulübümüz çalışıyor. Bahsedilen 2 oyuncu için de zaman ne getirecek, göreceğiz.

KASIMPAŞA MAÇINDA OLMAYACAKLAR

Kourbelis ve Eren yarın Kasımpaşa maçında oynayamayacak. Kourbelis göğüs kafesine darbe aldı. Eren de aramızda olmayacak.

"HERHANGİ BİR OYUNCUMU RENCİDE ETMEDİM"

Maçtan önceki antrenmanlarda gördüklerimden çok fazla mutlu olmadığımı oyuncularıma söylemiştim. Herhangi bir oyuncumu basın önünde rencide etmedim. Asla da bunu yapmam. Sorunları oturup konuştuk. Maç öncesindeki antrenmanlarda gördüklerimden onlar da mutlu olmadıklarını ifade ettiler. Bir sorun varsa hemen konuşulmalı ve hemen çözülmeli.

"DAHA İYİ BİR İLİŞKİ OLAMAZ"

Yönetimimizle de bu konuları konuştuk. Başkan ve asbaşkan ile konuştuk. Desteklerini ifade ettiler. Çok iyi iletişimimiz var. Hatta daha iyi bir ilişki olamaz diye nitelendiriyorum. Trabzon'da çok mutluyum.

"SORUN ÇÖZMEK CAN YAKAR"

Ben 15 maç bekleyecek birisi olmadım. Bir sorun gördüğümde reaksiyon verme taraftarıyım. Sorun çözmek can yakar. Günün sonunda hep birlikte göreceğiz. Yönetim ile birlikte takımı daha iyi yere götürmeye çalışıyoruz.

SAKATLIKLARDA SON DURUM

Trezeguet 5 Eylül'de dönecek. Beşiktaş maçına hazır olacak diye düşünüyoruz. Teklic darbe almıştı. Şu anda bir sıkıntı yok. Eren 7-10 gün antrenmanlara çıkmayacak. Beşiktaş maçına yetişme durumu var. Fernandez de Salı ya da Çarşamba günü aramıza katılacak. Fernandez tam anlamıyla Eylül ortası ve sonu aramızda olacak ve çalışacak.

"UMUT BOZOK GİBİ PROFESYONELLİKTE BİR OYUNCUYU ÇOK KOLAY BULAMAZSINIZ"

Umut Bozok gibi o profesyonellikte bir oyuncuyu çok kolay bulamazsınız. Çalışkan ve eğitimli. Oynasa da oynamasa da her şeyini vermeye çalışıyor. Maalesef bölgelerin lokal oyuncuları daha çok eleştirilebiliyor. Taraftarlar sosyal medyalarda eleştirilerde bulunabiliyor. Ama oyuncular bu tarz yorumları çok fazla görmemeli. Umut Bozok gibi profesyonellikte 25 tane oyuncu ile çalışmayı isterdim.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler