Trabzonspor'da Abdullah Avcı o ismi tebrik etti! "Bizi ayakta tuttu..."

Trabzonspor'da Abdullah Avcı, Karagümrük karşısında alınan galibiyet sonrası açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'de 29. hafta mücadelesinde konuk ettiği Fatih Karagümrük'ü 5-1 ile geçti.

Bordo mavililerde Teknik Direktör Abdullah Avcı, Karagümrük maçı ile ilgili olarak basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

Avcı'nın basın toplantısındaki açıklamaları şu şekilde;

Ligin deneyimli kadrosuna sahip iyi bir takımla oynadık. Geçişleri iyi kullanıyorlardı. Sıralamadaki yerini hak etmeyen bir takım. Kupada da yarı finalde rakibimiz.

2 haftadır kalemize gelen ilk toplar gol oluyor. Bu maçta da öyle oldu. Basit hatalar. Oyunda planladığımız şuydu: Topa ne kadar çok sahip olursak, rakibi o kadar yaslayacaktık. Bunu 20-25'ten sonra doğru şekilde yaptık. Arkalar bizim için çözüm noktalarıydı. 1-1'ken, Taha'nın çıkardığı pozisyon var. Bizi ayakta tuttu, tebrik etmek gerek.

Sabırla istedik. Oyuncular buna ayak uydurdu. Doğru hamlelerle, net ve güzel bir galibiyet aldık. Karagümrük'e bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum.

ts-4-1-karagumruk-2-001.webp

Bu oyunun artık tek boyutu yok. 3-4 boyutu var. Bunların hepsini detaylı olarak çalışıyoruz. Artık rakibin oyun içindeki formasyon değişikliğine bile nasıl cevap verileceğine çalışılıyor. Biz de bunu yapıyoruz.

Zaman zaman bu formasyonla oynayacağız zaman zaman da değişecek. Bugün Thomas ortaladı, Eren kaçırdı. Tekrar hücum etmek için, arkaya daha fazla koşmamak için pozisyonumuzu doğru almak gerek. Geçen hafta bunu zaman zaman yapamadık.

Fair play ödülü için teşekkür ederim. Bizim gibi insanların doğruları net şekilde söylemeleri gerek. Bu ortamın çok karışık ve kaotik olduğunu biliyoruz. Hep samimiyetten yana oldum. Tekrar ödül için teşekkür ediyorum. Trabzonspor'a layık olmaya çalışıyoruz. Umarım devamı gelir.

Karagümrük ile oynayacağımız kupa maçını o zaman konuşmak gerek. İki ayaklı bir maç. Bizim için kupanın olduğu her yerde iddia vardır. O gün gelince detaylı şekilde konuşuruz.

ts-4-1-karagumruk-4-001.webp

Onuachu, Fenerbahçe maçında yok. Milli takım sonrası 3 Nisan'daki maçta da olmayabilir. Uğurcan Çakır 2-3 haftadır böyle oynuyordu. Koruma altına aldık. Sağlık ekibi, durumu ile ilgili olarak birkaç gün içinde daha net bir açıklama yapacaktır diye düşünüyorum.

Alanyaspor maçına doğru başladık ama geri düştük. Yine oyun elimizde giderken 2. golü yedik. Olumsuz anlamda eleştirebileceğim şey, 60'tan sonra oyundan kopmamızdı. Fatih Hoca'yı da tebrik ederim. Bizi geri koşturmak istedi ve başardı.

Karagümrük maçında da gelen ilk top gol oldu. Taha ikinci golü engellemese belki de oyun başka bir senaryoya dönebilirdi. Erken final pası atarsan, tercihleri doğru kullanmazsan sorun yaşayabilirsin. Onun için her an oyunda fiziksel ve zihinsel hazır kalmak gerek.

ts-4-1-karagumruk-3-002.webp

Pepe santrfor oynadı. Rakibe göre yapılan analiz sonucu böyle bir tercih yaptık. Bu plan bazen tutar, bazen tutmaz. Bence oyuncularım bugün plana sadık kaldı ve karşılığını aldık.

Ahmetcan Kaplan, Ajax'ta oynuyor ve bizi mutlu ediyor. Bu topraklardan çıkan bir çocuk. Umarım böyle devam eder. Trabzonspor'un Türk futboluna kazandırdığı bir isim. Milli takım için de aday. İnşallah bu şekilde devam edecektir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor