Trabzonspor'da Abdullah Avcı'nın ilk döneminde neler yaşandı?

Trabzonspor'da Bjelica sonrası Abdullah Avcı'nın göreve gelmesi bekleniyor. İşte Avcı'nın Trabzonspor'daki ilk dönemine dair notlar...

Trabzonspor'da Abdullah Avcı'nın ilk döneminde neler yaşandı?

Trabzonspor'da ikinci Abdullah Avcı dönemi için geri sayıma geçildi.

Avcı, bordo mavili ekipte geçirdiği 24 aylık süreçte 1 Süper Lig ve 2 Süper Kupa kazanma başarısı göstermişti. İşte deneyimli çalıştırıcının Trabzonspor'daki ilk dönemine dair notlar...

İLK SEZONUNDA 2.05'LİK ORTALAMAYI YAKALADI

Abdullah Avcı, 10 Kasım 2020 tarihinde Trabzonspor'un başına geçmiş, ilk maçına da Süper Lig'in 9. haftasında oynanan Erzurumspor maçı ile çıkmış ve sahadan 1-0 galip ayrılmıştı.

Bordo mavili ekip, Avcı'nın göreve geldiği sırada Süper Lig'de 6 puan ile 17. sırada yer alırken sezonu ise 71 puan ile 4. sırada tamamlamıştı.

Avcı, 2020-2021 sezonunda Trabzonspor'un başında 32 lig maçında 18 galibiyet, 11 beraberlik ve 3 mağlubiyet almıştı. Bordo mavili takım, bu süreçte maç başına 2.05'lik puan ortalamasını yakalamıştı.

avci1.jpg

KUPAYA ERKEN VEDA

Trabzonspor, Abdullah Avcı'nın göreve geldiği 2020-2021 sezonunda Ziraat Türkiye Kupası'na 5. turdaki Adana Demirspor maçıyla veda etmişti. Normal süresi ve uzatma bölümünde eşitlik bozulmayan mücadele, penaltı atışları neticesinde Akdeniz ekibi lehine sonuçlanmıştı.

SEZON ORTASINDA SÜPER KUPA ŞAMPİYONLUĞU

Avcı, Trabzonspor'daki ilk kupasını 27 Ocak 2021 tarihinde Başakşehir ile oynanan Süper Kupa finalinde elde etmişti. Olimpiyat Stadı'nda oynanan finali Trabzonspor 2-1 kazanmış ve kupayı müzesine getirmişti.

avci3.jpg

SÜPER LİG ŞAMPİYONLUĞU

2021-2022 sezonuna Cornelius, Siopis, Dorukhan, Hamsik, Peres ve Gervinho gibi önemli transfer hamleleriyle başlayan Trabzonspor, Abdullah Avcı önderliğinde sezonun ilk yarısını Konyaspor'un 7 puan önünde 46 puanla lider kapattı.

Bordo mavililer, 2021-2022 sezonunda Konferans Ligi'nde Molde'yi saf dışı bıraksa da play-off turunda Roma'ya elenerek Avrupa'ya veda etti.

Sezon ortasında Visca transferiyle ses getiren Trabzonspor, sezonun tamamlanmasına 3 maç kala, 35. haftada Antalyaspor'a karşı iç sahada aldığı 2-2'lik beraberlikle şampiyonluğunu ilan etti.

avci4.jpg

KUPADA KAYSERİ ENGELİ GEÇİLEMEDİ

Trabzonspor, şampiyonluk hasretinin dindirildiği sezonda Türkiye Kupası'nda da yarı final aşamasına kadar geldi. Karadeniz devi, Kayserispor'a karşı ilk maçı 1-0 kazansa da rövanşta 4-2 mağlup olarak kupadan elendi.

3. KUPASINI ALDI

Abdullah Avcı yönetimindeki Trabzonspor, 2022-2023 sezonuna Sivasspor ile oynanan Süper Kupa finali ile başladı. Sahadan 4-0'lık galibiyetle ayrılan bordo mavililer, deneyimli çalıştırıcı ile 3. kupa sevincini yaşamış oldu.

AYRILIK SEZONU

2022-2023 sezonuna Trezeguet, Eren Elmalı, Gomez, Umut Bozok, Bardhi gibi maliyetli transferlerle giren Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi play-off turunda Kopenhag engelini geçemedi. Avrupa Ligi gruplarında yoluna devam eden Fırtına, grubu 3. olarak tamamlayınca Konferans Ligi'nde play-off turunda Basel ile eşleşti. İlk maçı 1-0 kazanan Trabzonspor, dış sahada 2-0 mağlup olunca Avrupa macerası da son bulmuş oldu.

Ligde inişli çıkışlı bir performans ortaya koyan Trabzonspor, 24. haftada oynanan Ümraniyespor maçını 2-1 kaybetti. Bu mağlubiyet sonrası Abdullah Avcı dönemi sona erdi.

Trabzonspor, Avcı'nın görevden ayrıldığı dönemde ligde 38 puanla 6. sırada yer alıyordu.

avci5.jpg

TOPLAM 116 MAÇA ÇIKTI

Deneyimli teknik adam, Trabzonspor'daki ilk döneminde 116 resmi maçta 65 galibiyet, 29 beraberlik ve 22 mağlubiyet aldı. Trabzonspor bu süreçte 1.93'lük puan ortalaması tutturdu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor