Trabzonspor'da Abdullah Avcı maç sonu konuştu: "Oyun olarak eksiklerimiz var..."

Trabzonspor'da Abdullah Avcı, Alanyaspor maçı sonrası değerlendirmelerde bulundu.

Trabzonspor'da Abdullah Avcı maç sonu konuştu: "Oyun olarak eksiklerimiz var..."

Trabzonspor'da Teknik Direktör Abdullah Avcı, Alanyaspor'a karşı alınan 1-0'lık galibiyet sonrası değerlendirmelerde bulundu.

Avcı'nın, maçın ardından yaptığı açıklamalar şu şekilde;

Tekrar burada olmak çok güzel duygular. 28 ayda harika hisler yaşamak çok güzeldi. Tekrar bu heyecanın içinde olmak ve bu onuru bana ikinci kez veren Sayın Ertuğrul Doğan ve yönetim kuruluna teşekkür ederim.

Bir teşekkür de Trabzonspor taraftarına. Kulübün gerçek taraftarı onlardır. Geldiğim günden itibaren hep destek oldular. Biz iyi oyun ve maç kazanarak buraya daha fazla gelmelerini sağlayacağız.

Bugün oyun ile ilgili maçtan evvel de söylemiştim ligin iyi bir organizasyon takımına karşı oynadık. Baskılarımızın büyük bir bölümünü ilk yarı itibariyle doğru yaptık. İlk yarıda savunma anlamında doğru işler yaptık baskı yaparken. Bir tek merkeze oynadığımız kendi ayağımızdaki toptan rakibe iki pozisyon verdik ilk yarı. Bir de baskıya geç gittiğimiz, kırıldığı ama ofsayt olan bir pozisyon verdik. İkinci yarı da duran toptan direkten dönen bir top var. Onun dışında 9-10 günlük bir yoğunlaştığımız takım savunmasının büyük bölümünü doğru yaptık ama hücum anlamında bir takım eksikliklerimiz vardı.

Rakip bizi merkezde kapalı beklerken oyunun yönünü istasyon kullanmadan çok çabuk çevirmemiz gerekiyordu. Kenarları bulup içeride böyle bir oyuncumuz olduğunda bunu doğru kullanmamız gerekiyordu. Bunu zaman zaman kullandık sonra vazgeçtik. İkinci yarıda final pası atabilseydik pozisyona girebilirdik veya girdiklerimiz ofsayt olmasaydı farkı açabilirdik ama bugün özetinde maç kazanmak ligin 5. Olmak tekrar bir galibiyet. Oralardaki takımların maç kaybettiğinde bizim için güzel bir başlangıç oldu.

Oyunsal olarak eksiklerimiz var. Hücum anlamında özellikle tekrar etmemiz gereken, set hücumlarını daha fazla yapmamız gereken ve bununla beraber eksik olan oyuncularımızı işte Pepe girdi biraz hayal ettirdi bize onun sakatlanmadan devam etmesi lazım. Trezeguet önümüzdeki hafta itibariyle gelecek. Bunlar da tamamlandığında kazanma alışkanlığını kazanmak istiyoruz.

Ömür çok ekstra ve çok iyi bir oyun oynadı. Bardhi savunma anlamında iyi oynadı ama hasta hasta oynadı. Mevkisel olarak bir problemimiz de vardı. Sonra Taxi’yi koyduk oraya.
Oyuncularımı tebrik ediyorum.

Fiziksel olarak verileri alıp bir öçnceik dönem ile karşılaştıracağım. Bunu karşılaştırdıktan sonra değerlendirmek daha doğru olabilir.

Sakatlıklar 2 tane. Mendy ve Eren ile ilgili ama kramp sakatlıkları. Problem gibi gözükmüyor.
Trabzonspor kazanma alışkanlığı yakalayamazsa bu yorgunluk oluyor. 2-3 maç üst üste gibi bir şeye çevirebilirsek o bize daha özgür oyun oynamamızı sağlayacaktır.

Olumlu-olumsuzlarının geri bildirimini yapacağız. Karagümrük maçını kazandığımızda tekrar bir ivme kazanacağız.

Bloklar arasında boşluk bugün hatırladığım kadarıyla 2 tane kendi ayağımızla merkezden attığımızda kaybettik. Kenar oyuncularımız içeriyi çok iyi kapatarak kenara yönlendirdik ve orada da baskı yaptık. Bence orada çok bir problem yaşamadık.

İlla rakibe sert değil, topa sert ve şiddetli baskı yapmamız ve bunun süresini çoğaltmamız lazım. Benim dönemimde de topa karşı olan bir şey gözüküyordu. Bunu daha iyi hale getirmek, konunun başlığı neyse daha iyi hale getirmemiz gerekiyor.

BAKASETAS

Bugün beraberdik. Soyunma odasında ilk defa karşılaştık. Sakatlığından dolayı Yunanistan’da kaldı biraz daha. Sakatlığını konuştuk. Doktorların da kendinin de söylediği 3-4 haftalık bir süreç söyleniyor. Baka ısrarlı bir oyuncu. Takip edeceğiz. Maç sonrası mutluydu, arkadaşlarını tebrik ediyordu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor