Trabzonspor'da Abdullah Avcı'dan "hastalıklı yapı" açıklaması!

Trabzonspor'da Teknik Direktör Abdullah Avcı açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor'da Teknik Direktör Abdullah Avcı, Papara Park'ta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Deneyimli teknik adamın açıklamaları şu şekilde;

Burada olmak güzel. Umarım süreci en sağlıklı biçimde geçiririz. Özellikle dünyanın yaşadığı hassasiyeti, çocukların ve mağdurların öldürüldüğü savaşı şiddetle kınıyorum.

İlk geldiğimiz sene Avrupa Kupalarına katıldık. 1 sene sonrasının yatırımlarını yaptık. Uzun sene sonra şampipyonluğu yakalamak için bir planlama yaptık ve deneyimli bir takım kurduk. Türkiye ligi tarihinin en erken şampiyonluklarından birini çok büyük üstünlük sağlayarak kurduğumuz kadroyla birlikte gerçekleştirmiş olduk. Daha sonraki hedefler için bir takım planlamalar yaptık. Şampiyonluktan sonraki senelerde bir takım dalgalanmalar yaşadık. 2 galibiyet, 6 puan ve gol yemeden başladık. Süper Kupa’da Marek Hamsik’i, 2. Hafta Visca’yı ve sonra Dorukhan’ı kaybetmiştik. Sonra Ahmetcan’ı Ajax’a sattık. Kulübe gelir getirisi olması açısından.

Sonraki inişler çıkışlar oldu. Ama sonraki ay taraftarımızı, şehrimizin, yakaladığımız başarıların, bu takıma, bu şehre inandığım için tekrar daha iyisini yapabilmek için bugün buradayım.
Bir önceki ekipten Orhan hoca vardı. O 9 sene bizimle birlikteydi. Bundan sonra teknik direktör olarak devam edecek. Yaşar hocanın 2. Üniversitesinde bir takım dersleri var. Bana İstanbul’dan desteğini sürdürecek. Şampiyon ekipte Egemen Korkmaz vardı, bizimle devam edecek. Mustafa Sarp, önceden takip ettiğimiz, gelişime açık, bu oyuna kendini veren bir futbol adamı. Analizde de Serdar var. Benim daha evvelden oyuncum. O da bundan sonraki tüm enerjisini bizimle verecek.

Trabzonspor’un bulunduğu yerde yarış vardır. Bundan sonraki kısa vadedeki yarışımızı Avrupa Kupalarına katılabilmek. Maç kazanma alışkanlığı edilip yukarıda nereleri yakalayabiliyoruza bakmak. Bu sene plan yapıp önümüzdeki sene doğru bir şekilde hareket edebilmek.

hastalikli-yapi-aciklamasi-2.jpg


OYUN PLANINDA DEĞİŞİKLİKLER

Bu konularla ilgili kendini yoran ve çalışmalar yapan birisiyiz. 21-22 sezonu şampiyon olduğumuz sezon. 22-23 sezonu dahil Trabzonspor dikine oynanan paslarda, 3. bölgelerde 1. Sırada. Ayrılana kadar Trabzonspor’un oyun organizasyonunda rakip sahaya dikine pasta Türkiye birincisi.

Son şampiyon takımlar, Almanya’da Münih, İngiltere’de City, İspanya’da Barcelona, Fransa’da PSG, yan pasta ve dikine pasta 1. Bu takımlar. Dikine atabilmek için yan pas yapabilmelisin. Eleştirileri biliyorum. Bir veri ortaya koyuyorum. 21/22 ve ayrılana kadar Trabzonspor dikine pasta 1. Bunu daha hızlandırmak gibi bunu daha şiddetli yapmaya çalışacağız.

Maçları bir futbol adamı olarak takip ettik. Nenad hocaya teşekkür ederim Trabzonspor’a hizmet etti. Muhakkak olumlu bir takım şeyler de bırakmıştır. Tabii ki bir takım verilerimiz var. Oyuncu profillerinin yüzde 50-55’i beraber çalıştığım oyuncular. Diğerlerini de yakınen takip ediyorum.
Hamsik, Sosa bunlar önemli. Şu anki mevcudu konuşmak lazım. Yeni tanıştığım oyuncular var. Antrenmanlarda olumlu mesajlar var. Umarım bu müsabakalarda kazandıkça, alışkanlık yakaladıkça daha yukarıya çıkacağını düşünüyorum.

Hep beraber yaşadık. Şampiyonluk sonrası süreci hiç unutamıyorum. Doğru planlama ve organizasyonla tekrar devreye sokacağız. Adım adım devreye sokacağız. Başarı bir sonuç değil bir süreçten geçiyor. Biz bunu adım adım en iyi şekilde yapmaya çalışacağız.

Bizim duygularımız bazen çok yoğun oluyor. Bunları dengeleyeceğiz. Ama sahada agresif, hızlı oynayan ve baskı yapan bir takım oluşturmaya çalışacağım.

hastalikli-yapi-aciklamasi-3.jpg

Bende bir baskı oluşturmayacak. 2 sene 4 ay. Rekorlar da kuruldu. Trabzonspor’un birçok kupası var. Doğru planlama yaparsan işler yapabilecek durum oluşturulabilir. Gerçekleştirdiklerimiz var. Destek için taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Onlarla birlikte yaptık biz bunca şeyi. Trabzonspor kazandığında herkes mutlu oluyor. Bunu biliyorum. Bizim hedefimiz hiçbir zaman bitmedi, bitmeyecek de.

Takımlar iyi, yüksek maliyetli oyuncular ama takımların kırılmaları olacaktır. Biz maç kazanma alışkanlığını yakalayıp bu bizi nerelere taşıyacak ona bakacağız. Bunu biz kazanalım. Avrupa kupalarına gidelim. Türkiye kupası var o da çok önemli. Tekrar zirveye oynamak için planlamasını yapacak bu günden itibaren.

Köstebek kelimesi kullanmadım biraz ağır ama şöyle bir şey demiştim, herkes Trabzonspor’a hizmet için burada. Hizmetin en iyisi kuruma yapılır. Ben yaşadıklarımı anlatırım, sonra yönetim bir karar alır ve biz bu karara saygı duyarız.

Milli takıma gidip gelmiş gibi bir his var üzerimde. Bu kelimeyi kullanmayalım. Kuruma hizmet bugün bizim yapmamız gereken bir şeydir. Marka Trabzonspor’dur onu en iyi hale getirmek için çalışıyoruz. Bireyler çağırmıyoruz.

Hastalıklı durum oyunsal anlamda söylemiştim. Bir çok şeyi denedim. Oyun olarak, oyuncu olarak. Burada çok ciddi bir maç alıp ertesi hafta çok olumsuz sonuç alıyorduk. Sorguladığımız durumlar var. Şampiyonluktan sonra belki fazla özgüven. Alınan oyuncular kötü değillerdi. Mevkisel sorunlarımız vardı. Orta sahaları kenar olarak kullanmak zorunda kalmıştık. Zaman zaman cevap verdi, zaman zaman olmadı. Şuan mevcut kadro üzerinde çalışıyorum. Bildiklerim var. Ona göre ne yapabiliyoruzu çalışıyoruz.

Onuachu, Mendy, Pepe, Mehmetcan ve Benkovic var. Pepe ile görüşme yaptım. Dünden beri adım adım takımla birlikte olmaya başladı. Özel oyuncu. Bize iyi maçlar da kazandıracak. Sakatlanmadan en iyi şekilde antrenman ve maç süresini planlayarak hareket edeceğiz. Pazara kadar bir şey söylemek istemiyorum. Pazar günü doktorla konuştuktan sonra Pepe ile ilgili bir şey söylenebilir.

Onuachu ve Mendy potansiyel oyuncular. Trabzon’da kendilerini kabul ettiler. Takım kalitesini yukarıya çektiler. Onlarla da görüşme yaptım. Takıma yardımcı olmak istiyorlar. Oyunda neler yapabileceğimizi oyuncularımızla birlikte tekrar sunumlarımızı yapıp mevcutta çalışmadıklarımızda pratikte çalışarak Pazartesi günü eksiksiz maça çıkmak istiyoruz.

Ben oyuncu tespitini yaparım. Mukaveleyi ben yapmam. Hamsik ile de Visca ile de konuştum transferden evvel. Bu kulübü ve oyun felsefesini anlatmak. Diğer tarafı benim işim değil. Mukavele yapamam. Oyuncu üzerinden söylerim, kulübe uygunsa kulüp alır veya almaz.
Baka ile daha görüşmedim. Sakatlığı oldu. Pazartesi sabah gelecek. Doktoru görecek ondan sonra burada tedavisi devam edecek. 4 hafta deniyor ama o hırslıdır.

Nwakaeme’nin burada kalmasını istedik. Kendisi de istedi ama mali açısından süreçle ilgili olan bölümde o da olmadı. Nwakaeme ile benim ilişkim devam ediyor. Seviyoruz. Bu kulübe çok önemli katkı sağladı.

hastalikli-yapi-aciklamasi-4.jpg
Ben geldiğimde Yusuf Sarı buradaydı. Mukavelesi 1 sene sonra bitecekti. Biz mukavelesini uzatmak istedik. Yusuf’u ilk milli takıma ben yolladım. Milli takım kamğpındayı ama oynatmadılar. Burada kadroya giremiyorum, oynamam lazım dedi Rizespor’a gitti. Orada olmadı Adana Demir ona uygun. Onu seviyoruz.

Ben oyuncu tespitini yaparım ama oyuncunun rakamını bilmem. Hatta koruyucuyumdur da. Şampiyonluktan sonraki sene 20 milyon euroluk bir satış yaptık. Altyapımızdan tek satabileceğimiz oyuncuyu sattık. Cornelius bana ailevi sorunlarım var gideceğim dedi. Hem şampiyonlukta kullandık hem daha fazlasına verdik. 10’a yakın da bonservis. Ondan sonraki mukaveleleri ben bilemem. Bunlar milli takım oyuncuları. Bazen şehir değişir ve adapte olamazsın. Bununla ilgili örnekleri gördük. Kulüp de bütçesini ayarlayıp tasarrufa gidiyorsa buna saygı göstermek lazım. Kulübün ne kadar değerli olduğunu net bilenlerden biriyim. Öyle bir algı oluşturuluyor ki bunları ben vermişim gibi. Bazı oyuncuların bu paralar olmaz, mümkün değil demiş birisiyim. Mukaveleyi ben yapmam. Yönetim uygun görmüştür. Detaylarını da bilmem.
Marka, büyük olan Trabzonspor’dur. Herkesin saygı göstermesi ve hizmet etmesi gerekiyor. Hastalıklı yapıyla ilgili teknik bir durumu ifade ettim. Bununla ilgili tespitlerim var. Bunu değiştirmek için buradayız. Zaten yüzde 50’si değişmiş. Biz oyunu, bazen oyuncuyu değiştireceğiz.

Geldiğimden beri altyapı ve Trabzonspor ile ilgili düşüncelerimi ve yurtdışından gelen firmaların eğitimleri daha iyi hale getirmek için. Trabzonspor yarışırken de aşağıdan oyuncu geldiğinde orada hemen adaptasyonunu sağlaması gerekiyor. Nasıl 18 yaşındaki oyuncu Ajax’a gidiyorsa, Abdülkadir, Uğurcan, hemen oynuyorsa Trabzonspor’un o geçiş oyuncusunun hazır gelmesi gerekiyor. Yoksa kiralık gitmesi lazım. Benim 3 sene evvel başlattığı süreç devam ediyor. Doğüru olanları zaman içinde içerisine lamaya çalışacağız.

U19 takımının benimle nasıl çalıştığını biliyorsunuz. Burada biz çalışıyoruz diğer tarafta onlar. Ben eksik oyuncuyu oradan çağırıyorum. Bugün de iki oyuncu vardı. Bunların takibini yapacağız ve en iyi şekilde faydalanmaya çalışacağız. Ne kadar aşağıdan oyuncu oynatırsak bu bizim için bir kazançtır. Nasıl Ahmetcan’ı söylüyorsam bu da bizi mutlu edecek.

Fernandez antrenmanlara yeni başladı. Ufak bir ağrısı oldu. Süreci takip edeceğiz. En iyisiyle maça çıkmaya çalışacağız.

Mendy ve Onuachu ile ilgili bilgim yok. Dışarıdan biliyorum ama son derece doğru transfer görüntüsü var. Berat’ın burada olması beni mutlu ediyor.

Altyapılarda çalışmış, genç milli takımlarda çalışmış bir süreç. Bunla ilgili konuşuyorum. Eğitim amaçlı yatırım yapıp karşılığını zaman içerisinde almak. Bu sadece Trabzonspor ile alakalı değil ülke futboluna yapılacak yatırımla, uygulama ve denetlemeyle alakalı oluyor. Genç takımlarda Avrupa şampiyonu da olsan herkes blok halinde çıkacak diye bir şey yok. Biz eğitim amaçlı yatırım yapar ve bunu denetletirsek bunun karşılığını alırız.

Milli takımımız 3. Şampiyonasına katılıyor. Bugün istikrarlı bir turnuva takımı olmak için adımlar atılıyor. Bunun için eğitim, uygulama ve denetleme.

Her zaman istediğin oyuncuyu da getiremeyebiliyorsun. Bazen orta sahayı kenar oynatıyor sonra bunun sıkıntısını yaşıyorsun.

Eğer alt liglerin organizasyonunu kriterlere uygun kulüpleri yarıştırır, denetlersen, sayısı da çoğalır, rekabeti de, maç sayısı da çoğalır. Alt liglerin organizasyonunu doğru yapar, uluslararası turnuvalarda yaptığınızda kalitenin artacağını düşünüyorum. Bırakırsan 10-15 maçta bir oyuncunun gelişmeyeceğini net şekilde görebiliyoruz.

Trabzonspor'dan ayrılmadan önce fikir alışverişi yaptılar. Doublepass firmasını ben onlara tavsiye etmiştim. Onlar da akademi sorumlularını aynı şekilde denetliyor ve eğitim veriyorlar. Umarım bu genişleyerek devam eder.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor