Trabzonspor'a Porto ve Dortmund modeli

Seçim sürecinden, izleyecekleri politikaya kadar her şeyi anlatan Muharrem Usta, “Elimiz kolumuz her yerde olacak. Bu yüzden Ahtapot örneğini verdik. Çok güçlü bir yönetim kurduk” dedi. İşte Başkan’ın flaş sözleri...   Ahtapot ne demek? “Trabzon çok güçlü

Trabzonspor'a Porto ve Dortmund modeli
Seçim sürecinden, izleyecekleri politikaya kadar her şeyi anlatan Muharrem Usta, “Elimiz kolumuz her yerde olacak. Bu yüzden Ahtapot örneğini verdik. Çok güçlü bir yönetim kurduk” dedi. İşte Başkan’ın flaş sözleri...
 
Ahtapot ne demek?
“Trabzon çok güçlü bir şehir ve camia. Her alanda yetiştirdiği önemli değerler var. Ancak şu ana kadar bu değerlerin tam manasıyla Trabzonspor’a yansıdığını söylemek mümkün değil. Burada yapmamız gereken doğru planlama, doğru strateji ve doğru operasyon. Bizim ekibimiz bunun için seçildi. Elimiz kolumuz her yerde olacak. Bu yüzden Ahtapot örneğini verdik. Çok güçlü bir yönetim kurduk. En küçük detaya kadar kim, hangi projeden sorumlu olacak, kim ne yapacak her şey belli. Trabzon sadece Trabzon’dan değil her yerden yönetilir. Ancak bizim Trabzon kanadında çok değerli arkadaşlarımız olacak. Yani hem Trabzon’da hem İstanbul’da gerektiğinde de Ankara’da olacağız. Hatta bu projenin yurt dışı ayağı da var...”
 
Porto-Dortmund modeli
“İşin Avrupa ayağında çok önemli projemiz olacak. Trabzonspor stratejik olarak Dortmund ve Porto benzeri bir modele yönlenmeli. Hem kendi liginde şampiyonluğa oynayan bir takım hem ulusal alanda yani Avrupa’da adından söz ettiren bir takım hem de oyuncu bulup satarak veya yetiştirip satarak kasasına ciddi rakamlar koyan bir takım. İşin bu ayağına çok önem veriyoruz. Hemen bir günde olacak iş değil, fakat kararlılıkla hareket edeceğiz. Bunu işler hale getireceğiz.” 
 
‘Medeniyet dersi verdik’
 
“Son kongrenin öncesinde, içinde ve devamında yaşananlar Trabzonspor’un gerçek görüntüsüdür. Trabzonspor kamuoyunda ya yanlış tanıtıldı veya tanındı. Trabzon son derece medeni, her alanda çok değerli insanlar yetiştiren bir şehirdir. Trabzonspor da o şehrin en önemli markasıdır. Kongremiz öncesinde insanların kamuoyunda ne tür beklentileri olduğunu tahmin ediyorum. Ancak biz diğer başkan adaylarımızla beraber müthiş bir medeniyet dersi verdik. İyi yarışmanın olmazsa olmazı medeniyettir. Sportmence yarışmaktır. Trabzonspor Genel Kurulu bunun başlangıcı oldu. Türkiye üzerinde ciddi bir algı değişikliği yarattığımıza inanıyoruz”
 
‘Şampiyonluk için gereken...’
 
“50. yılda yani 2016-2017 sezonunda şampiyonluk sözü verdik. Bunun ne demek olduğunu biliyoruz. Ne gerektirdiğini de biliyoruz. Bu süreçte her açıdan inanılmaz iyi çalışmamız lazım. Minimum hatayla yol almamız lazım. Biz yönetim kurulu olarak belki 15 kişiyiz ama yeri gelecek 45 kişi gibi çalışacağız. Herkes fikrini söyleyecek. Hep beraber Trabzonspor’u yöneteceğiz. Aramızda olmayan Trabzon değerlerinin de her zaman fikrine müracat edeceğiz. Çünkü Trabzonspor şampiyon olduğunda sadece mevcut yönetim değil, herkes sevinecek.”
 
‘Türkiye konuşacak’
 
“Kulübün ekonomisini biliyoruz. Bununla ilgili daha detaylı bilgi de alacağız. Sportif tablonun herkesi üzdüğü zaten ortada, bunu söylemeye gerek yok. Biz yakın, orta ve uzun vadeli projeler olarak hazırlandık. Heyecanlı, Trabzonspor’u bilen, üretmeye hazır enerjik bir kadromuz var. Ben yönetim kadrosunun da sahadaki kadro kadar önemli olduğunu düşünüyorum. Bize oy veren 3062 delegenin değil bütün Trabzonsporlular’ın yönetimi olacağız. Oyuncularla da görüştüm. Büyüt düzeyde olmasa da bir sıkıntı olduğu ortada. Hayatım boyunca problemlerle karşılaştım ve hep çözdüm. Takımdaki sorunu o kadar kısa sürede halledeceğiz ki tüm Türkiye buna şaşıracak”
 
İlk iş ödemeler
 
Kulübün mali durumu hakkında önünde raporlar bulunan Başkan Muharrem Usta, öncelikle ödemelere odaklandı. Acilen 50 milyon TL’nin hesaplara yatırılması gerektiğinden söz edilirken, bu rakamın bir kerede verilmeyeceği öğrenildi. Takım içinde rahatlama sağlanmasını isteyen Usta, uzun süredir alacaklarını alamayan ve serbest kalma ihtimali olan futbolcuları ilk sıraya koydu. Ödemelerin bir kısmı gerçekleştikten sonra kısa vadede kalanlar da hesaplara gönderilecek. Aynı zamanda kulüpteki profesyonellerin durumu da şekillenecek.  
 
Ve toplantı yapıldı
 
Tarihi seçimle birlikte göreve gelen Muharrem Usta, ekibiyle ilk toplantısı dün gerçekleştirdi. Görev dağılımı konusunda kafasında bir şema bulunan Usta, isimleri tek tek projelere yönlendirecek. Başkan, her yöneticinin farklı bir detay üzerinde yoğunlaşması talimatını verdi. Usta, ekibinden sürekli iletişim halinde olunmasını isterken, ortak akılla sorunlar çözülecek. 
 
Yabancılar sabahladı!
 
Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde seçim günü kampta olan futbolcular, kongreyi yakından takip etti, televizyon başından ayrılmadı. Özellikle yabancı isimler tercümanlardan sürekli bilgi aldı. Uzun süredir alacakları ödenmeyen ve bu durumdan fazlasıyla şikayetçi olan lejyonerler, yeni yönetimden gelecek müjdeyi bekliyor.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler