Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Trabzonspor’a Kayserispor ile oynanan Trendyol Süper Lig Şamil Ekinci Sezonu müsabakasında yaşanan ihlaller nedeniyle çeşitli cezalar verdi.
Kurulun açıklamasına göre, Trabzonspor’un zaman çizelgesine uygun hareket etmemesi sebebiyle talimatlara aykırılık gerekçesiyle Futbol Disiplin Talimatı’nın (FDT) 46/1. maddesi uyarınca ihtar cezası verildi.
Ayrıca, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir takım olduğu bir müsabakada 6. kez gerçekleşmesi sebebiyle kulübe 480.000 TL para cezası kesildi.
Bunun yanı sıra, FDT’nin 53/3. maddesi kapsamında, çirkin ve kötü tezahüratta bulunan misafir tribün güney üst A ve B blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartları bloke edilerek, bir sonraki deplasman maçına girişlerinin engellendiği duyuruldu.
Kaynak: