Trabzonspor'a Kayyum atanması için başvuru yapıldı

Video Haber....Tıkla izle Trabzonspor kulübü Kayumamı kalıyor. Yargıtay kararının onanmasının ardından yönetim kurulunun görev süresi resmen sona ererken kongreye yönetim yerine Kayyumla gidilmesi için girişim başladı. Kulüp üyesi Recep Bakırtaş Trabzonsp

Trabzonspor'a Kayyum atanması için başvuru yapıldı

Video Haber....Tıkla izle

Trabzonspor kulübü Kayumamı kalıyor.

Yargıtay kararının onanmasının ardından yönetim kurulunun görev süresi resmen sona ererken kongreye yönetim yerine Kayyumla gidilmesi için girişim başladı. Kulüp üyesi Recep Bakırtaş Trabzonspor'un yapacağı kongreye Kayyumla gidilmesi için bugün Trabzon Adliyesine gelerek 1. Sulh Hukuk Mahkemesine resmi başvuruyu yaptı.

Recep Bakırtaş Trabzon Adliyesi önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi; 

"2013 yılının mayıs ayında yapılan Olağanüstü Genel Kurul’da Tüzük değişikliği ile seçilen yönetim kurulunun süresinin 6 ay olması gerekirken Tüzük değişikliği ile bunun süresini uzatılması Genel Kurul Kararı ile denendi. Fakat burada hukuki yanlışlar, Divan’ın yanlışları ve tüzük maddesinin değişikliği kabul edilmedi. Bunun üzerine üyelerden birinin, o birisi de benim. Duyarlılık göstererek hukuka uygun olmayan bir yönetimin devamının doğru olmayacağını düşünerek dava açtım. Dava 2013 yılının kasım ayında kabul edildi. Seçilen İbrahim Hacıosmanoğlu yönetimi bu davayı uygun görüp aralıkta yapılması gereken 2013 Olağan Genel Kurulunda gündeme alıp da seçimi yenileseydi. Hiçbir problem olmayacaktı.

Mahkeme kararına itiraz ettiler bu Yargıtay’a gitti. Yargıtay’da benim açtığım dava hususunda kabul gördü. İbrahim Hacıosmanoğlu’nun ve kulübün avukatlarını reddetti. Bununla da yetinilmedi. Seçimi uzatmak için çeşitli bürokrasinin arkasına sığınma, mahkemelerin geç cevap verme, postanın yerine zamanında iletilememesi gibi bu uzatmaları da kullanarak Şarköy’den Uyap’ın bağlı olmadığı yerden dilekçe vererek yeniden düzeltme kararı talep ettiler. O düzeltme kararı da 6 Ekim 2015 tarihi itibari ile sonuca bağlandı. 6 Ekim 2015 tarihi itibari ile Trabzonspor yönetim Kurulu bu mahkeme sonucuna göre yetkisiz kaldığı kesinleşti.

Süreç konusunda bir şey söyleyemem. Biliyorsunuz 2013’te açılan dava yeni sonuçlandı. Bürokrasi nasıl işler, hakim ne zaman karar verir, bunlara bizim bir şey dememiz söz konusu değil. Ben yaptığım müracaat ile kanuna tüzüğe dernekler kanununa uygun bir süreci takip ediyorum. Bu süreçte var olan yönetim kurulumuzun şuanda bu işe müdahil olma şansı kalmadı. Elinde olan yetkiyi 2013 Aralık ayında kullanıp da seçim yapmış olsaydı, bugün bu yetkisiz duruma düşmezdi. 6 Ekim 2015 tarihi itibari ile istese de kararı alıp da, almış duyduğuma göre. O kararı icraya koyamıyor. Çünkü yetkisiz karar almış duruma düşüyor. Bu tebligattan sonra yönetim kurulu Trabzonspor’u temsil etmiyor artık.

Olağanüstü Genel kurul kararını mahkemenin tayin edeceği 3 kişi Tüzükte, Dernekler kanununda yazılan çağrı koşulları neyse bunları yerine getirecek. Genel Kurul Divan’ı oluşma aşamasına kadar bu görevi sürdürecek. Trabzonspor’un iç işlerine mail konularına müdahale etmesi söz konusu değil. "

Trabzonspor üyesi Hasan Al ise yaptığı açıklamada “yapılmayan bir Genel Kurul var. 2013 Aralık ayında yapılmayan bir bir Genel Kurul var. Yargı bu Genel Kurul’un yapılmasını istiyor. Bu da Olağanüstü Genel Kurulu gerektiriyor. Şuan Olağan Genel Kurul zamanı zaten 2015 Aralık. Olağan Genel Kurul kararı verdiğiniz zaman işi çözemiyorsunuz. Çünkü yargı demiş ki 2013 Aralık ayında yapılmayan bir kongre var bunu yapın diyor. Doğan olarak ortada hukuksuz bir durum var. Önce 2013’te yapılmayan Genel Kurul yapılmalı, yargı kararı yerine getirilmeli. Sonra 2015’in Olağan Genel Kurulu yapılmalı. Yönetim burada daha önce Yargıtay’a başvurmayıp mahkemenin kararını yerine getirmiş olsaydı, bu sorunlar yaşanmayacaktı. Ama İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetimi Genel Kurul İradesine başvurmak yerine Yargıtay’a başvurmayı tercih etti ve Trabzonspor’u mahkeme kapılarında süründürmeyi göze aldı. Sadece Yargıtay’a başvurmakla yetinmedi, Yargıyı oyalayarak da bu sürecin bir numaralı sorumlusudur. Olağanüstü Genel Kurul kararının yerine getirilmesi gerekiyor. Çünkü bu Yargıtay’ın ve mahkemenin yargı kararı sonucu. Bunun da karşılığı 2013 Aralık ayında yapılması gereken kongrenin Olağanüstü bir şekilde yapılması gerekiyor. Onun akabinde de 2015 Aralık ayında yapılacak olan kongrenin yapılması gerekiyor. Trabzonspor 2 kongre yapmak zorunda.” İfadelerini kullandı.

Haberin Videosunu İzlemek için Tıklayınız..

1-677.jpg

alikaxud4nttsquhphrxpwju4uxkg1a4nhbkcyrarsiu.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor