"Trabzonspor'a iş öğreteceğinize işinizi yapın"

Bursa Basketbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği ile İstanbul Basketbol Hakemleri Derneği'nin bordo mavilileri kınayan bir bildiri yayınlaması üzerine Trabzonspor Medical Park Yönetim Kurulu Üyesi Alpaslan Beşli açıklama yaptı.   Beşli şu ifadeleri kulla

"Trabzonspor'a iş öğreteceğinize işinizi yapın"
Bursa Basketbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği ile İstanbul Basketbol Hakemleri Derneği'nin bordo mavilileri kınayan bir bildiri yayınlaması üzerine Trabzonspor Medical Park Yönetim Kurulu Üyesi Alpaslan Beşli açıklama yaptı.
 
Beşli şu ifadeleri kullandı;
 
Bursa Basketbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği ile İstanbul Basketbol Hakemleri Derneği; Trabzonspor gibi büyük bir camiaya iş öğreteceklerine kendi işlerini doğru yapmaya davet ediyoruz.
 
Anadolu Efes ile oynadığımız lig karşılaşmanın Baş Hakemliğini yapan Erşan Kartal’a yönelik yapmış oldukları savunmayı hayretler içerisinde karşıladık. 
 
Ana ilkelerinin; Dürüstlük, İdealizm ve Dayanışma ruhu olduğunu Bu ilkeler ışığında dürüstlüğüne, kişiliğine ve hakemliğine son derece güvendikleri üyeleri Sayın Erşan Kartal’ın ayrıca tüm hakem ve gözlemcilerimizin haklarını kararlı bir şekilde her platformda savunacaklarını ifade eden derneklere soruyoruz. Hakemlik doğru olanı doğruyla mı savunmaktır? yoksa yanlışı yanlışla mı savunmaktır ? 
 
Karşılaşmanın hemen başında seri faullerle oyuncumuz Damian Kulig’in faul haklarını dolduran, ardından onun yerine oyuna giren aynı pozisyonda oynayan Berkay Candan’a faulle herhangi bir alakası olmamasına rağmen, pozisyonu cömertçe faul olarak değerlendiren bir hakemi savunmak ne kadar isabetli olabilir. 
 
Faullerden kazanılan sayılara bakıldığında rakibimiz 21, biz ise 7 sayı kazandık;bu durum sertlik seviyesinin bir taraf lehine göz önünde bulundurduğunun göstergesidir. 
 
1. ve 2. Anonsları 7 saniye içerisinde yaptıran bir hakeminin ne kadar samimi duygular içerisinde olduğu apaçık ortadadır. 
 
Söz konusu hakemlerin esas düşüncesi taraftarı kışkırtarak provokasyonlarla takımımızın ceza almasını sağlamaktan başka bir şey değildir. 
 
3. anonsu yaptıktan sonra sahayı terkeden hakem triosu 15 dakika beklemesi gerekirken Hakem odasında 25 dakika bekledi. 
 
Hakemler, karşılaşmanın bitimine 10-15 saniye kala topu bizim lehimize verdi. Hücum hakkı bizde iken aldığımız mola esnasında görüntüleri tekrar izlediler ve yeni bir kararla son mola hakkımızı elimizden almış oldu. Olması gereken ise önce görüntüyü izleyip ardından mola hakkımızı kullandırması gerekmekteydi.
 
Bunları göremeyen yorumlayamayan FIBA kokartlı hakemi savunan dernek üyelerini hayretle karşılıyoruz. 
 
Türkiye Cumhuriyeti Baş Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğumuz Erşan Kartal’ın son 6 aylık ilişkilerinin araştırılmasından rahatsız olmaması gerektiğini ve sonunda temiz olarak çıkmasını en çok isteyenin bizler olduğumuzu belirtmek isteriz. 
 
Trabzonspor Basketbol Kulübü Derneği
Basından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi 
Alpaslan Beşli

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor