Trabzonspor yeni transferlere imza attırdı

İşte imza töreninin tüm detayları

Trabzonspor yeni transferlere imza attırdı
Trabzonspor, yeni transferler Hubocan, Sosa ve Kucka için imza töreni düzenledi.

Basın toplantısına katılan Başkan Muharrem Usta ve yeni transferler imza töreninde açıklamalarda bulundu.

Başkan Muharrem Usta ilk olarak bir sürpriz gerçekleştirerek 4. Transferleri olduğunu söyleyerek Bordo Maviş bebeği ve ailesini kürsüye davet etti. Usta “ “Bizim bir transferimiz daha var. 4. transferimiz. Şimdi onu da buraya davet ediyorum. Ona da imzayı attıralım. 4. Transferimiz Bordo maviş bebek. Bir mektupla bize gelen bir transfer bu. Ailemizin soyadı Maviş. Ve doğan çocuklarına Bordo adını takıyorlar. Ve bütün hayalleri Balıkesir’den Trabzon’a yerleşmek. Ve bu bebeğimizi Trabzonspor’a iyi bir futbolcu olarak yetiştirmek. Soyadı dolayı ile Bordo maviş olan bebeğimizi ve ailesini Trabzon’a yerleştiriyoruz artık. Bu dünyada bir ilk. Bordo bebek sen de Trabzonspor ailesine hoş geldin.” ifadelerini kullandıktan sonra bebeğin babasına imza attırarak hatıra fotoğrafı çekildi.

Bordo bebeğin annesi Burcu Maviş yaptığı açıklamada “Çok heyecanlıyım. Hayallerimiz gerçek oldu. Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Ardından transferlerle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Usta “Bizim 50. Yılımız. Ve zor günlerden bu günlere ulaştık. Daha güçlü bir takım olmak ve bu kulübün nice başarılı yılları yaşaması için çaba sarfettik. Var olan futbolcularımız ve yeni transferlerimizle bu  sezon çok iyi bir takımı göreceğiz. Hep zirvede olan bir Trabzonspor’u inşaa edeilmek istiyoruz. En büyük gücümüz tabiki taraftarımız ve camiamız. Yeniden futbolcularımıza başarılar diliyorum.” Dedi.
Usta finansal durum ile ilgili gelen bir soruya “Trabzonspor nihayet çok uzun zamandan sonra 24-25 kişilik bir kadroya ship oldu. Kadronun dışında kalan bir futbolcumuz yok. İki yıl önce 25 kişi vardı takımda dışarda kalan 15 kişi oluyordu. O 15 futbolcunun maliyeti şuan masada gördüğünüz futbolcuların 2-3 katı kadardı. Biz faydalanmadığımız oyuncuların yükünden kurtulmak istedik. Bunu yaptık ve genç oyuncularımızla 24-25 kişilik bir kadroya sahip olduk.” Yanıtını verdi.
 
Usta büyük takımlar için ligdeki sıralamanın çok önemli olduğunu belirterek “Eğer büyük kulüpseniz elde ettiğiniz sıralama çok önemli. Türkiye’de bir kulübün 2.likle 5.lik arasındaki gelir farkı çok büyük. Bu sadece sıralama değil, alacağınız ve satacağınız futbolcular da bundan etkileniyor ve aradaki ffark uyaklaşık 80 Milyon Euro oluyor. Biz burada Trabzonspor’u sıralamada en üst noktaya koymak için uğraşıyoruz. Trabzonspor’un başarılı olmasını kabul edeceğizm bir sıralamanın haricinde bir sırada olması kabul edilemez. Hem finans açısından hem de taraftarlar açısından oldukça önemli. Ve bu dengeler için gereken ayarlamaları yapıyoruz. Bu ayarlamaları düzgün şekilde yaparak yolumuza devam etmeliyiz. Artık elimizdeki oyuncuların çok değerli olduğunu düşünüyoruz.” Dedi.
 
 
Takımın son yılların en iyi kadrosu olduğunu söyleyen Usta “Bu takım belki de son 10 yılın en iyi takımlarından birisi. Trabzonspor’un çeşitli dönemlerde çok kaliteli takımları oldu. Şuan da da camiamız çok kaliteli bir takımla klarşılaşmış durumda. Ancak sadece kaliteyle olmuyor. Bu takımın arkasında hep beraber durmamız lazım. Takıdmaki kaliteli isimler gençler için çok faydalı olacak. Genç isimlerin standardı da böylelikle artacaktır. Camimazdan destek olmaları için çağrıda bulunuyorum.” İfadelerini kullandı.
 
Usta futbolcuların transferinde birbirlerini tanımalarına da önem verdiklerini belirterek “Futbolcuların takıma uyum sağlaması için geçmişlerine de dikkat etmeye çalıştık. Örneğin Hubocan stoper bölgesinde oynarken Slovak milli takımında aynı bölgede oynayan futbolcumuz var. Aynı şey Sosa, Volkan, Kucka için de geçerli. Bu isimler takımımızda bulunan futbolcuların Milli Takımlarından birliktelikleri olan futbolcuları bir araya getirdik. Böyle bir kombinasyon oluşturduk. Biz Volkan’ı bağrımıza basıyoruz. O başarılı olacak ve Milli takımın önemli bir parçası olacaktır. Kendisinin de böyle bir hedefi var. Bize de çok faydalı olacaktır.” Dedi.

SOSA: ÇOK ZOR BİR SÜREÇTİ
Yeni transferlerden ilk olarak konuşan Jose Sosa  “ Öncelikle başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Çok zor oldu ancak güzel bir karar aldığımızı düşünüyorum. Başkanımızın söylediği gibi çok iyi bir sezon geçirmek istiyoruz. Takım olarak kenetlenerek bunu en iyi şekilde yapmak istiyoruz. Herkese tekrar selam ve saygılarımı sunuyorum. Bir an önce hazırlıklara başlamak istiyorum.” Dedi.
Sosa, Beşiktaş’tan teklif gelip gelmediği konusundaki soruya ise “Açıkçası Beşiktaş hakkında konuşmak zor. Onlardan bana resmi teklif gelmedi. Uzun ve zor bir süreç olduktan sonra Başkanımızla süreci atlattık. Artı bu anın zevkini yaşamak benim için çok daha önemli.” Yanıtını verdi.
VOLKAN:  SAHADA KATKI VERMEK İSTİYORUM
Sosa’nın ardından açıklamalarda bulunan Volkan Şen ise  “Camiamıza teşekkür ediyorum. Bana yeniden kucak açtılar. Bugün itibariyle bütün olumsuzlukları geride bırakıp başarılı olmak istiyortum. Benim için zor bir süreçti. Menajerime ve başkanıma tekrar Trabzonspor’a dönmek istediğimi iletmiştim. O günden bugüne zorlu bir süreç oldu. Artık sadece shada greğini yaparak takıma ve skora katkı sağlamak istiyorum. Taraftarlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Dün gerçekten beni çok iyi karşıladılar. Hem kulübüm hem de benim için hayırlı olsun diyorum.” İfadelerini kullandı.
Volkan transferinde Burak Yılmaz’ın da katkısı olduğunu belirterek “Burak Yılmaz’a çok teşekkür etmek istiyorum. Bu süreçte bana çok destek oldu. Burada başarılı olacağımıza çok inanıyordu ve bende inanıyordum. Açıkçası Burak çok etkili oldu.” Dedi.
Son olarak konuşan Tomas Hubocan ise “Türkiye’de çok önemli bir kulübe geldim bunun farkındayım. Ben geldiğimden beri Havalimanından beri kulübün ne kadar büyük olduğunu hissettim. Çok çalışacağız ve inanıyorumki hedefimize sezon sonunda varacağız.” İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor