Trabzonspor yeni teknik direktörünü resmen açıkladı! İşte ilk görüntüler

Trabzonspor, yeni teknik direktörünün Nenad Bjelica olduğunu açıkladı.

Trabzonspor yeni teknik direktörünü resmen açıkladı! İşte ilk görüntüler

Trabzonspor, Nenad Bjelica işle sözleşme imzaladığını açıkladı.

Trabzonspor'dan yapılan açıklamasda "Profesyonel futbol takımımızın teknik direktörlüğü konusunda Sayın Nenad Bjelica ile 2024-25 futbol sezonu sonuna kadar anlaşma sağlanmıştır." ifadelerine yer verildi.

2 (1)-2

Nenad Bjelica kimdir?

Trabzonspor ile prensip aşamasına gelen ve Türkiye’ye davet edilern Nenad Bjelica, 20 Ağustos 1971'de Hırvatistan'ın Osijek şehrinde dünyaya geldi.

Futbolculuk dönemine Metalac ve Osijek altyapılarında başlayan Bjelica, kariyerinde Albacete, Real Betis, Las Palmas, Kaiserslautern, Admira Wacker ve Karnten formaları giydi.

Hırvatistan Milli Takımı formasıyla da 9 maça çıkan Bjelica, 2008'de Karnten takımında teknik direktörlüğe başladı.

Nenad Bjelica'nın teknik direktörlük kariyeri
2008-09'da Avusturya'nın Karnten takımını çalıştıran Bjelica sonra yine Avusturya'da Lustenau 07, WAC, Austria Wien takımlarında görev yaptı.

2014-15 sezonunda İtalyan ekibi Spezia ile 2016-18 arasında Polonya'da Lech Poznan'ı çalıştıran genç teknik adam, 2018'de ise ülkesine dönerek Dinamo Zagreb'in başına geçti.

15 Mayıs 2018'de takımın başına geçen Bjelica, dört gün sonra Dinamo Zagreb ile Hırvatistan Ligi şampiyonluğu yaşadı.

Nenad Bjelica

2018'de Hırvatistan Kupası, 2019'da ise Hırvatistan Süper Kupası şampiyonlukları yaşadı.

2018-19 sezonunda Fenerbahçe ile UEFA Avrupa Ligi D Grubu'nda mücadele eden Dinamo Zagreb'in başındaydı. Takımı, ilk maçta iç sahada Fenerbahçe'yi 4-1 mağlup ederken İstanbul'dan da 0-0'lık bir beraberlik çıkarmış ve grubu yenilgisiz lider olarak tamamlamıştı.

16 Nisan 2020'de Dinamo Zagreb'in başındaki görevinden ayrılan Bjelica, görev yaptığı iki sezonda Hırvatistan Ligi şampiyonluklarını elde etti.

5 Eylül 2020 yılında yine Hırvatistan’da görev yapan tecrübeli ismin NK Osijek takımında 29 Ağustos 2022 tarihine kadar görev yaptı.

1-12

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler