Trabzonspor yabancı kuralına takıldı

Trabzonspor yabancı kuralı nedeniyle yerli oyunculara yöneldi. Eldeki yabancı futbolcuların gönderilmesi halinde yeniden yabancı futbolcu transferi gündeme gelecek

Trabzonspor yabancı kuralına takıldı

Kadrosunda 12 yabancı oyuncu bulunan ve Kasımpaşa ile sözleşmesi sona erecek Koita’yı da renklerine bağlamaya hazırlanan Trabzonspor, 8+6 yabancı kuralı nedeniyle transfer planlamasında mecburi değişikliğe gidiyor.

Edgar Ie, Hugo, Peres, Flavio, Bakasetas, Trondsen, Diabate, Hamsik, Nwakaeme, Gervinho, Ekuban ve Djaniny olmak üzere kadrosunda 12 yabancı oyuncu bulunduran Trabzonspor, transfer çalışmalarında vites düşürdü. Kasımpaşa’dan ayrılacak Fode Koita’ya da imza attırmaya hazırlanan bordo-mavililerde bu transferin de gerçekleşmesiyle yabancı oyuncusu sayısı 13’e yükselecek. Öncelikli olarak bir sol bek ile bir santrfor transferi daha yapmayı planlayan ve sonrasında da stoper ve kanat için de çalışmalarını sürdürecek olan bordo-mavililer, hem takımdan bazı yabancı isimlerle yollarını ayırma hem de transfer politikasında yerli piyasasına da yönelme mecburiyetinde kaldı.

Yabancı kontenjanında yer açmak isteyen Trabzonspor’da, ilk olarak kadroda düşünülmeyen ve kendisinden kulüp bulması istenen Diabate’nin yanı sıra, Flavio’nun da kiralık ya da bonservisiyle gönderilebileceği belirtiliyor. Ayrıca Ekuban ve Djaniny için gelecek tekliflerin istenilen seviyede olması durumunda değerlendirmeye alınacağı ifade ediliyor.

PLANLAR DEĞİŞTİ, GÖZLER YERLİLERDE

Sol bek ve forvet için de birer yabancı oyuncu daha kadrosuna katma noktasında uzun süredir çalışmalarını sürdüren Trabzonspor'da, bu mevkiler için alternatifli bir transfer listesi oluşturuldu. Forvet hattı için eski oyuncusu Sörloth’tan umudunu kesmeyen ancak bu transferin gerçekleşmemesi durumunda buraya kaliteli bir yabancı isim takviye yapmayı planlayan bordo-mavililer, en ihtiyaçlı bölgelerin başında gelen sol bek için de yabancı kuralı nedeniyle ibresini yerli oyunculara çevirdi. İlk olarak gündeme gelen Umut Meraş ismi futbolcunun  Türkiye'ye dönmek istememesi ve kulübü Le Havre'nin yüksek bonservis talebi nedeniyle askıya alınmıştı. Umut için son bir girişim yapılacağı konuşuluyor.

ŞARTLARA GÖRE STOPER VE KANATA DA TAKVİYE YAPILACAK

Trabzonspor yönetimi, öncelikli transfer planlamasını sonuçlandırdıktan sonra stoper ile kanat mevkilerini yedeklemek için de şartlara göre hareket edecek. Ayrıca yönetimin kadro derinliği oluşturma noktasında şartlara göre bazı yerli ve gelecek vadeden oyuncuları da ilerleyen süreçte kadroya katma planı bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor