Trabzonspor'un yıldızı bir takıma bedel

13 maçta 8 gol ve 4 asistlik bir performans sergileyen Trabzonspor’un Norveçli forveti, katkısı ile birçok büyük transferi solladı.

Trabzonspor'un yıldızı bir takıma bedel

Trabzonspor'un Norveçli forveti Alexander Sörloth, tam anlamıyla 'altın' dönemini yaşıyor. Sezon başında sessiz sedasız bir şekilde transfer edilen, 13 Süper Lig maçında rakip fileleri 8 kez sarsan 23 yaşındaki santrfor istatistikleri ile parmak ısırtıyor. 4 de asist yapan Kuzey'in Kralı'nın Trabzonspor'a 1 sezonluk maliyeti 1 milyon 850 bin euro. Karadeniz devi, 1 yıllık kiralama bedeli için Crystal Palace'a 375 bin euro, futbolcuya da 1.5 milyon euro ödüyor. Yani Sörloth'un 1 sezonluk toplam maliyeti 1 milyor 850 bin euro. (11 milyon 747 bin TL). Bu rakam 1.95'lik kulenin verimliliği ve takıma katkısı anlamında rakiplerden kat kat üstün.

Trabzonspor'un geçtiğimiz haftaki rakibi Galatasaray'a bu yıl için 35 milyon euro'ya mal olan 12 yıldız ise bu anlamda çok gerilerde kaldı. Sarı-kırmızılıların hücum, orta alan ve bek bölgesinde yer alan 12 futbolcusu ligde ilk 13 haftada sadece 8 gol ve 2 asistlik katkıda bulunabildi. Üstelik aralarında Falcao, Andone, Belhanda ve Feghouli gibi yıldızların olduğu bu futbolcuların Cimbom'a maliyeti tam 34.8 milyon euro (Yaklaşık 221 milyon lira). Kısa sürede Trabzonspor taraftarının sevgilisi olan genç futbolcu için, "Uzun yıllar golcü sorununu bitirir. Aranan kan bulundu" yorumları yapılıyor. Sörloth da mutlu olduğunu söyledi.

ZORLU SERİ BİTTİ

Karadeniz devi 43 günde 9 maça çıktı ancak ligdeki yarıştan kopmadı. Bu periyotta Avrupa'da puan alamayan, Krasnodar'a 2-0 ve 3-1'lik skorlarla boyun eğen Trabzonspor, Getafe'ye 1-0 mağlup oldu. Kupa 2'ye havlu atan Fırtına ligde ise çıktığı 6 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Puanını 23'e yükselten Karadeniz devi şampiyonluk yarışından kopmadı ve iddiasını devam ettirdi.

SÖRLOTH= PARA

Fırtına Sörloth ile kasırgaya dönerken, Norveçli santrforun gol attığı maçlarda hiç yenilmedi. Bu süreçte 4 galibiyet, 4 beraberlik alınırken 16 puan toplandı. 23 yaşındaki forvetin gol attığı 8 karşılaşmada Trabzonspor, Futbol Federasyonu'ndan prim olarak toplam 8 milyon 6540 bin lira kazandı.

.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor