Trabzonspor'un yeni transferi Marek Hamsik: Bu aşkın bir parçası olabilmekten çok mutluyum

Trabzonspor'un yeni transferi Hamsik basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Trabzonspor'un yeni transferi Marek Hamsik: Bu aşkın bir parçası olabilmekten çok mutluyum

Trabzonspor'un yeni transferi Marek Hamsik, bordo mavililerle ilk antrenmanına çıktı.

Bugünü çift antrenman yaparak geçirecek olan Trabzonspor'da saat 13.30’da Marek Hamsik antrenman sahasında basın toplantısı düzenledi.

Düzenlenen basın toplantısında Hamsik son durumu ile alakalı merak edilen sorulara yanıt verdi.

Hamsik'in basın toplantısından satır başları şu şekilde;

BURAYA GELDİĞİM İÇİN MUTLUYUM

Ben buraya geldiğim için, bu kulübün bu taraftarın bir parçası olduğum için çok mutluyum. Herkes futbol için yaşıyor ve hayatlarının bir parçası. Umarım bizde Napoli’de olduğu gibi buraya geldiğim ilk andan itibaren alacağımız sonuçlarla taraftarlarımızı mutlu ederiz.

TRABZONSPOR’U SEÇME NEDENİ

Maradona’nın rekorunu kırmak benim adıma büyük bir mutluluktu. Ancak o rekor benim değil Mertens’in rekoru ve ben onun adına çok mutluyum. Bu konular aslında hep geçmiş. Ben geleceği konuşmak istiyorum. Trabzonspor’u seçme sebeplerimden biri insanların futbol için yaşamaları. Bende bu insanlara bir şeyler verebilmek, onları mutlu etmek için geldim. Umarım bunu gerçekleştireceğiz. 

“TAKIMIN BİR PARÇASIYIM”

Taraftarlarımıza bana gösterdikleri ilgi için teşekkür etmek istiyorum. Benim için harika bir karşılamaydı. Beni çok mutlu eden bir karşılama oldu. Napoli taraftarları gibi bizim taraftarlarımızın da kulübü nasıl çılgınca desteklediğini biliyorum. Benim beğendiğim yönlerden biri de bu. Bireysel olarak bir hedefim yok. c, sahada işini en iyi şekilde yapmaya çalışan bir oyuncu olmaya çalışıyorum. Bireysel hedeflerimden ziyade takım olarak hedeflerimiz var. Saha içinde iyi bir takım arkadaşı olmak istiyorum, onlara yardımcı olmak istiyorum. Bunun yanında gol atıp asist yaparsam bu beni mutlu eder. Ama önemli olan takımdır, bende buna yardım etmek istiyorum.

“KUCKA İLE KONUŞTUM GELEMDEN BİRÇOK ŞEYİ BİLİYORDUM”

Milli takımdan takım arkadaşlarımla çok konuşma fırsatı buldum. En çok da Kucka ile konuştum. Gelemden önce onun anlattıklarıyla birçok şey biliyordum ve öyle geldim ve diğer arkadaşlarımda bana yardımcı olduğu onlarında fikirlerini danıştım. Çin ve İsveç kariyerlerim oldu. Bunlar benim için önemli kararlardı. İsveç’i değerlendirirseniz Avrupa Şampiyona sına hazır gidebilmek, orada iyi bir performans göstermek için İsveç’i tercih etmiştim. Ancak şuan buradayım, fit bir şekilde buradayım ve takımıma yardımcı olabilmek için hazır durumdayım ve takımım için mücadele vermek istiyorum. Slovakya’da çok önemli oyuncular yetişti. Burada da oynayan, iyi performans göstermiş oyuncularımızda oldu. Onların bıraktığı yoldan bende devam etmek istiyorum. 

TOPA DOKUNMADAN HOŞLANAN BİR OYUNCUYUM

Benimde fikirlerim var futbol ve formasyonları adına ama daha önemli olan hocamızın fikirleri ve bize aktardıkları, bizden istedikleri olacak. Ben bir orta saha oyuncusuyum. Sahada ikili yada üçlü oynayabiliyorum. Topa dokunmaktan hoşlanan ve gole katkı yapmak isteyen bir oyuncuyum. Bu kariyerim boyunca bolca yapabildim. Umarım burada da hocamızın talimatları ile burada da devam edeceğim. 

“BEN TAKIMIN YENİSİYİM”

Henüz bir gün oldu. Takım arkadaşlarımla çok fazla konuşma sohbet etme fırsatım olmadı. Takımın yenisiyim ama takım arkadaşlarım geldiğim andan itibaren harika bir karşılama yaptılar. Hepsi konuşmaya çok açık ve yeni birini içlerine kolay bir şekilde kabul edebiliyorlar. Bu da beni çok mutlu etti. Berat’a sözleri için teşekkür ediyorum. Orta sahadan takım arkadaşım ama sadece Berat değil diğer takım arkadaşlarıma da yardımcı olabilirsem kendimi mutlu hissederim. 

NAPOLİ’DE 11 YIL BOYUNCA BENZER ŞEYLERİ HİSSETTİM

Ben bu takımın bir parçası olmaktan çok mutluyum. Burayı seçme nedenlerimden biri de taraftarlarımızdı. Taraftarlarımızın kulübe duyduğu o aidiyet ve aşktı. Napoli’de 11 yıl boyunca benzer şeyleri hissettim. Trabzonspor taraftarları da hem duyduklarım hem izlediklerimden dolayı bana aynı şeyi hissettirebildiler. Bu aşkın bir parçası olabilmekten çok mutluyum.

“TRABZONSPOR TRANSFER DÖNEMİNDE HARİKA İŞ ÇIKARDI”

Trabzonspor’un bu transfer sezonunu çok iyi geçirdiğini ve harika bir iş çıkardığını düşünüyorum. Önemli oyuncular takımımıza katıldı. Bunun sonucunda başarıya yönelik beklentiler de yüksek olacak. Bizde umuyoruz ki bu beklentilere cevap verebiliriz. Hocamızla konuştuk ama daha ikinci gündeyiz. Daha çok vaktimiz olacak. Bu kampta en önemli olan şey iyi hazırlanabilmek ve sakatlıksız bir dönem geçirebilmek. Bizde buna odaklanmış durumdayız ama hocamızla görev adına konuşmak için çok vaktimiz olacak. 

“BU SAÇ STİLİ BANA ŞANS GETİREN BİR STİL”

Şehre baktığınızda sizinle aynı saç stilinde olan çocukları gençleri gördüğünüzde mutlu olursunuz ve bende bunları görünce mutlu oluyorum. Bu saç stili bana şans getiren bir stil. Futbol oynadığım sürece bu saç stili ile sokaklarda ve sahalarda olmaya devam edeceğim. 

“GENÇ ARKADAŞLARIMIZA TECRÜBELERİMİ AKTARMAK İSTİYORUM”

Takım arkadaşlarıma yardımcı olmak için geldim. Uluslararası maç tecrübemi düşündüğünüz de genç arkadaşlarımıza yardımcı olabilmek, tecrübelerimi paylaşabilmek kariyerlerinde ufak bir dokunuş yapabilmek istiyorum. Futbolcu için maç hazırlığı çok önemlidir. Bu konuda bende onlara yardımcı olmak için buradayım. 

“O MAÇI HATIRLIYORUM”

2015’te oynanan o maçı tam olarak hatırlıyorum ama 11’de değildim. Yedektim diye hatırlıyorum. O maçı eski stadımızda oynamışlık. Şuan Trabzonspor’un sahip olduğu harika bir stat ve bu stadın yarattığı harika bir atmosfer var. Bende o statta en kısa sürede oynamak istiyorum. Dört gözle bekliyorum. 

“UMARIM ŞAMPİYONLUK DUYGUSUNU TRABZONSPOR’DA YAŞARIM”

Napoli’de şampiyonluk duygusunu maalesef yaşayamadım. Hep mücadelesini verdik ama o duygu eksik kaldı. Umarım o duyguyu Trabzonspor ile yaşayacağım. 

TRABZONSPOR EFSANESİ OLMAK TABİ Kİ İSTERİM

Trabzonspor efsanesi olmak tabi ki isterim. O duyguyu yaşamak harika olurdu. Burada şampiyonluk kazanırsam futbolu bile bırakabilirim. İşin şakası bir yana bu başarının bir parçası olabilmek beni de çok mutlu eder. Fantastik bir duygu olurdu. Tabi ki şampiyonluk kazanabilmek kolay olmayacak. Önümüzde uzun ve zorlu bir yol var. Ama bu yolda hep beraber başarabileceğimizi umuyorum. Trabzon’a dönebilmeyi ve o duyguları o aşkı dört gözle bekliyorum. Forma elçisi olarak da satışların iyi durumda olduğunu umuyorum. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor