Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Trabzonspor Yayın tarihi: 25 Ekim 2026 11:23

Trabzonspor'un eski yıldızdan kötü haber! MR çekilecek

Trabzonspor'un eski futbolcusu ve Erzurumspor FK kaptanı Mustafa Yumlu, Gaziantep FK karşılaşmasında sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. 39 yaşındaki savunmacının sağlık durumunun pazartesi günü çekilecek MR'ın ardından netleşeceği açıklandı.

Trabzonspor'da uzun yıllar forma giyen Mustafa Yumlu, Erzurumspor FK'nın Gaziantep FK'yı deplasmanda 3-1 mağlup ettiği karşılaşmada sakatlık yaşadı.

Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında 24 Ekim Cumartesi günü oynanan mücadeleye ilk 11'de başlayan deneyimli stoper, karşılaşmanın 29. dakikasında yaşadığı sakatlık nedeniyle oyuna devam edemedi.

29. DAKİKADA OYUNDAN ÇIKTI

Gaziantep FK deplasmanında Erzurumspor FK'nın kaptanı olarak sahaya çıkan Mustafa Yumlu, ilk yarıda yaşadığı sakatlığın ardından kenara geldi.

39 yaşındaki futbolcunun yerine Yakup Kırtay oyuna dahil oldu.

Erzurumspor FK, kaptanının sakatlığına rağmen mücadeleyi Miguel Cardoso, Amar Gerxhaliu ve Guram Giorbelidze'nin golleriyle 3-1 kazanmayı başardı.

ERZURUMSPOR FK'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Erzurumspor FK, karşılaşmanın ardından Mustafa Yumlu'nun sağlık durumuna ilişkin açıklama yayımladı.

Kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Geçmiş olsun Büyük Kaptan!

Gaziantep FK karşılaşmasının 29. dakikasında yaşadığı sakatlık nedeniyle oyundan çıkmak zorunda kalan takım kaptanımız Mustafa Yumlu’ya geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Kaptanımızın sağlık durumu, pazartesi günü çekilecek MR’ın ardından netlik kazanacaktır."

SAĞLIK DURUMU MR SONRASI NETLEŞECEK

Transfermarkt'ta Mustafa Yumlu'nun sakatlığı uyluk bölgesinde gösterilirken sahalara dönüş tarihi henüz belirtilmedi.

Deneyimli savunmacının sakatlığının boyutu ve ne kadar süre sahalardan uzak kalacağı, 26 Ekim Pazartesi günü yapılması planlanan MR incelemesinin ardından netlik kazanacak.

BU SEZON 7 MAÇTA FORMA GİYDİ

Mustafa Yumlu, 2026-2027 sezonunda Erzurumspor FK formasıyla Süper Lig'de 7 karşılaşmada görev aldı.

Toplam 569 dakika sahada kalan 39 yaşındaki futbolcu, bu karşılaşmalarda 1 asist yaptı.

Erzurumspor FK ile sözleşmesi 30 Haziran 2027'ye kadar devam eden deneyimli stoper, takım kaptanlığı görevini de sürdürüyor.

TRABZONSPOR'DAN 2017 YILINDA AYRILMIŞTI

Trabzonspor altyapısında da forma giyen Mustafa Yumlu, bordo-mavili kulüpte uzun yıllar görev yaptı.

Trabzonspor'dan 24 Ocak 2017 tarihinde Akhisar Belediyespor'a transfer olan savunmacı, daha sonra Denizlispor ve Erzurumspor FK formalarını giydi.

5 Ağustos 2021'den bu yana Erzurumspor FK'da görev yapan Trabzon doğumlu futbolcu, 39 yaşında kariyerini sürdürüyor.

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!