Trabzonspor UEFA'dan toplam ne kadar kazanabilir?

Trabzonspor yönetimi İbrahim Hacıosmanoğlu liderliğinde aldığı kararla gelecek sezon Avrupa Ligi’ni 2. plana aldığını açıkladı. Avrupa’dan önce lig diyen Hacıosmanoğlu “Avrupa Ligi’nde yedeklerle oynayacağız” diyerek bu kulvarı önemsemediğini deklare etti

Trabzonspor UEFA'dan toplam ne kadar kazanabilir?

Trabzonspor yönetimi İbrahim Hacıosmanoğlu liderliğinde aldığı kararla gelecek sezon Avrupa Ligi’ni 2. plana aldığını açıkladı. Avrupa’dan önce lig diyen Hacıosmanoğlu “Avrupa Ligi’nde yedeklerle oynayacağız” diyerek bu kulvarı önemsemediğini deklare etti.

Trabzonspor yöneticisi Köksal Sadıklar da yaptığı açıklamayla Hacıosmanoğlu’nu desteklerken bir de Avrupa Ligi’nin maddi fayda sağlamadığını öne sürdü.

Ancak Sadıklar’ın bu açıklamasına rağmen rakamlara bakıldığında Trabzonspor’un kazanması muhtemel olan gelir borç batağındaki bordo mavili kulübe önemli ölçüde katkı sağlayabileceği görülüyor.

UEFA YENİ KARAR ALDI!

Avrupa arenası birçok takım için gelir kapısı olurken UEFA bu sezon aldığı kararla Şampiyonlar Ligi ile Avrupa Ligi arasındaki gelir dağılımını dengeledi. Gelecek 3 sezon için Avrupa Kulüpler Birliği (ECA) ile uzlaşmaya varan UEFA iki ligde verilen ödüller arasındaki makasın daralacağını açıkladı.

Hal böyle olunca Avrupa’nın üst düzey liglerinde bir çok takım Şampiyonlar Ligi’nin yanı sıra Avrupa Ligi'ne katılmak için savaşını üst düzeye çıkarttı.

Avrupa Ligi’nde kazanılabilecek ödül toplam 15.31 Milyon Euro olacak. Gelecek 3 sezonda Avrupa Ligi’nde dağıtılacak ödüller için şu rakamlar belirlendi;

Para ödülü dağılımı

UEFA Avrupa Ligi

Katılım payı

2,4 milyon Euro  

Grup maçları

Galibiyet: 360 bin Euro  Beraberlik: 120 bin Euro  Grup liderliği: 500 bin Euro ,Grup 2’nciliği: 250 bin Euro  

Son 32 turu

500 bin avro

Son 16 turu

750 bin avro

Çeyrek final

1 milyon avro

Yarı final

1,5 milyon avro

Final

3,5 milyon avro

Şampiyonluk

6,5 milyon avro

Maksimum ödül

15,31 milyon avro

2012-15 döneminde Avrupa kupalarında dağıtılan para ödülleri ise en fazla 9 Milyon Euro’yu buluyordu.

Haber: Doğan Alayoğlu / Haber61.net

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler