Trabzonspor, Tekelioğlu ile iç sahada fire vermedi

Spor Toto Süper Lig'de Antalyaspor'u sahasında 3-0 yenen Trabzonspor, teknik direktör Sadi Tekelioğlu yönetiminde Hüseyin Avni Aker Stadı'ndaki galibiyet serisini devam ettirdi.   Ligde teknik direktör Şota Arveladze yönetimindeki 5 iç saha maçından 5 pua

Trabzonspor, Tekelioğlu ile iç sahada fire vermedi
Spor Toto Süper Lig'de Antalyaspor'u sahasında 3-0 yenen Trabzonspor, teknik direktör Sadi Tekelioğlu yönetiminde Hüseyin Avni Aker Stadı'ndaki galibiyet serisini devam ettirdi.
 
Ligde teknik direktör Şota Arveladze yönetimindeki 5 iç saha maçından 5 puan çıkarabilen bordo-mavililer, Tekelioğlu ile çıktığı 3 maçı da kazanarak 9 puan elde etmeyi başardı.
 
Karadeniz ekibi, Arveladze döneminde yaptığı 5 iç saha müsabakasından sadece 1'ini kazanırken, 2 maçta mağlup olmuş, 2 maçta da rakipleriyle yenişememişti. Gürcü teknik adam döneminde, Bursaspor'u ligin ilk haftasında 1-0 mağlup eden bordo-mavililer, daha sonra Akhisar Belediyespor ile 2-2 berabere kaldı. Galatasaray'a 1-0, Torku Konyaspor'a da 2-1 mağlup olan Trabzonspor, Gaziantepspor karşısında da sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı.
 
Bordo-mavililer, Sadi Tekelioğlu yönetiminde ise Hüseyin Avni Aker Stadı'nda gerçekleştirilen müsabakalarda Gençlerbirliği'ni 1-0, Eskişehirspor'u 3-1, Antalyaspor'u da 3-0 mağlup ederek sahasında rakiplerine puan vermedi.
 
Daha çok attı, daha az yedi
 
Trabzonspor'un Sadi Tekelioğlu idaresindeki 3 maçlık iç saha performansı, Şota Arveladze yönetimindeki 5 maçlık dönemin üzerinde gerçekleşti.
 
Bordo-mavili ekip, Tekelioğlu ile üç sahada 3 maç oynamasına karşın, atılan ve yenilen gollerde önemli bir fark yakaladı. Trabzonspor takımı, Arveladze yönetimindeki 5 iç saha maçında 6 gol kaydedip, kalesinde 7 gol görürken, Tekelioğlu dönemindeki 3 karşılaşmada ise 7 gol atıldı ve sadece 1 gol yenildi.
 
Tekelioğlu: "Şampiyonluk yolu iç sahadan geçer"
 
Trabzonspor Teknik Direktörü Sadi Tekelioğlu, takımının iç sahada ortaya koyduğu performansın önemine dikkati çekerek, 3 maçtaki 9 puanın ciddi bir başarı olduğunu söyledi.
 
Tekelioğlu, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda almaları gereken sonuçları aldıklarını ifade ederek, "İki maçta seyircimiz yanımızda değildi. Antalyaspor galibiyetini taraftarımızın önünde aldık. Bu dönemde takımın içinde bulunduğu durumu herkes biliyor. Trabzonspor, bu ortalamayı ligde yakalasa şampiyon olur. Bence şampiyonluğun yolu deplasmandan değil, iç sahadan geçer. Bunun hesabını yanlış yapıyorlar. İç sahada en az puan veren takımlar şampiyon olmuştur. Dış sahada illaki maçlar kazanırsın" diye konuştu.
 
Trabzonspor'un ligi ön sıralarda bitirme şansının halen olduğunu anlatan Tekelioğlu, "Bu kadronun daha yukarılarda olması gerekirdi. Bunun hocayla da alakası yok. Takım içindeki pozitif enerjiyi açığa çıkaramadığınız zaman, başarı şansı yok. Şimdi bir aile ortamı var. Adaletli şekilde, hak eden oyuncuya forma şansı verdik. İnşallah Trabzonspor, ligde daha iyi yerlere gelecektir. Bu takımın başarılı olacak gücü var" ifadelerini  kullandı.
 
Öte yandan, Trabzonspor'da sezon sonun kadar sözleşme imzalayan Tekelioğlu'nun alt yapıdan aldığı ücretle görevini sürdürdüğü öğrenildi. Tekelioğlu'nun 10 bin lira maaşla sezon sonuna kadar sözleşme yaptığı ve yeni sözleşme nedeniyle ekstra ücret istemediği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor