Trabzonspor tarihinde hiç bir teknik direktöre...

Erdal Hoş maçı değerlendirdi.

Trabzonspor tarihinde hiç bir teknik direktöre...
Trabzonspor'un Başakşehir ile 2-2 berabere kaldığı maçın ardından Yenişafak Trabzonspor yazarı Erdal Hoş maçı Haber61'e değerlendirdi.

Hoş şu ifadeleri kullandı;

“Fenerbahçe ve Başakşehir maçlarını birlikte değerlendirmek lazım. Trabzonspor Başkanına taraftarına sorsanız, bu iki deplasmandan 1’er puanla döneceksiniz deseniz pek de itiraz eden çıkmazdı herhalde. Ama her iki maçta öyle gelişti ki bu maçlardan 6 puanla dönülebilirdi. Her iki maçta iki kez öne geçti Trabzonspor, koruyamadı. Her iki maçta rakibin demoralize olduğu anlar vardı. Bunlardan istifade etmedi. Her iki maçta hamleler ya gecikti ya yanlış oldu. Dolayısıyla benim Ersun Hoca’nın Fenerbahçe’de şampiyon olduğu dönemde de söylediğim cümle hala geçerli. Ersun Hoca’nın hamle konusunda bir sıkıntısı var, bu çok açık. Maçı seyredenler bağırıyordu artık. Orta saha düştü, Kucka düştü hatta Abdülkadir düştü. O kadar çok alternatifin var ki. Benim endişem şu, hata yapa yapa insanlar öğrenir önemli değil.  

Trabzonspor tarihinde hiçbir teknik Direktöre nasip olmamış bir düzlemde yürüyor Ersun hoca. Bu düzlemin iki ayağını da söyleyeyim. Bir kadro anlamında hiçbir teknik adama böyle geniş bir kadro nasip olmadı. İki,  hiçbir teknik adam böylesine bir kredi verilmedi. Normal şartlarda geçen sene Trabzonspor devre arasına girilirken her hangi bir başka başkanla olsa hoca değiştirirdi. Trabzonspor dışında iddiası bulunan 6 takımdan herhangi biri beklenti gelinen nokta mukayesesi ile devre arasında teknik direktörü ile devam etmezdi. Bunlar yönetimin aldığı riskler. Ersun Hoca’nın kendisine sunulan bu imkanların kıymetini bilmediğine dair bir endişem var. “Hayat çok kısa değmez üzülmeye” mantığıyla Trabzonspor Teknik Direktörlüğü yapılamaz. Dün Ersun hoca muhtemelen kafasında bir puan yazmıştı. Bir puan aldığı için gayet memnun görünüyordu bu beni rahatsız ediyor ve bütün Trabzonsporluları rahatsız etti. İyi şeyler yok mu? Bir şeyleri söylemek kolay. Olumsuzlukları söyleyeceğiz ki önlem alınsın. Burak Yılmaz'ın bir sakatlık problemi var mıydı? Bu konuşuluyor muydu son 1-2 haftadır. Ersun hoca söyledi bir sakatlık problemi olabilir dedi. Peki neden oynattınız? Çünkü önemli bir maçtı. Durica'nın önemli bir sakatlık problemi var. Yedek kulübesinde oturdu. Neden oynatmadınız madem bu kadar önemli bir maçtı. Ersun Hoca’nın bir gazetecinin savunma ile ilgili sorusuna verdiği rahat cevap beni çok rahatsız etti. Kurulu düzenimizi bozmak istemedik dedi. Okay ve Mustafa Akbaş'tan kurulu savunma ne zaman Trabzonspor'un kurulu düzeni oldu. Bu ben sizin sorularınızla ilgilenmiyorum işime bakarım demek. Bu beni rahatsız ediyor.

Şenol Güneş Beşiktaş'ı iki sene üst üste şampiyon yaptı. Şu anda üç maç kaybetsin Şenol Güneş tartışılır. Oyunun düzeni bu. Bütün bu düzenden bağımsız fildişi bir kulesi var bu hocanın. Bu doğru bir şey değil. Ben hocaya gönderelim demiyorum. Ama bir endişe görelim. Yavaş yavaş gelişiyoruz ne münasebet,  o zaman neden bu kadar para harcandı. Geçen hafta olumlu şeyler söyledi ki kimse inkar edemez. En az altı yapı hocaları kadar Abdülkadir ve Yusuf'un bu hale gelmesinde Ersun Hoca’nın da payı vardır. Kimse bunu inkar edemez. Ama olumlu şeyleri söylediğimiz gibi olumsuzları da söyleyeceğiz. Bu düzen bozuculuk değil. Ersun Hoca’nın bir problemi var. Bu çözülebilir bir problem.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor