Trabzonspor taraftarından şok iddia: "Akyazı Stadı fazla dayanmaz"

Bir Trabzonsporlu taraftar Akyazı stadının çatısında önemli eksikliklerin olduğunu söyledi.

Trabzonspor taraftarından şok iddia: "Akyazı Stadı fazla dayanmaz"

Haber61 – Spor Servisi – Tuncay Lakot - Soner Doksanbir Trabzonspor taraftarı gurbetçi bir vatandaş Akyazı stadı ile ilgili olarak önemli bir iddia ortaya atarak stadın çatısında çok eksiklikler olduğunu ve 3-5 yıl gitmeyeceğini söyledi. Bilindiği üzere Akyazı Stadının çatısı geçtiğimiz aylarda şiddetli rüzgar sonrasında uçmuştu.


Trabzon Vakfıkebir ilçesi nüfusuna kayıtlı olan 47 yaşındaki Osman Cinal, 36 yıldır Almanya’nın Gelsenkirchen şehrinde ikamet ettiğini belirtti. 2 yılda bir memlekete geldiğini ifade eden Cinal, bu yıl ki izninin 2 Ağustos’ta gerçekleştirilen Trabzonspor sezon açılışına denk geldiğini söyledi.

Haber61’e açıklamalarda bulunan Osman Cinal, Almanya’da 24 yıldır, boru, demir, rafinerilerin çatı sistemlerinin montajları ile ilgili çalıştığını dile getirerek, “Almanya’da 3 buçuk yıl mesleki eğitim gördükten sonra 24 yıldır bir fiil bu işi yapmaktayım. Kaynak olsun, cıvata montajlama olsun hepsini yapıyoruz biz” dedi.

BU ÇATI FAZLA GİTMEZ

Stada erken giderek gezmek istediğini ifade eden Cinal, “bağlantıları nasıl yaptıklarını görmek istedim ve birçoğunda eksiklikler tespit ettim. Cıvataların kafasında sıkılmamış somunlar. Olması gereken iki somundan bir tanesi hiç yok. Çatıda olan kolon bağlantılarının hiç biri sıkışmamış arada 3 santimetreye yakın boşluklar var. Benim mesleki alanım olduğu için ben şunu diyorum, bu stat fala gitmez. Bu çatı fazla gitmez. Bu eksikliklerin giderilmesini istiyorum” şeklinde konuştu.



İNSANIZ, HATA YAPARIZ

Cinal, bu işin bilerek yapıldığını düşünmediğini sözlerine ekleyerek, “insanız hata yaparız. Ben dört dörtlük iş yapıyorum diye de bir şey yok. Ben yurt dışından geliyorum. Her şeyi ben iyi bilim gibi bir şey de söylemiyorum. Bizde hata yapıyoruz. Yalnız işi teslim alan mühendis arkadaş çıkar, eline defterini, kalemini, kağıdını alır, nerde ne eksiklik var. Bunları tespit eder ve bunu işçisine yansıtır. Bu eksikler giderilir. Sonra stadın açılışı yapılır. Benim alanım olduğu için dikkatimi çekti” dedi.

İNSAN HAYATI BU UCUZ DEĞİL

Bu çatının fazla gitmeyeceğini iddia ediyorum diyen Cinal, “özellikle statta gol atıldığı anda insanlar tarafından stadın zeminine ani bir yüklenme oluyor. O direkler ister istemez sallanıyorlar. O cıvatalar ister istemez gevşiyorlar. Bu cıvataların sıkılışının bir prosedürü vardır. 10.9 çapında bir cıvatanın 750 newton metre güç ile sıkılması gerekir. Hemen hemen 3 buçuk ton güçle cıvataların sıkılması gerekir. Ben bunları tespit ettim. İnşallah bu eksiklikler giderilir. İnsan hayatının bu kadar ucuz olmaması gerekir.” ifadelerini kullandı.

HERŞEYİYLE ÇOK GÜZEL BİR STAT

Osman Cinal yurtdışında stat inşaatında çalışmadığını belirterek, “yurtdışında statların her şeyi dört dörtlük yapıldıktan sonra Spor Bakanlığı tarafından incelenir. Açılışa müsaitse açılır. Değilse şu eksiklikler giderilsin ondan sonra açılsın der. Trabzonspor’a güzel bir stat yapıldı. Yapanlardan Allah razı olsun. Girişiyle, çıkışıyla her şeyiyle güzel. Yalnız tuvaletlerinde su yok. Bunlar benim çok büyük bir eksiklik. Yurt dışından gelen birçok arkadaşta böyle bakıyor. İzin sezonu olmasaydı 35 bin değil de belki 20 bin kişi gelecekti stada. Bu sadece ben değil başka arkadaşlarda görmüş olabilir. Ben bunu sizin aracılığınızla bu işle kim ilgileniyorsa ona aktarmanız ve bu eksiklikleri kısa zamanda gidermelerini rica ediyorum” dedi.








 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor