Trabzonspor taraftarından ortak isyan: Muharrem Usta ve yönetimi istifa

Trabzonspor taraftarları hem Akyazı stadyumunda hem tesislerde Muharrem Usta yönetimine isyan etti.

Trabzonspor taraftarından ortak isyan: Muharrem Usta ve yönetimi istifa

Haber61 / Spor Servisi - Trabzonspor taraftar grupları kötü gidişata karşı isyan ederek yönetimi protesto etti. Trabzonspor'un Akyazı Medical Park Stadyumu önünde ortak bildiri okuyan taraftarlar, Muharrem Usta yönetimini istifaya çağırdı. 


Trabzonspor'un sportif başarısızlığı, kulübün üzerindeki borç yükü, Slovak oyuncu Bero'nun eski kulübüne olan borcun ödememesi nedeniyle UEFA'dan gelen transfer yasağı gibi pek çok konudan rahatsız olan bordo mavili taraftarlar, Muharrem Usta yönetimine tepki göstermek amacıyla bir araya geldi. Stadyum önünde toplanan çok sayıda taraftar yaptığı ortak açıklamayla, Trabzonspor'un borç batağından tek kurtuluş yolunun tüzük tadilatı yapılarak yeni gelecek yönetimlerin yapılacak borçlardan sorumlu tutulması gerektiğini vurguladı. 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Trabzonspor taraftarından ortak isyan: Muharrem Usta ve yönetimi istifa

Yönetim istifa sesleriyle sona eren protestonun ardından bazı taraftarlar tepkilerini, Trabzonspor'un Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde sürdürdü. 

Tesisler önünde "En büyük taraftar, yönetim sahtekar sloganları, bizleri aleme rezil ettiniz, Usta istifa, 50 yıllık efsane rezil oldu sizinle" sloganlarıyla tepki gösteren taraftarlar olaysız şekilde dağıldı. 

Trabzonspor Affetmezler Taraftar grubu lideri Bekir Kodalak haber61’e yaptığı açıklamada "Bu durumdan rahatsız olduğumuz için buradayız. bu kadar para harcayıp başarısız olunacaksa eldeki oyuncularla devam edilirdi. Kulüp iflas noktasına geldi. Şampiyonluğu bıraktık kulüp artık iflas noktasına geldi. Katarlılara satılacak diye dedikodular geliyor. Az önce de transfer yasağı geldi. Seneye bu yönetim bize ne verebilir? Vereceği birşey kalmadı. Bizim kişilerle sorunumuz yok arkamızda kimse yok biz sadece taraftarız. Yönetim bir kumar oynadı ya altyapıdan topçu yetiştirip kulübün geleceğini kurttaracaktı yada pahalı transfer yapıp başarılı olacaktı. İkinci tercihi yaptı ve durumumuz ortada." dedi.

Bir başka taraftar grubu lideri Paşa Erbaş Haber61’e yaptığı açıklamada "Eskiden Trabzonspor yöneticileri birşey vermek için gelirdi, şimdiki yöneticiler almak içni geliyor. Futbolcular yöneticilerden daha zengin, hiçbiri bir diğeriyle konuşmuyor, konuşmak istiyoruz muhatap bulamıyoruz. Gidişat hiç iyi değil ve daha kötüye gideceğiz. Durum bunu gösteriyor. " ifadelerini kullandı.

BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR

Burada toplanmamızın nedeni bir eleştiriden fazlasıdır.. 

2015 yılında göreve gelen Sayın Muharrem Usta’nın profil fotoğrafını sizlere analiz etmek istedik.. 

Göreve geldiği andan itibaren sabır cümlesini dilinden düşürmeyen ve 2 sezondur kulüp tarihinde yaşamadığımız üzüntü kalmamış bu ortamda çıkış yolu arayarak bu günlerden kurtulmayı dört gözle bekledik.. 

Sayın Usta göreve gelmeden önce Sürecin çok zor bir süreç olduğunu belirten açıklamaları vardı.. 

Trabzonspor’un içinde bulunduğu duruma baktığınızda gerçekten büyük bir gayretle

çok uzun süreli bir çalışmaya ihtiyacımız var diyerek cümlelerine başlayan derinleşen sorunların çözebilmek adına hiçbir günü boşa harcamadan her gün üzerine koyarak, hem restorasyon yapmaları gerektiğini ifade eden Sayın Usta kulübün en zor zamanlarında yanında olmaktan uzak durdu.. Seçim sürecinde Trabzon’a kamp kuran Usta, seçildikten 1 yıl sonra deyim yerindeyse yerinde yeller eser olmuş durumda.. 

50. YILDA KANDIRILDIK 

Öncelikle 50’inci yıl şampiyonluk sloganıyla gündeme bomba gibi düşerek bizlerin gözünü boyayan Usta “Yarım asırlık bir kulüp ve içerisine her türlü başarıyı sindire sindire sığdırmış olan, her tarafta kabul edilen, büyük kulüp unvanını alan Trabzonspor’un 50.yılını kendine yaraşır, yakışır bir şekilde olağanüstü görkemli ve hedefine kilitlenmiş, başarıya mutlak manada camiasıyla birlikte kenetlenmiş şekilde geçilmesi şart” ifadelerini kullanmasını dün gibi hatırlıyoruz. Öyle ki Ersun Yanal’ın başarısız olduğu dönemlerde dahi sesimizi çıkartmayarak bir bildikleri var, bu kez taraftar sadece stada gitsin düsturuyla istenileni yaptık. Ekonomik olarak bu kadar sıkıntı varken, kulüpte bunca sıkıntı varken nereden çıktı bu' tarzında düşündük ama dile getirmedik. Ama gelinen noktada görüyoruz ki keşke yapmasaydık. Demek ki biz de kandırılabiliyormuşuz. 

"HEM EKONOMİDEN HEM DE SPORTİF BAŞARIDAN VAZGEÇEMEYECEK DURUMDAYIZ"

Usta’nın 'Trabzonspor’un en önemli sorunları nelerdir' şeklinde bir ankette dahi bu şehrin hem ekonomik hem de sportif başarıya istediğini söyleyen Muharrem Usta’nın gelinen nokta hakkında ne gibi açıklamaları olacak merak ediyoruz. Hadi başarıyı geçtik.. 83 senesinden sonra 1995-1996, 2004-2005 ve 2010-2011 sezonunda çalınan kupalarımızın dışında Usta dönemi haricinde en azından Türkiye Kupası’nda başarı bekledik. Ancak orada da Kızılca bölük, Gümüşhane spor’un olduğu gruptan çıkamadık. Yani ortada başarı yok.. O zaman kulüp borçları ne alemde diye baktığımızda 450 milyon TL’den 1.2 milyar TL’ye artan bir borcun altında bırakılan bir enkazın ardından ne gibi açıklamalar yapacak merak ediyoruz.. 

Usta göreve geldiğinde amatör spor kulüplerine destek vereceklerini ifade etmişti.. Ardından Trabzonspor hentbol kulübünün kapatılması akıllara soru işareti getiriyor. Acaba biz mi yanılıyoruz diye kendimize sormaktan çekinmiyor ancak yanıtının Muharrem Usta’ya bırakıyoruz. 

Usta’nın göreve gelmeden önce basın yayın organlarında diline pelesenk ettiği bir söz vardı.. “Bizim iki karpuzu iki koltuğumuzda düşürmeden taşıyabilecek bir organizasyonu yapmalıyız” diye.. Bırakın taşımayı bırakın organizasyonu karpuz yerle bir olmuş durumda paramparça hal almış durumda olduğunu görmüyor mu?

Özellikle de oluşturulan yönetim kurulu listesine bakıyoruz.. Bunun için çok çaba sarf ettiğini defalarca ekranlar karşısında söylemişti. Hatta listeyi basına açıklamadan önce 'Muharrem bey ve ekibi bu yanlışları yaptı' gibi bir durumda bizi görmeyeceksiniz” diyen Usta’nın bu durumunu siz değerli kamuoyunun inisiyatifine bırakıyorum. Bırakıyorken de yönetimdeki kaç kişinin istifa ettiğini söylemeye bile gerek duymuyoruz. 

Trabzonspor markasına ve o markaya emek verenlere karşı büyük bir sorumlulukları olduğuna değinen Usta bu nokta hakkında birkaç cümle söyleyecek midir acaba merak ediyoruz. Ya da artık merak etmiyoruz. Kol kola el ele Lucescu Trabzonspor’a gelmiş olacak diyen Usta, sonra o dediğini yalanlayan yine Usta.. Taraftarın Trabzonspor’u küçülmüş görmesinden rahatsızlık duyuyorum dedi 6-1’ler, 7-0 lar 3-0 dan maç kaybetmeyi yaşayan taraftarların daha ne kadar küçüleceğini göremeyen Usta.. Akyazı Stadının neresinden başlasak bilemiyorum. Avni Aker’e kaç kere veda ettiğimizi hatırlamıyoruz.. Transfer konusunda tam bir mühendis gibi çalıştıklarını ifade eden Usta’ya mühendis olsak manevi tazminat davası açardık. Şekil A) Kucka.. Geldikten 2 ay sonra scout ekibi kurdu.. Gerçekleştirilen transfer Burak Yılmaz.. E Burak’ı bulmak için scouta gerek yoktu.. Sokakta 15 yaşındaki çocuğa sorsak olsun gelsin derdi.. Bu noktaya harcanan paraların hesabını kim verecek.. Akyazı stadının açılışı ise Muharrem ustanın hayaller ve hayatlar ikileminde yaşadığını görmekteyiz. Az daha Barcelona gelecekti şükür ki Alaves takımıyla açılışı yaptık!..

Velhasıl kelam bu liste uzar gider.. 

Dememiz o ki.. 

Sayın Muharrem Usta.. 

Kulübü batırdığınızı kabul edin.. ve gitmeden önce bu kulübe bir iyilik yapın.. Yıllardır bu kulübü babalarının çiftliği gibi yönetenlere ve yönetecek olanlara dur deyin.. Kulüpte tüzük çalışmaları kapsamında değişikliğe giderek GELİR GİDER DENGESİNİ AŞAN YÖNETİMLERE ŞAHSİ OLARAK ÜSTLENMESİNİ TAAHHÜT ALTINA ALINMASINI SAĞLAYIN.. 

Tabi bunları yaparken de kuru kuruya bırakıp gitmek olmaz.. Nasıl batırmışsanız taşın altına elinizi değil kafanızı koyun da şu Trabzonspor’un yükü biraz azalsın.."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor