"Trabzonspor soğukkanlı olmalı"

Mehmet Demirkol Trabzonspor'un şampiyonluk yarışını yorumladı

"Trabzonspor soğukkanlı olmalı"

Haber61 Spor Servisi

Süper Lig’de Sivasspor’u yenerek zirveye oturan Trabzonspor’un şampiyonluk mücadelesini spor yazarı Mehmet Demirkol yorumladı.

Trabzonspor’un şampiyonluk için soğukkanlı ve sakin olması gerektiğini kaydeden Demirkol takımın Nisan ayında bile şampiyonluğunu ilan edebilecek bir kadroya sahip olduğunu dile getirdi.
Demirkol şu ifadeleri kullandı;

Hem şehrin hem kamuoyunun soğukkanlı kalması önemli. Şampiyonluk mücadelesi stresli bir iştir ve bunu idare etmek çok önemlidir. Karşıda çok önemli bir rakip var Fatih Terim gibi, bu işi idare etmeyi çok iyi bilen. Oyuncuların taraftarların herkesin sakin kalması lazım. Burada önemli ve değerli oyuncular var sükûneti sağlayabilecek.  Mesela Sörloth var, sezon başından beri iyi ve gittikçe yükseliyor ve gittikçe daha olgunlaşıyor. Sezon içinde bir adamın nasıl olgunlaştığını görebiliyorsun. Sivas maçındaki oyunu üst nokta. Sosa bunu yapabiliyor. Ndiaye derledi topladı orayı. Uğurcan genç ama olgun. Saha içinde bunu görebiliyorsun, saha dışının da buna uyum sağlaması lazım. 

Trabzon sabırsız bir yer. Onlara kalsa yarın şampiyon olmak istiyorlar. Ama öyle olmuyor. Bu takımın nisan ortasında şampiyonluk turu atması da mümkün, şartlar oraya da götürebilir. Ama son maça 3 takım şampiyonluk mücadelesiyle girilebilir bu da mümkün. O nedenle psikolojik olarak hazırlıklı olmak lazım.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor