“Trabzonspor sahipsiz kaldı”

Trabzonspor eski Başkanı Ataman’dan önemli açıklamalar…

“Trabzonspor sahipsiz kaldı”

Trabzonspor eski kulüp başkanlarından Ahmet Celal Ataman Trabzonspor’da yaşanan gelişmeler,  izlenecek yol haritası ve daha birçok konuda Haber61’e çarpıcı açıklamalar yaptı.


İşte bu keyifli röportajın satırbaşları;

ZARARINI HEPİMİZ GÖRÜRÜZ

Trabzonspor’da yaşanan son gelişmeleri nasıl değerlendirirsiniz?

Trabzonspor’un içinde bulunduğu durum hakkında şu süreçte açıklama yapmak ne derece doğrudur bilemiyorum. Trabzonspor kendi içinde darmaduman oldu. Bizim için önemli olan Trabzonspor’dur. Şahıslar, gruplar hiç önemli değil. Bunların hepsi geçici şeyler. Biraz eski tabirle suhuletle davranmamız lazım. Yangına körükle gitmemek lazım. 6 kişinin blok halinde ayrılması çok önemli bir şey. İtidalli olmak lazım. Birden boşluğa düşürürsek zararını hepimiz görürüz. Üzülürüz. Çözümü daha bir serinkanlı düşüneceğiz.

YÖNETİM BOŞLUĞA DÜŞTÜ

Trabzon’un eski değerleri ile bir araya gelinmiyor. Bu konuda görüş alışverişinde bulunmak için yönetim sizinle irtibata geçti mi?

Önemli olan göstermelik toplantılar değildir. İstişare ayrı bir şeydir. Alınan kararları uygulamaya sokuyorlarsa bir anlamı vardır. Yoksa sizi gördükleri her yerde saygı göstermeleri, toplantılara çağırmaları, o da önemlidir ama daha önemlisi o toplantılardaki alınan kararları uygulamaya sokmaktır. Böyle bir zafiyet var. Saygıda kusur yok ama uygulamada ben bildiğimi okurum. Serinkanlı davranmak lazım. Boşluğa düştüler zaten. Yedeklerin dışında as kadrodan 3-4 kişi kaldılar zannediyorum. Bu çok nemli bir şey. Hep altında kalırız bunun. Aşırı üzülmenin pek fayda getireceğini düşünmüyorum.

TRABZONSPOR’UN BORCUN ALTINDAN KALKMASI ZORDUR

Trabzonspor’un borç durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?


Huzurda söylenilen rakamlar daha eksik ama Trabzon gibi ekonomisi belli olan bir şehrin, Trabzonspor gibi bir Anadolu takımının bu borcun altından kalkabilmesi olabildiğine zor bir şey. Her şeyi yıkmak çok kolaydır. Çözüm üretmek, ileriye doğru olumlu girişimlerde bulunmak zordur.

TRABZONSPOR SAHİPSİZ KALDI

Trabzonspor yönetimi kongre kararı almalı mı?


Aldı. Kim gelecek? Önümüzde büyük bir ekonomik yıkım tablosu var. Saha sonuçları itibari ile çok kötü pozisyona düştük 3-4 hafta içerisinde. Çıkmalı başka, çıkacak olan ekipler var mı? Trabzonspor sahipsiz kalmaz ama ben varım ve kadrom şu, programım şu diyen var mı? Bana göre çok dikkatli olmak lazım. Yıkmak çok kolaydır. Sahipsiz kaldı. Sahipsiz kaldığı dönemler geçirdik. Şampiyon takımın yönetim kurulunun tümüyle işi bıraktığı dönemler geçirdik. Bunlar hep sıkıntılar yaratmıştır. İyi düşünmek lazım. Önümüzde de cumartesi günü Divan’ın seçimsiz bir toplantısı var. Umarın orada da iyi bir sonuç alınır.

TÜZÜKLER VAHİY DEĞİL Kİ DEĞİŞMESİN

Tüzüğün değişmesi taraftarı mısınız?

Tüzükler gökten inen vahiy ürünleri değildir ki değişmesin. Tüzükler her zaman yeni şartlara göre değişmelidirler. Bizim tüzüğümüzünde çok yanlış tarafları var. Uzun zamandan beri sıkıntı o. Konuşurken hep beraber bu işi yapalım demek zorundalar ama sonra neredesiniz. Bugüne kadar tüzükte bir santim ilerleme yapılmadı. Divan Başkanlık Kurulu’nun bir taslağı vardı. Yönetim bende hazırlıyorum diyordu. Geleydiniz bir araya yapaydınız bunları. Çağıraydınız bir komisyonu. Yani sıkıntılar var. Hele bu aşamada saha sonuçlarının bu denli kötü olduğu ve ekonomik sorunların altından çıkılamayacak duruma geldiği dönemlerde daha akıllı çözümler üretmek lazım. Tüzük neden değişmesin, değişmesi lazım. Yeni şartlara uyması lazım. Üyelerin pozisyonu, yeni üye yapmanın koşulları, bunlar yeniden düşünülmeli. Yoksa adet artırmakla bir şey olmaz. Önemli olan kalite artırmaktır. İnsan kaynakları denen bir şey var. Bizim o açıdan büyük denen kulüplerle aramızda epey farklar vardır. Onların ve bizim divan üyelerinin durumuna bakmak lazım. Öz eleştiri yapmak kötü bir şey değil ki. Onun için tüzüğü yenilemek lazım.

BU ŞEHİR MESELESİNE SAHİP ÇIKMALI

Trabzonspor’da bu kadar sıkıntı yaşanırken Başkanın yurt dışında olması ne derece doğru?


Tepeden tırnağa yanlıştır. Bütün iş bu yanlışlara rağmen kulübün gerçek sahibi olması gereken genel kurul üyeleri, oy verenler. Bunlar haklarını değerlendiremiyorsa sıkıntı burada. Biz adam tutmaktan ziyade kulübü tutmalıyız. Bu benim adamımdır. Bu benim kümelendiğim yerdir. Bunlarla bu noktaya geldik. Onun için kulüp yönetiminde daha ziyade yönetimi seçen genel kurul üyelerinin çok büyük sorumluluğu var. Şehrin büyük sorumluluğu var. Şehir ucuz kahramanlıkların peşinden gitmemeli. Bu şehir neler yetiştirdi. Bırakın sporu, Cumhuriyetin kuruluşundan beri ne büyük adamlar yetiştirdi. Bu şehir şimdilerde o eski havasında değil. Sahip çıkamıyor meselesine. Bakıyorsunuz birisi çıkıyor Maraş caddesinde 30 bin kişi yürütüyor. Kupamı aldın, kupamı ver. 10 gün sonra yapılan oylamada bakıyorsunuz ki 10 gün önceki bağırmalar çağırmalar boşa gitmiş. Şehir meselesine sahip çıkmalı. Genel Kurul üyeleri sahip çıkmalı. Bu bunun adamıdır. Beni bloke yaptı. Bunlarla bu noktalara geldik. Onun için tüzük değişikliği elbette lazım. 

Haber: Tuncay Lakot

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler