Trabzonspor prensip anlaşmasına varmıştı! Kourbelis kimdir? İşte artı ve eksi yönleri

Trabzonspor'un prensip anlaşmasına vardığı Dimitrios Kourbelis'in kim olduğu merak ediliyor. İşte Yunan futbolcunun futbol kariyeri, artı ve eksik yönleri...

Trabzonspor prensip anlaşmasına varmıştı! Kourbelis kimdir? İşte artı ve eksi yönleri

Yeni sezon için kolları sıvayan ve ilk transferini tamamlamak üzere olan Trabzonspor, Panathinaikos ile sözleşmesi sona eren 29 yaşındaki ön libero Dimitrios Kourbelis ile prensip anlaşmasına varmıştı. Oyuncunun ise bugün (Cuma) Türkiye'ye gelmesinin beklendiği belirtilmişti.

Bordo mavili takıma transferinin gerçekleşmesi beklenen Dimitrios Kourbelis'in kariyeri, artı ve eksi yönlerine dair bilgileri sizler için derledik.

Dimitrios Kourbelis'in kariyeri

İstikrarlı yapısı ile dikkat çeken Kourbelis, şu ana dek kariyerinde sadece Asteras Tripoli ve Panathinaikos formalarını giydi.

Daha çok ön libero olarak görev yapan 29 yaşındaki futbolcu, merkez orta saha ve stoper bölgelerinde de forma giyebiliyor.

Yunan oyuncu, hem Asteras Tripoli de hem de Panathianikos'ta forma giydiği dönemlerde takımının hep ilk 11 oyuncusu olmayı başardı.

Yunan Milli Takımı'nın formasını ilk kez Haziran 2017'de Bosna Hersek'e karşı giydi. Şu ana dek Yunanistan Milli Takımı ile 30 maça çıkmış durumda.

kourbelis-kimdir-2-001.jpg

Dimitrios Kourbelis'in artı yönleri

Mücadele gücü yüksek ve istikrarlı bir performansa sahip bir futbolcu profili olarak ön plana çıkıyor. İyi bir takım oyuncusu ve çalışkan yapısı ile tanınıyor.

Saha içinde sorumluluk almaktan kaçmayan ve lider özellikler barındıran Dimitrios Kourbelis, Panathinaikos'a transfer olduğu 2016-2017 sezonun hemen ardından takım kaptanlığına yükselmişti. Başarılı oyuncu, bu zaman dek de kaptanlık görevini sürdürdü.

Dimitrios Kourbelis'in eksi yönleri

Dimitrios Kourbelis'in zayıf yönü ise hücuma katkısı. Ofansif anlamda yüksek meziyetlere sahip olmayan Kourbelis; şut atma ve ara pası gibi özelliklere pek sahip değil. Bordo mavili takımda bir diğer Yunan oyuncusu Siopis ile kıyas edildiğinde ise, ona oranla daha iyi top kullanabildiği ifade edilebilir.

kourbelis-kimdir-3.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor