Trabzonspor olağanüstü kongre mi yapacak? Karar verildi...

Trabzonspor'un 2013 Mayıs ayında İbrahim Hacıosmanoğlu'nun başkan seçildiği kongrede yönetimin görev süresiyle ilgili ek maddenin iptaliyle ilgili olarak davaya müdahil olan Ali Sait Yılmaz, 2 ay önce Trabzon Nöbetçi Sulh Hukuk Mahkemesi'ne Trabzonspor Ku

Trabzonspor olağanüstü kongre mi yapacak? Karar verildi...

Trabzonspor'un 2013 Mayıs ayında İbrahim Hacıosmanoğlu'nun başkan seçildiği kongrede yönetimin görev süresiyle ilgili ek maddenin iptaliyle ilgili olarak davaya müdahil olan Ali Sait Yılmaz, 2 ay önce Trabzon Nöbetçi Sulh Hukuk Mahkemesi'ne Trabzonspor Kulübü Derneği'ni olağanüstü toplantıya çağırmak üzere temsilci görevlendirilmesi istemiyle açtığı dava sonuçlandı.

Trabzon 2. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın 2. duruşmasına Ali Sait Yılmaz ve avukatı ile davalı taraf vekili hazır bulundu. Duruşmada davalı taraf avukatı yönetim kurulunun genel kurulun yapılması yönünde karar verdiğini kaydederek, "Dava açıldığı tarihte Trabzon 1. Asliye Hukuk Mahkemesinin 2013/354 esas sayılı dava dosyası henüz kesinleşmemişti. 6 Ekim 2015 tarihinde Yargıtay 18. Hukuk Dairesi tarafından karar düzeltme talebinin reddine karar verilmiş ve bu karar bize 30 Ekim tarihi itibariyle tebliğ edilmiştir. Yönetim kurulumuz 30 Ekim 2015 tarihinden önce almış olduğu karar ile genel kurulun yapılmasına karar vermiştir. Genel kurul 21-22 Kasım olmadığı takdirde 5-6 Aralık tarihinde yapılacaktır. Davanın reddine karar verilsin" dedi.

Bunun üzerine davacı Ali Sait Yılmaz'ın avukatı ise "Dava Yargıtay kararı onama olarak verildikten sonra açılmıştır. Karar düzeltme aşamasının beklenmesinin gerekli olmadığını düşünüyoruz. Yönetim Kurulu yetkisiz hale düştüğünden aldığı kararlarda geçersizdir. Dolayısıyla yapılacak genel kurul olağan değil olağanüstü bir genel kurul olacaktır. Olağan genel kurul ancak 2016 yılının Aralık ayında yapılabilir. Bu sebeple davamızın hukuki dayanağı mevcuttur. Mahkemenizce talebimiz gibi genel kurulu toplantıya çağırmak üzere üç kişilik bir üyenin atanmasını talep ediyoruz Davamızın kabulüne karar verilsin. Yönetim kurulunun aldığı karar yönetim kurulunun düşmüş olması nedeniyle geçersizdir. Bu nedenle yok hükmündedir. Yapılacak bir genel kurul olağan değil olağanüstü olabilir. Bu nedenle davamızın kabulüne karar verilsin" diye konuştu.

Savunmaların ardından mahkeme başkanı, Trabzonspor Kulübü Derneği'nin 21-22 Kasım 2015 günü çoğunluk sağlanamadığı takdirde 5-6 Aralık 2015 günü genel kurula çağırdığı, bu haliyle davanın konusuz kaldığı anlaşılmakla, hükmün kurulmasına yer olmadığına yönünde karar verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor