Trabzonspor nasıl şampiyon olur?

Spor Toto Süper Lig'de zirve yarışı kızıştı.

Trabzonspor nasıl şampiyon olur?

HABER61 - SPOR SERVİSİ

Spor Toto Süper Lig'de zirve mücadelesi kıyasıya rekabet devam ederken matematiksel olarak 4 takımın şampiyonluk şansı sürüyor. 

Medipol Başakşehir 62 puanla zirve mücadelesini sürdürürken, 59 puanlı Galatasaray zirveyi takip eden takım oldu. Beşiktaş 56 puanla 3. sıradayken Trabzonspor 52 puanla şampiyonluk şansı en az olan takım.

Peki Trabzonspor nasıl şampiyon olabilir?

Öncelikle Trabzonspor'un kalan 5 maçın en iyi ihtimalle 4'ünü kazanması gerekir.

Trasbzonspor'un maçlarını kazanması durumunda diğer 3 rakibininde puan kayıpları yaşamasını bekleyecek.

- Hesaplara göre, Medipol Başakşehir kalan Göztepe, DG Sivasspor, MKE Ankaragücü, Galatasaray ve Aytemiz Alanyaspor mücadelelerinden maksimum 5 puan alması gerekir. 5 puan alırsa dahi averajlarda Bordo- Mavililer'in averajla Başakşehir'in önüne geçmesi gerekir.

2. Galatasaray'ın ise Atiker Konyaspor, Beşiktaş, Çaykur Rizespor, DG Sivasspor mücadelelerinde puan kaybı yaşamasının yanında 1. Medipol Başakşehir ile berabere kalması gerekiyor. Bunlarla birlikte Galatasaray maksimum 8 puan kazanabilir. (Averaja kalır)

3. Beşiktaş'ın ise Trabzonspor'a mağlup olup, kalan 4 maçlarında maksimum alabileceği puan 11. (Averaja kalır.)

Trabzonspor matemaksiksel olarak 67 puanla Spor Toto Süper Lig'in şampiyonu olabilir. Bordo-Mavililer'in öncelikle kalan, Fenerbahçe, İM Kayserispor, Atiker Konyaspor, Beşiktaş ve Çaykur Rizespor müsabakalarından galibiyetle ayrılması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler