Trabzonspor mutlaka şampiyonluk yaşayacak

Türkiye Basketbol Ligi takımlarından Trabzonspor Medical Park'ın genel menajeri Nihat Mala, Trabzon için hiçbir şeyin hayal olmadığını, zaman içinde mutlaka bu kente şampiyonluğun geleceğini ancak ilk başta istikrarı sağlamanın önemli olduğunu söyledi.Mal

Trabzonspor mutlaka şampiyonluk yaşayacak

Türkiye Basketbol Ligi takımlarından Trabzonspor Medical Park'ın genel menajeri Nihat Mala, Trabzon için hiçbir şeyin hayal olmadığını, zaman içinde mutlaka bu kente şampiyonluğun geleceğini ancak ilk başta istikrarı sağlamanın önemli olduğunu söyledi.

Mala, geçen yıl Trabzon'a geldiğinde yönetimin 5 yıl içinde Avrupa'da final oynama hedefinin olduğunu ifade ederek, "Bunu ikinci yıla sığdırarak gerçekleştirdik. Şimdi bu başarıyı sürekli hale getirmek önemli" dedi.

Başarının sürmesi halinde Trabzon'da basketbol kültürünün tam olarak oturacağını ve seyircinin salona daha çok geleceğini ifade eden Mala, "İki yılda hep ilkleri yapıyoruz, bu da zor oluyor. İlk defa play-off'a kalıyoruz. Avrupa'da final oynuyoruz. İlk defa alt yapıda Türkiye şampiyonasına gidiyoruz. Bütün organizasyonları ilk defa yapıyoruz. Daha önce de organizasyonlar yapılmış ama tutunulamamış. Sağlam temellere oturtulmadan organizasyonlar yapılmış. Çıkılmış, düşülmüş ama 2 yıldır ciddi bir yönetim, ciddi yatırım ve doğru profesyoneller işin buralara gelmesini sağladı" diye konuştu.

Elde ettikleri başarının yönetimin eseri olduğunu ifade eden Mala, yönetim kurulunun önemli iş adamlarından oluştuğunu, onların da doğru seçtikleri profesyonellerin arkasında durmasının başarıyı getirdiğini kaydetti.

Mala, basketbolda da zaman içinde Trabzon kentine şampiyonluğun geleceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Trabzon için hiçbir şey hayal değil. Trabzon şehir olarak futbolda bunu yapmış. 7 kez futbolda şampiyon olmuş, kolay kolay yapılacak bir şey değil. Basketbolda da bu kültürü geliştirmemiz gerekir. Şampiyonluktan önce bir sistemi, basketbol kültürünü oturtmanız, insanları salona getirmeniz, basketbolun kazandığını kente göstermeniz gerekiyor. Trabzonspor şampiyon olabilir, seneye yatırırsınız 50-60 milyon dolar, şampiyonluğa aday takım kurarsınız. Şampiyonluğa aday takım olmaktansa istikrarlı bir takım kurmak daha mantıklı. Zaman içinde mutlaka Trabzon'a şampiyonluk gelecektir ama ilk başta istikrarı sağlamak önemli."

3 İSİMLE 2 YIL DAHA

Mala, başantrenör Menad Markovic ve oyuncular Stipanovic ile Hardy'in sözleşmesini 2 yıl uzattıklarını belirterek, "Diğer oyuncularla görüşmelerimiz sürüyor. Kadroda  tutmak istediğimiz, takıma katacağımız  oyuncular da var ama önce şu play-off'u geçmek istiyoruz" dedi.

Darüşşafaka Doğuş ile yapacakları play-off serisinin zor geçeceğini dile getiren Mala, "Darüşşafaka Doğuş lige yeni çıktı. Yeni  takım gibi görünse de uzun yıllara dayanan basketbol kültürü var. Şansızlıklar ve parasızlıktan dolayı küme düşmüşlerdi. Şimdi çok güçlü bir sponsorları var, çok iyi bir kültürleri, seyircileri var. Zor bir rakip, bütçeleri belki bizim 3 katımız. Biz de bu sene ligin en flaş takımıyız. Darüşşafaka Doğuş ile eşit şansımız var. İstanbul'daki taraftarlarımız da maça gelecektir. İlk maçı kazandığımız takdirde Trabzon'daki maça da EuroChallenge Kupası finalindeki gibi 10 bin taraftar gelmesini bekliyorum" ifadelerini kullandı.

TRABZON YİNE FİNAL OYANAYACAK!

FIBA EuroChallenge Kupası finalinde son saniye basketiyle kaybetmenin üzüntüsünü uzun süre yaşadıklarını ifade eden Mala, "20 yıl basket oynadım, 12 yıl genel menajerlik yapıyorum. Bu kadar trajik bir maç kaybetmedik. Çok finaller kaybedildi ama saliselerle kaybedilen ender maçlardan biri oldu. Finale kadar 15'te 14 galibiyet almıştık. 16 maçta 15 galibiyet istemiştik maalesef olmadı. Bence çok kısa sürede Trabzon böyle bir final oynayacak" diye konuştu.

Trabzon insanın hırslı, tuttuğunu koparan bir yapıya sahip olduğunu anlatan Mala, "Basketbolda kulübün 6 yıllık geçmişi var ama geldiği noktayı görüyorsunuz. Trabzon insanı sporu seviyor. Bu şehirden alt yapıdan basketbolcular çıkar. Her dalda sporcu çıkar, çünkü Trabzon insanı sporu seviyor" diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor