Trabzonspor M.P. Play-Off'ta!

Trabzon Medical Park, Play-Off'lar öncesi bugün Eskişehir Basket'i konuk etti.Bugün saat 16:30'da Hayri Gür Spor salonunda oynanan karşılaşmada Trabzonspor M.P. 93-91 yenerek, Play-Off’lara katılma hakkı kazandı. Eskişehir ise bu sonuçla küme düştü...FOTO

Trabzonspor M.P. Play-Off'ta!

Trabzon Medical Park, Play-Off'lar öncesi bugün Eskişehir Basket'i konuk etti.

Bugün saat 16:30'da Hayri Gür Spor salonunda oynanan karşılaşmada Trabzonspor M.P. 93-91 yenerek, Play-Off’lara katılma hakkı kazandı. Eskişehir ise bu sonuçla küme düştü...

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!

Türkiye Basketbol Ligi'nde normal sezonun 30. ve son hafta maçında Trabzonspor Medical Park, NSK Eskişehir Basket'i 93-91 yendi.

Ligde son 6 maçını kazanan bordo-mavililer play-off'a kalırken, konuk takım NSK Eskişehir Basket ise TOFAŞ'ın ardından ligden düşen ikinci takım oldu. 

Taraftarların sahaya konfeti atması nedeniyle 5 dakika geç başlayan karşılaşmanın ilk dakikalarında NSK Eskişehir Basket, hücumda etkili bir oyun sergiledi. Homan ve Haislip ikilisiyle sayı bulan konuk takım, 5. dakika içinde 14-10 üstünlük sağladı. Bordo-mavililer, Bost ve Velickovic'in sayılarıyla 7. dakikada 17-16 öne geçse de NSK Eskişehir Basket, rakibinin üstünlüğünü sürdürmesine izin vermedi, Homan ve Walsh'ın basketleriyle ilk periyodu 29-22 önde kapadı.

İkinci çeyrekte de isabetli atışlarla sayılar üreten NSK Eskişehir Basket, oyuna kenardan dahil olan Brackings'in de art arda iki üçlüğüyle 16. dakikada farkı 10 sayıya kadar (29-39) çıkardı. Bu dakikanın ardından bordo-mavililer, Hardy ve Velickovic ile farkı eritse de konuk takım, ilk yarıyı 50-46 üstün bitirdi.

İkinci yarıya etkili savunmayla başlayan Trabzonspor Medical Park, rakibinin hücumlardan boş dönmesini Velickovic ile iyi değerlendirerek 22. dakikada 52-50 öne geçti. Bu dakikanın ardından çekişmenin arttığı maçta Trabzonspor Medical Park, Marshall ve Stipanovic, konuk takım da Wals Harris ile sayılar üretti. Üçüncü periyodu da NSK Eskişehir Basket, 1 sayı farkla 69-68 önde tamamladı.

Son periyoda Marshall'ın art arda basketleriyle başlayarak öne geçen Trabzonspor Medical Park, 3,5 dakikalık bölümde rakibine sayı izni vermedi. Bu bölümde 9-0'lık seri yakalayan ev sahibi takım, 34. dakika içinde Ivanov'un basketiyle skoru 77-69 yaptı. Daha sonra da Ivanov ve Stipanovic'in basketleriyle maçta ilk kez 10 sayı farka ulaşan (81-71) Trabzonspor Medical Park, hücumlardan boş dönmeye başlayınca konuk takım, Haislip ve Wals'ın sayılarıyla bitime 2 dakika 34 saniye kala 83-83 beraberliği yakaladı.

Trabzonspor Medical Park, Marshall ve Velickovic'in üç sayılık basketleriyle bitime 1 dakika 16 saniye kala 89-83 üstünlük sağladı. Ancak konuk takımın, Haislip ve Randle'ın serbest atıştaki sayılarıyla bitime 25 saniye kala skoru 89-88 yaptı. Her iki takımın da taktik fauller yaptığı maçın son bölümlerindeTrabzonspor Medical Park, son 2 saniyeye 93-91 önde girmeyi başardı. Maçın son anında NSK Eskişehir Basket'te Heislip'in attığı 3 sayılık atışta top çemberden dönünce bordo-mavililer, karşılaşmadan 93-91 galip ayrıldı.

Trabzonspor Medical Park'ın 93-91 galip ayrılmasıyla NSK Eskişehir Basket, lige veda etti. 

Bu arada Trabzonspor taraftarların sahaya attıkları konfetilerin temizlenmesi nedeniyle 5 dakika gecikmeli başladı.

 

 

 

1. PERİYOT: TRABZONSPOR M.P. 22 - 29 NSK ESKİŞEHİR

2. PERİYOT: TRABZONSPOR M.P. 46 - 50 NSK ESKİŞEHİR

3. PERİYOT: TRABZONSPOR M.P. 68 - 69 NSK ESKİŞEHİR

4. PERİYOT: TRABZONSPOR M.P. 93 - 91 NSK ESKİŞEHİR

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor