Trabzonspor milyonlar kazanabilir! Ajax daha önce de yaptı

Trabzonspor’da gözler Ahmetcan Kaplan’ın performansına çevrildi.

Trabzonspor milyonlar kazanabilir! Ajax daha önce de yaptı

Trabzonspor’dan transfer olan Ahmetcan Kaplan, Ajax'ın Hollanda'da sergilediği etkileyici performansla futbol dünyasının dikkatini çekmeye devam ediyor. Trabzonspor'dan Ajax'a transfer olduktan sonra sakatlığını atlatıp formunu bulan genç futbolcu, şimdiden Hollanda kulübünün en önemli isimleri arasında gösteriliyor. Ajax taraftarları tarafından "kabus bir sezonda çölde açan çiçek" olarak nitelendirilen Kaplan, Trabzonspor yönetimini de heyecanlandırıyor.

Kaplan'ın bu başarısı, Ajax'ın Avrupa'nın dev kulüplerine yüksek meblağlar karşılığında oyuncu satışı yapma geçmişi ile birleşince, benzer bir transferin kendisi için de mümkün olduğu yorumlarına yol açıyor. Özellikle Aston Villa ile yapılan maçta gösterdiği üstün performans, Kaplan'ın potansiyelini gözler önüne seriyor. Maçta; 4 tehlike engelleme, 3 pas arası, 3 top çalma ve 5/6 ikili mücadele kazanma gibi istatistiklerle sahanın en iyileri arasında yer aldı.

Ajax'ın geçmişteki "efsane rakamlarla" gerçekleştirdiği stoper satışları da Kaplan'ın değerini artıran bir diğer faktör. Juventus'a 85.5 milyon euroya satılan De Ligt, Manchester United'a 57.4 milyon euroya giden Lisandro Martinez, Tottenham'a 42 milyon euroya transfer olan Davinson Sanchez ve Arsenal'e 40 milyon euroya katılan Timber, Ajax'ın bu konudaki başarısını kanıtlıyor.

Ahmetcan Kaplan'ın gelecek sezon da bu performansını sürdürmesi halinde, Ajax tarafından benzer büyük meblağlarla satılması bekleniyor. Bu durum, Trabzonspor için de milyonlarca euro anlamına geliyor. Özellikle Ahmetcan'ın başka bir kulübe transferi halinde, 9.5 milyon euroyu aşan kısmın %15'i Trabzonspor'a ödenecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler