Trabzonspor maçında skandal ofsayt kararı

Trabzonspor Yeni Malatyaspor maçında hakemin verdiği ofsayt kararı tepkilere neden oldu.

Trabzonspor maçında skandal ofsayt kararı

Süper Lig'in 9. haftasında oynanan Yeni Malatyaspor Trabzonspor karşılaşmasında hakem Halil Umut Meler verdiği kararlarla herkesi çileden çıkardı.

Yeni hocası Rıza Çalımbay ile ilk maçına çıkan bordo-mavili takım belki beklenen futbolu sergileyemedi ama hakemlerin skandal kararları da bu sonuca neden oldu. Hakem Halil Umut Meler bütün takdir haklarını rakipten yana kullanırken, 31. dakikada Sosa'yı ağır bir kararla ikinci sarı karttan attı. Asıl skandal ise 54. dakikada yaşandı.

Trabzonspor atağa çıkarken kendi sahasında olan Olcay pasını yine bordo-mavililerin yarı alanında bulunan Burak Yılmaz'a gönderdi. Rakiplerinin arkasında kalan 32 yaşındaki forvet için yardımcı hakem İlker Takpak skandal bir hata ile ofsayt bayrağını kaldırdı. Bu karara önce Burak, ardından da Trabzonspor taraftarı isyan etti. Çünkü iki futbolcu orta sahanın gerisindeydi. Kurala göre ofsayt için orta sahanın rakip tarafında olması gerekiyor. Sezon başından beri hakemlerin hatalı kararları ile doğradığı Trabzonspor taraftarı, "Yeter artık. Kendi sahasında ofsayt veren hakemler ancak bizde olur. Kasıtlı olarak bizim üzerimize oynuyorlar. 4. hakeme itiraz eden Malatyasporluya kart vermezken Uğur'a anında sarı çıkarıyor" dediler..

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor