Trabzonspor maçında protokol krizi: Telefon almaktan bıktık!

Trabzonspor’un maçlarını oynadığı Akyazı Stadı’nda protokol krizi yaşandığı ifade edildi.

Trabzonspor maçında protokol krizi: Telefon almaktan bıktık!

Haber61 - haber Servisi / Trabzonspor’un maçlarını oynadığı Akyazı Şenol Güneş Kompleksi’ndeki maçlarda protokol krizi yaşandığı belirtildi.

Konu ile alakalı açıklama yapan Türkiye Futbol Federasyonu yöneticisi Musafa Hacıkerimoğlu, protokol tribüne girecek kişilerin Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından kayıt edildiğini belirterek “Bu konuda telefon almaktan bıktık bizimle alakası yok” ifadelerini kullandı.

Hacıkerimoğlu açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Yaşananların TFF ile alakası yok

Bu konu açıkçası diğer kulüplerin, diğer şehirlerin bu konuda ne yaşadığını tam olarak bilmiyorum fakat Trabzon üzerinden konuşursak bu konuda çokça telefon alıyorum. Çok karşılaştığım bir şikâyet bu. Federasyon olarak bizimle ilişkilendiriyorlar ama konunun bizimle bir ilgisi yok.

TFF’nin sadece 20 kontenjanı var

Trabzonspor protokol tribününün 230 kişi kapasitesi var. Bunun 20 tanesi futbol federasyonuna ait. 50 tanesi Trabzonspor kulübüne ait. 20 tanesi misafir takımın yöneticilerine ait. Geri kalan 130 kişiyi Gençlik ve spor genel müdürlüğü kayıt ediyor. Trabzon’da bir sorun var mı? Evet var. Trabzonluların telefonla bana anlattığı kadarıyla şunu söyleyeyim size ki ben de Trabzonspor protokol tribününde, misafir takım yöneticilerine saygısızlık yapan, saygısız konuşan. Futbolun kardeşlik anlayışına aykırı, Trabzonluların misafirperverliklerine aykırı, taraftar olarak gelen misafirlere hakaret edeni de görüyorum. Bu bir Trabzonlu olarak ne kendime ne de hemşerilerime yakıştırdığım bir şey değil.

Trabzon protokol tribününe Trabzon’un protokolü yani şehri yöneten insanların oturması lazım orada ki böyle nahoş görüntüler olmasın.

Taraftara tahsis edilecek yer değil

Sürekli beni Trabzon’un Trabzon’un il müdürleri beni arayım protokol tribününden yer istiyor. Oysa ki bunların yeri burada Gençlik Spor İl Müdürlüğü yerlerini tahsis etmeli. Protokol tribünü taraftarlara tahsis edilecek bir yer değil. Taraftarlara tahsis edilince neler olduğunu görüyoruz.

Bu durum Trabzonspor’u da zor durumda bırakıyor.

Bir taraftarın rakip takım yöneticilerine söylediği sözlerin yanlışlığı ve kalitesi ne Trabzonspor’u mutlu ediyor. Ne Trabzonluları mutlu ediyor.

Trabzon Milletvekillerinin çoğunu aradım, sorunun federasyon kaynaklı olmadığını Gençlik ve Spor Müdürlüğü kaynaklı olduğunu, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün protokol tribününe kayıt edeceği misafirlerin sıfatını kontrol etmesi gerektiğini, burada Trabzon’un yöneticileri, belediye başkanları, il müdürleri ve idare amirlerinin dışarda kaldığı ve taraftarın işgal ettiği bir protokol tribünün Trabzon’a yakışmadığını söyledim. Bu sadece benim değil tüm Trabzonluların konuşması gerektiği bir konu bu.

Ankara’daki ahbap çavuş ilişkisi…

Ankara’dan bir bürokratın ahbap çavuş ilişkisi ile Trabzonspor’un protokol tribününü kendi istediği sınıfla doldurması kabul edilemez bir şeydir. Bu aynı zamanda Trabzonspor’un karakterine aykırı hareketlerin tesisine de sebep oluyor.

Ben bu sebeple Trabzon milletvekillerini aradım. Umarım bir girişimde bulunurlar. Bundan sonra Trabzonspor’un taraftarı olması gereken yerde olur, protokol temsil etmesi gereken yerde oturur.

Bir sevgiyle, nezaketle misafir takım gelir maçlarını izler. Saygı çerçevesinde sohbetini yaparak maçlarını izlerler ve geriye dönerler.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ilgili

Bu çok önemli bir konu. Bu konuda Trabzon basınına da çok görev düşüyor. Trabzonspor protokol tribününde kimin oturması ve oturmaması gerektiğini Trabzon şehri tartışmalıdır.

Bu Türkiye Futbol federasyonu ile alakalı değil Gençlik ve Spor bakanlığı ve Genel Müdürlüğü ile ilgili bir konudur. Trabzon Milletvekilleri bu konuyu Gençlik ve Spor Bakanlığı’na taşımalıdır.

Trabzonspor’un protokol tribününe kimin oturup oturamayacağını belirlemelidir.

Bu konuda telefon almaktan bıktık.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler