Trabzonspor Kripto parası işlem görmeye başlıyor! Başkan Ağaoğlu: "Gelirleri altyapı için harcayacağız"

Trabzonspor kriptoparası TRA Token Türk kripto para platformu Paribu’da işlem görmeye bbaşlıyor.

Trabzonspor Kripto parası işlem görmeye başlıyor! Başkan Ağaoğlu: "Gelirleri altyapı için harcayacağız"

Trabzonspor kripto parası $TRA Token, yarın 10.00’dan itibaren Türk kripto para platformu Paribu’da işlem görmeye başlayacak.

Başkan Ahmet Ağaoğlu ve Genel Müdür Sinan Zengin, Socios CEO’su Alexandra Dreyfus, Socios Türkiye Direktörü Altuğ Öztürk ile Paribu CEO’su Yasin Oral’ın katılımıyla gerçekleştirilen lansmanda Türkiye’nin ilk dijital imza töreni de yapılmış oldu.

ÇOK ÖNEMLİ BİR İŞ BİRLİĞİ ANLAŞMASI YAPIYORUZ

Başkan Ahmet Ağaoğlu dijital imza töreninde yaptığı konuşmada, “Hemen hemen her şeyin dijital bir ortama kaydığı bir dünyada ve dijital paraların da çok yaygın şekilde kullanılmaya başlandığı bir süreçte TRA Token’ı çıkartarak, Socios ve Paribu ile yaptığımız bu iş birliği anlaşması kulübümüze ve camiamıza hayırlı olsun. Teknolojiye ayak uydurmak zorundayız. Şunu belirtmek istiyorum bu bir sponsorluk anlaşması değil, bu bir iş birliği anlaşması. Markanın pazarlanması da diyebiliriz. TRA Token ile birlikte Trabzonspor markasını da pazarlıyoruz. Kulüplerin gelirleri 4-5 ana kalemde sınırlanıyor. Sporcu satışı, reklam ve sponsorluk, ürün satışı ve tabii ki bilet satışı ve naklen yayın gelirlerimiz var. Özelikle Süper Lig’de pek üzerinde durmadığımız konu marka pazarlanması. Trabzonspor markasının kripto parayla bütünleşerek pazarlanmasıdır. Futbol ailesinde yeni bir kavram bu. Trabzonspor Kulübü, Türk futbolunda her zaman ilkleri başaran bir kulüptür. Kulübümüz her zaman yeniliklere açık ve yenilikleri kullanabilecek bir yapıya sahiptir. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Herkesin ne kadar mesai harcadığını biliyorum. Çok önemli bir iş birliği anlaşması yapıyoruz” dedi.

GELİRLERİ ALTYAPI İÇİN HARCAYACAĞIZ

Büyük kulüplerin finansal yapılarının hem TFF hem de UEFA tarafından çok sıkı denetlendiğini vurgulayan Başkan Ahmet Ağaoğlu, “Kulübün gelirleri çeşitli olabilir ancak gelir elde ederken size genelde sormuyorlar ama harcama kalemleri ve harcama limitiniz sizin gelir – gider dengenizle bağlantılı oluyor. Bunu aştığınız anda da birtakım yaptırımlarla yüz yüze gelebiliyorsunuz. Son yıllarda uygulamaya konulan ve ciddi sonuçlar doğuran bir uygulama bu. Bir para kulübün kasasından içeri girdiği andan itibaren o paranın harcanması tabii ki yönetimin inisiyatifinde fakat çok sıkı kurallara bağlı. Bizim de harcama kalemlerimizin çok önemli bir bölümünü yüzde 80’i futbolcu maaşları, bonservisleri ve altyapı yatırımlarından oluşuyor. Bu hafta sonu Trabzonspor Özkan Sümer Futbol Akademisi’ni açıyoruz. 110 yatak kapasiteli çok modern bir tesisi, Türkiye’nin en büyük, en kapsamlı, en modern altyapı tesisini tamamladık. TRA Token’lardan elde edilecek gelirlerin önemli bir kısmını da bu futbol akademisinde ileriye dönük olarak yetiştireceğimiz, ülke futboluna ve Trabzonspor’a armağan edeceğimiz gençler için harcayacağız” ifadelerini kullandı.

ZENGİN: BARCELONA’DAN SONRA EN BÜYÜK ARZI GERÇEKLEŞTİRDİK

Trabzonspor Genel Müdürü Sinan Zengin, “Toplantının sonunda sözleşmeleri dijital olarak imzalayacağız. Bu bir ilk olacak. Malum süreç dolayısıyla toplantımızı online olarak yapmak zorunda kaldık. Aslında biraz da farkındalık yaratmak istedik. Fiziken bir araya gelmek ulaşım ve sağlık riski açısından zordu. Yerli kripto para borsası Paribu ile TRA Token için yeni bir sayfa açtık. Dünya çok hızlı değişiyor, finansal dünya çok daha hızlı değişiyor. Biz kulüp olarak bu tarz gelişmelere önceden hazırlık yapmak gibi bir politikamız var. Bu tarz gelişmelerle karşılaştığımızda hazırlıklı olmak istiyoruz. Kripto para konusunda da hazırlıklıydık. Uzunca bir süredir takip ettiğimiz bir dünyaydı. Hazırlığımızı da yapmıştık. Sizin de bildiğiniz gibi oldukça hızlı bir biçimde süreci yönettik ve Ağustos’un sonunda anlaşmamızı yaptık. Sonrasında Socios ve Chillz borsalarında işlem görmeye başladık. Şu an tamamen planladığımız şekilde gidiyoruz. Tokenlarımızı toplam 10 milyon adet ürettik. Bundan daha fazla olmayacak. Fiyatını da 8 TL olarak belirledik. Bu fiyatı belirlerken de taraftar sayımız, sosyal medyadaki etkinliğimiz, markamız, markamızın gücü ve dijital piyasadaki ortamın harmanlanmasıyla ortaya çıkarttığımız bir fiyat bu. 22 Eylül’de 625 bin adet arz gerçekleştirdik. Barcelona’dan sonra ikinci en büyük arzı yaptık. Bu Token’larımız sadece Socios ve Chilliz’de işlem görmesine rağmen 5 dakikada tamamını sattık ve 5 milyon TL gibi bir gelirin de sahibi olduk. Bu süreci daha da geliştirerek dünyanın en iyi platformlarından biri olduğunu bildiğimiz yerli platform Paribu’da da bu Token’larımızı listeleyerek çok daha büyük işlem hacmine ve çok daha büyük sayılara ulaşmak istiyoruz. Taraftarlarımızdan bu Token’ları nasıl alacağız ya da alamıyoruz gibi serzenişlerle karşılaşıyorduk. Bu konuda yaptığımız çok fazla bilgilendirmelere rağmen bu sorularla karşılaşıyorduk. Şimdi Paribu ile çok ayrı bir sayfa açacağız. Çünkü Token’larımız Paribu’da TL olarak işlem görecek. Token’larımızı TL ile almış olacaklar. Zannediyorum ki taraftarlarımızın aklındaki soruları da bu şekilde gidermiş olacağız” dedi.

HIZLI VE KOLAY BİR SİSTEM

Paribu’nun kolay bir alım satım platformu olduğunu belirten Paribu CEO’su Yasin Oral ise şunları söyledi: “Bu projenin içerisinde bulunmaktan gurur duyuyoruz. Biz 2017 yılında kurulduk ve kurulduğumuzda çok az platform vardı. Bugüne kadar yüz binlerce kişiyi kripto parayla tanıştırdık. Şu ana kadar 1 milyona yakın kullanıcımız var. Biz “Yarının dünyası bu” mottosuyla ilerliyoruz ve Trabzonspor’un da yarının dünyasında yer almasından dolayı çok mutluyuz. Yarın saat 10.00 itibariyle hem Token’ların yatırıma çekme ve market işlemleri açılacak. TR paritesi önemli çünkü özellikle Paribu’da “kolay al-sat” özelliğimiz var. Şimdi listelenen kripto paralar arasında Trabzonspor da olacak ve çok kolay biçimde, herhangi bir karmaşaya mahal vermeden TRA Token’larını hızlı bir biçimde alabilecekler. Hızlı ve kolay almalarının yanı sıra Socios’la çalışmamızın da en büyük sebeplerinden bir tanesi, bu paralarını bizde güvenli bir biçimde muhafaza edecekler. Tekrar bu projenin içinde olduğum için büyük bir mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyorum ve Trabzonspor’a da hayırlı olmasını diliyorum. Çok erken bir biçimde bunu yakalamış olmaları, Token’ların daha fazla işlem görebilmeleri için çok fazla proje geliştireceklerdir ve bizler de bu projelerin her zaman destekçisi olacağız.”

TRABZONSPOR BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ

Trabzonspor’un erkenden kripto dünyasına dahil olmasının çok önemli olduğunu belirten Socios CEO’su Alexandra Dreyfus da şöyle konuştu: “Öncelikle bugün burada olduğumuz için herkese teşekkür ediyorum. Keşke Trabzon’da olabilseydim. Umarım ileride bir araya geleceğiz. Çok vaktinizi almayacağım, burada amacımız Trabzonspor’un Token’larını daha fazla kişiye ulaştırmak. Paribu üzerinden de dağıtımını yapabilmektir. Trabzonspor’un Token’larının büyümesi için odaklandık ve bu Token’ların daha fazla insana ulaşması için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Daha fazla insanın Trabzonspor Token sahibi olması, daha fazla söz sahibi olması ve bu ekosistemin büyümesi için gayret göstereceğiz. Socios’un vizyonunda taraftarlar ve kulüpleri birbirine bağlamak var. Socios burada bir köprü görevini de görüyor. Daha fazla taraftarı, dünya üzerindeki taraftarları da kulübüne daha da yaklaştırmak istiyor. Aramızda Barcelona, Paris Saint Germen gibi kulüpler de var. Bu anlamda Trabzonspor’un taraftar kitlesini de bildiğimiz ve bu kitleyi de aramıza kattığımız için çok mutluyuz. Başkanımız Sayın Ahmet Ağaoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Erkenden bu sisteme dahil olmanız bizim için çok değerli, kulübünüz için de çok değerli ve buna layık olmaya çalışacağız.”

Dijital olarak yapılan lansmanın ardından Türkiye’nin ilk dijital imza töreni gerçekleştirildi. Başkan Ahmet Ağaoğlu ve Genel Müdür Sinan Zengin, Socios CEO’su Alexandra Dreyfus, Socios Türkiye Direktörü Altuğ Öztürk ile Paribu CEO’su Yasin Oral sözleşmeleri online olarak imzaladılar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler