Trabzonspor kendi ile yarışıyor! O alanda en iyisi

Trabzonspor'da dikkat çeken istatistik.

Trabzonspor kendi ile yarışıyor! O alanda en iyisi

Geçen yıl 407 olan maç başına başarılı pas sayısı 468’e, 4.77’lik isabetli şut ortalaması da 6.25’e çıktı. Topa sahip olma oranını da %52.9’dan %57’ye yükselten bordo mavililer yeni yıldızları ile farkını gösterdi. Öte yandan Trabzonspor, maç başına attığı 2.5 gol ortalamasıyla da ligin en iyi ekibi olmayı başardı.

Galatasaray karşısında 2-0 geriden gelen ve sahadan bir puan ile ayrılan Trabzonspor, oynadığı futbol ile dikkat çekti. Bordo-mavili takım ilk dört haftada topladığı 10 puanla yenilgisiz yoluna devam ederken performans verilerinde geçtiğimiz sezonun da üzerine çıktı. Sabah'ın haberine göre, Abdullah Avcı'nın talebeleri maç başına başarılı pas karnesini 407'den 468'e yükseltirken, pas başarı yüzdesini ise 83'ten yüzde 86.2'ye artırdı. Karadeniz ekibinin şut, isabetli şut ve topa sahip olma karnesi de çıkış gösterdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor