Trabzonspor kaç puan alırsa şampiyon olur? İşte hesap...

Trabzonspor, 3 maç daha kazanırsa şampiyon olacak. Fırtına'nın Çaykur Rizespor yenilgisi, takipçisi İttifak Holding Konyaspor'un dün F.Bahçe'ye mağlup olması ile telafi edildi. 2 takım arasındaki puan farkı 15'te kaldı.

Trabzonspor kaç puan alırsa şampiyon olur? İşte hesap...

Süper Lig'in 30. haftasında Çaykur Rizespor'a 3-2 yenilen Trabzonspor, bu kaybı hemen unuttu.

70 puanla liderlik koltuğuna oturan Süper Lig devinin 55 puanla İttifak Holding takip ediyordu. Yeşil-beyazlı takım dün Fenerbahçe'yi mağlup etseydi puan farkını bitime 8 hafta kala 12 puana indirecekti. Ancak Kanarya, Konyaspor'u eli boş gönderince Fırtına'nın kaybı da telafi edilmiş oldu. Çünkü iki takım arasındaki puan farkı 15'te kaldı. Bu sonuç bordo-mavililerin üzüntüsünü sildi süpürdü. Şimdi artık Fırtına'da amaç kalan 8 maçı da kazanmak.

AMAÇ EN ERKEN ŞAMPİYONLUK

Şampiyonluk için Karadeniz devine sadece 3 galibiyet yeterli olacak. Bordo-mavililer kalan 8 haftada 9 puan toplaması halinde ikili averajda kendisinden altta yer alan tüm takımların önünde yer aldığı için şampiyonluğunu ilan edecek. Teknik direktör Abdullah Avcı ve öğrencilerinin hedefi en kısa sürede 3 galibiyeti alıp, tarihin en erken şampiyonluğunu elde etmek ve bu büyük zaferi taçlandırmak. Önümüzdeki 3 haftada sırasıyla Beşiktaş, Gaziantep (D), Fatih Karagümrük ile oynayacak Fırtına, eğer 3'te 3 yaparsa bunu başarma şansına sahip olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor