Trabzonspor ile Yeni Malatyaspor 5. Randevuda

Trabzonspor Süper Lig’in 2. Haftasında evinde Yeni Malatyaspor’u ağırlayacak.

Trabzonspor ile Yeni Malatyaspor 5. Randevuda

Haber61 - Spor Servisi

Trabzonspor Yunanistan’da Avrupa Ligi Play – Off karşılaşması ilk maçında AEK karşısında aldığı 3-1’lik avantajlı sonuç sonrası lige döndü.

Süper Lig’in ilk haftasında Kasımpaşa deplasmanında 1 puan ile ayrılan bordo mavililer, Tarihinde 5. Kez karşılaşacağı Yeni Malatyaspor karşısında bu sezon Süper Lig’deki ilk galibiyetini almaya çalışacak. Biletlerin tamamen tükendiği karşılaşma öncesi, Ünal Karaman’ın sahaya nasıl bir 11 ile çıkacağı merak konusu oldu.

Trabzonspor – Yeni Malatyaspor maçı öncesi istatistikler ise dikkat çekici:

Trabzonspor ve Yeni Malatyaspor'un ligde karşılaştığı dört maçta da ev sahibi takımlar galip geldi.

Süper Lig’de 13 maçtır yenilmeyen Trabzonspor, ligde devam eden en uzun serinin sahibi konumunda.

Evindeki son beş lig maçını kazanan Trabzonspor, en son 2014/15 sezonunda bundan daha uzun bir galibiyet serisini 6 maç ile elde etmişti.

Süper Lig'de deplasmandaki son dokuz maçının sadece birini kazanabilen Yeni Malatyaspor ise son altı dış saha maçının dördünde gol atamadı.

2019/20 Süper Lig sezonunun ilk haftasında en fazla ikili mücadele kazanan takım Trabzonspor oldu. 141 mücadeledin 77’sini kazanan bordo mavililer bu alanda lider.

Süper Lig'de 37 maçtır kırmızı kart görmeyen Trabzonspor, ligde devam eden en uzun serinin sahibi. Bordo mavililer en son Mayıs 2018'de Kasımpaşa karşısında maçı eksik tamamlamıştı.

Ligin ilk haftasında 18 şutla en fazla şut çeken üçüncü takım olan Trabzonspor, buna rağmen 2 isabetli şutla en az isabetli şut bulan beşinci ekip oldu.

Yeni Malatyaspor'un Süper Lig'de deplasmanda attığı son sekiz gol de farklı isimlerden geldi: Eren Tozlu, Guilherme, Mina, Donald, Aleksic, Ömer Şişmanoğlu, Miguel Lopes (kendi kalesine) ve Thievy Bifouma.

Ligin ilk haftasında en fazla çalım atan isim Yeni Malatyasporlu Moryke Fofana oldu (7). Bu alanda ikinci sırada Trabzonspor'un forveti Alexander Sörloth yer alıyor (5).

Süper Lig'de sezonun ilk haftasında en fazla ikili mücadele kazanan iki isim Trabzonspor forması giyen Alexander Sörloth ve Jose Sosa'ydı (15'er).

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler