Trabzonspor'un yeni transferi Paul Onuachu kimdir?

Trabzonspor'un yeni transferi Pual Onuachu'nun kim olduğu ve kariyeri araştırılıyor. İşte Nijeryalı oyuncuya dair bilgiler.

Trabzonspor'un yeni transferi Paul Onuachu kimdir?

Trabzonspor'un kadrosuna kattığı Nijeryalı santrfor oyuncusu Paul Onuachu'nun kariyeri ve hangi takımlarda oynadığı taraftarlar tarafından araştırma konusu oldu. İşte yıldız futbolcunun kariyerine dair bilgiler.

PAUL ONUACHU KİMDİR?

Onuachu, 28 Mayıs 1994 yılında Nijerya'nın Owerri kentinde dünyaya geldi.

Futbola Nijerya'da FC Ebedei'de başlayan santrfor oyuncusu, daha sonra Midtjylland tarafından altyapıya kazandırıldı. Kariyerindeki ilk profesyonel sözleşmeyi de Danimarka ekibinde imzaladı.

Bir süre Vejle'de de kiralık oynayan Onuachu, Midtjylland kariyerinde 179 maçta 74 gol ve 23 asistlik performans sergileyerek dikkatleri üzerine çekti.

Ağustos 2019'da Midtjylland'dan 6 milyon Euro bedelle Genk'e transfer olan Paul Onuachu, Belçika ekibinde 134 maçta 85 gol attı ve 10 asist yaptı.

Onuachu'nun Genk'ten sonraki durağı ise İngiltere ekibi Southampton oldu. İngiliz temsilcisi, Nijeryalı santrfor için kasasından 18 milyon Euro bonservis bedeli çıkardı.

Nijeryalı milli futbolcunun, Southampton ile Haziran 2026'ya kadar sözleşmesi bulunuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler