Trabzonspor ile adı anılan Boya için tanıdık isimden övgü

Basında son günlerde adı Trabzonspor ile anılan Frank Boya için eski Beşiktaşlı Andreas Beck övgü dolu sözler sarfetti

Trabzonspor ile adı anılan Boya için tanıdık isimden övgü

Ülkemizde daha önce Beşiktaş’ta forma giyen ve şimdilerde kariyerini Belçika’nın KAS Eupen takımında sürdüren Andreas Beck, son günlerde adı Trabzonspor ile anılan Mouscron takımında forma giyen Frank Boya'yı yorumladı.

Beck şöyle konuştu;

“Aynı ligde forma giydiğimiz Frank Boya, Belçika’nın dikkat çeken oyuncuları arasında yer alıyor. Fizik olarak son derece güçlü bir futbolcu ve savunmaya dönük orta saha olarak oynuyor. Yaklaşık 1.90 cm boylarında ve mücadele gücünün oldukça yüksek olduğu Belçika Ligi’nde bu açıdan adeta altın değerinde bir isim.” 

‘Ligin en iyileri arasında...’

“Eupen formasıyla ona karşı şu ana kadar 2 maç yaptım ve son derece zor karşılaşmalar oynadık. İşin savunma yönünde alanları çok iyi kapatıyor, adeta bir duvar gibi. Hırslı bir futbolcu ve bunu saha içindeki karakteriyle de gösteriyor. Kendi pozisyonunda bana göre ligin en iyileri arasında yer alıyor. Belçika’da orta saha pozisyonu çok önemlidir ve Boya da bu açıdan Mouscron için çok önemli bir futbolcu. Savaşcı ve takım oyuncusu. Hücum oyuncularının peşini bırakmayan bir stili var ve topu kapmak konusunda oldukça başaralı. Bir bakıma defansına da büyük güven veriyor. Alanları kapatıyor, top kapıyor. Sonuç olarak onu, özellikle savunma futbolunda son derece faydalı bir oyuncu olarak görüyorum.”

Fanatik

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor