Trabzonspor ikinci yarıda bambaşka

Trabzonspor, ligin ikinci yarısında ilk yarının tam tersi bir grafik ortaya koydu.

Trabzonspor ikinci yarıda bambaşka

Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında tarihinin en kötü dönemlerinden birini geçiren Trabzonspor, ligin ikinci yarısında ise tam tersi bir grafik ortaya koydu.


Bordo-mavililer, ligin ilk yarısında oynadığı 16 maçta 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 8 mağlubiyetle 18 puan toplayarak maç başına 1,12 gibi düşük bir ortalamada kaldı.

Karadeniz ekibi, ligin ikinci bölümünde ise Bursaspor'u 2-1, Kasımpaşa'yı 1-0, Osmanlıspor'u 1-0, Gaziantepspor'u 4-0 ve Kardemir Karabükspor'u 1-0 mağlup ederken, Aytemiz Alanyaspor'la 0-0 ve Atiker Konyaspor 1-1 ile berabere kaldı.

Oynadığı 7 maçta 5 galibiyet, 2 beraberlik alarak yenilgi yüzü görmeyen bordo-mavililer, 17 puan elde ederek maç başına 2,42 gibi yüksek bir ortalama ile bu dönemi geride bıraktı.

- Averajlar da tersine döndü

Trabzonspor, ligin ilk 16 haftasında 12 gol atıp 20 gol yiyerek eksi 8 averajla maçlarını tamamladı. Ligin ikinci bölümünde ise bordo-mavililer, 7 maçta 10 gol attı, 2 gol yiyerek artı 8 averaj elde etti.

İlk yarıda 0,75 gol ortalamasıyla rakip fileleri havalandıran bordo-mavililer, ikinci bölümde ise 1,43 ortalama yakaladı. 

İlk 16 haftada 20 gol yiyerek 1,25 maç başına ortalaması olan Karadeniz ekibi, ikinci yarıda ise 7 maçta sadece 2 kez rakiplerine geçit vererek maç başına 0,28 gol yedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor