"Trabzonspor için seçim yapacağız"

Trabzonspor başkan adayı Muharrem Usta, Mircea Lucescu hakkında, "Lucescu vari bir hoca bize 5 yıllık plan için lazım. Ukrayna ile bizim ligimiz aynı dönemde bitiyor. Bununla ilgili olarak görüşmeler yaptım. Bire birde görüşme yaptım" dedi.    Trabzonspor

"Trabzonspor için seçim yapacağız"
Trabzonspor başkan adayı Muharrem Usta, Mircea Lucescu hakkında, "Lucescu vari bir hoca bize 5 yıllık plan için lazım. Ukrayna ile bizim ligimiz aynı dönemde bitiyor. Bununla ilgili olarak görüşmeler yaptım. Bire birde görüşme yaptım" dedi. 
 
Trabzonspor başkanı adayı Muharrem Usta, 5-6 Aralık tarihlerinde yapılacak olan Olağan Genel Kurul öncesi çalışmalarını sürdürüyor. Kongre gününe kadar delegelerin tamamına ulaşmayı hedefleyen Usta, Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı ve üyeleri ziyaret ederek projelerini anlattı. Muharrem Usta, daha sonra Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda bulunan Trabzonsporlu Profesyonel Futbolcular Derneği'nde organize edilen yemeğe katılarak, eski futbolcularla bir araya geldi.
 
"BÜTÜNLEŞMENİN ŞİFRESİ BAŞARIDIR"
 
Başarının Trabzonspor için vazgeçilmez bir unsur olduğunu belirten Usta, "Bütünleşmenin bir tek yolu başarıdır. Başarı var ise Trabzonspor'u seven milyonların hepsi kendini başarının mimarı olarak kendini görür. Bu marka milyonların markası. Biri az katkı sağladı, biri fazla katkı sağladı konusu değildir. O nedenle bunun şifresi başarıdır. O nedenle biz 50. yılımızda şampiyonluğa diyoruz. Başarı yoksa biz bu halimizle telef olmaya devam ederiz. Sorunlarımızı çözmemizin anahtar başarıdır. Bu yönetim geçmişte küsen, sahneden çekilenlere güven vermelidir. Bizim insanımız Anadolu'dan çıkarak tarih yazanlar bu ışığı görmeleri halinde her türlü bu yükün altına gireceklerinden eminim" dedi.
 
20151203aw594464_02.jpg
 
"LUCESCU İLE GÖRÜŞTÜM”
 
Trabzonspor Başkanı adayı Muharrem Usta, Rumen teknik adam Mircea Lucescu ile ilgili çıkan haberler hakkında ise şu ifadeleri kullandı:
 
"Biz 'Lucescu’ya ihtiyacımız var' dediğimiz anda Lucescu Trabzon'a gelecek. Taraftarlarımız bu konudan emin olsun. Trabzonspor, sezon sonuna kadar bir dönemi var ve ondan sonraki bir süreç var. Elimizde oyuncular var. Bu sezonda iddiasız geçiremeyiz. Mutlaka Avrupa kupası hedefi koymak zorundayız. İkinci devre iyi ilişkilerle oyuncuların performansıyla A Milli Takım'a mutlaka 3-4 oyuncu göndermemiz lazım. Elimizde iyi kaynaklar var ama perişan olmuş durumda. İkinci yarı hem bunları parlatmalıyız hem de iskeleti oluşturmalıyız. Lucescu vari bir hoca bize 5 yıllık plan için lazım. Ukrayna ile bizim ligimiz aynı dönemde bitiyor. Bununla ilgili olarak görüşmeler yaptım. Bire birde görüşme yaptım. Şu anda seçime gidiyoruz. Lucescu sezon sonu bitiyor. Sezon sonuna kadar A planı sezon sonundan sonra 5 yıllık plan, hocalar gelsin, gitsin şeklinde biz ömrümüzü sürdüremeyiz. İstikrarlı bir yolculuğa çıkmamız lazım. Çünkü uzun bir yola çıkıyoruz" ifadelerini kullandı.
 
20151203aw594464_01.jpg
 
"EŞ, DOST İÇİN DEĞİL TRABZONSPOR İÇİN TERCİH YAPACAĞIZ"
 
Trabzonspor kongresinde oy kullanacaklara da seslenen Usta, "Kongre üyeleri karar verdi. Biz göreve gelmedik. Seçilen başkan kimse ve Trabzonspor'un emrindeyiz. Bize yakışan ve doğru olanda budur. Bu seçimde eşe, dosta, akrabaya oy vermek için bir seçim yapmıyoruz. Biz Trabzonspor için seçim yapıyoruz. Attığımız oy Trabzonspor'un gelecekte iyi olup olmamasına karar verecek. Oraya söz verdik buraya söz verdik değil bizim sözümüz Trabzonspor olmalıdır" ifadelerini kullandı.
 
"BAŞKAN ORKESTRA ŞEFİ GİBİ OLMALIDIR"
 
Tek adamın başardığı bir işe hiç kimse sahip olmamıştır diyen Usta, sözlerini şöyle sürdürdü: 
"Türkiye'de ne kadar başarılı iş var ise bunların hepsi ekip işiyle, ekibe inanmayan bir Muharrem Usta olma ihtimali yoktur. Hayatımda geriye dönüp baktığımda bir insanın tek başına yapabileceği işler sınırlıdır. Trabzonspor'u yönetecek insanların ekiplerinin kesinlikle güçlü olması lazım. Biz buna iş delegasyonu diyoruz. Bu delegasyon düzgün yapılmadığı sürece, iş yapacak olan insanlar işlerini düzgün yapmadığı sürece, başkanlarda bir kral değil de bir orkestra şefi gibi olmadığı sürece bir kulübün düzlüğe çıkma şansı yok. İyi bir orkestra şefi iyi bir armoni ortaya çıkartır. Trabzonspor'un buna ihtiyacı var. Bu olduğu zamanda bizleri aydınlık günlerin beklediğini hep birlikte göreceğiz. Yeter ki bize cesaret ve güç versinler. Bunların hepsini başaracağız. Güçlü bir kadro ile güçlü bir Trabzonspor markasını buluşturmak istiyoruz. Bununla birlikte bir enerji patlaması yapmak istiyoruz. Nerede enkaz sorunlarımız varsa hep birini bu enerji ile ayağa kaldırmak istiyoruz."
 
20151203aw594464_03.jpg
 
"DOĞRU FİKRİ OLAN EKİPLERE DEĞER VERECEĞİZ"
 
Camia içinde doğru fikri olan ekiplere değer vereceklerini belirten Usta, "Doğru fikri olan ekiplere değer verecek ve onlarla çalışacak bir yönetim seçmek zorundayız. Trabzonspor içinden gelen ve benden de daha fazla bu kulübü içine sindiren, en ufak hatada bizden daha fazla ciğeri yanan futbolcu ağabeylerimizden ve kardeşlerimizden 5 kişilik bir ekip kuracağız ve bunu da kamuoyuna aktaracağız. Bizim bundan sonra futbolla ilgili atacağımız her adımda, yönetim kurulunun değil, seçilirsek yüzde yüz değer vereceğim ve karar noktasında en ön sırada tutacağım bu görüş merkezi 4-5 kişilik kadro olacak. Bunlar bizim ağabeylerimiz. Bunun içinde en öne çıkanlarla uzun bir yolculuğa çıkacağız. Bu yolculukta kesinlikle istikrarlı ve kalıcı olacak. Günübirlik yaşayan günübirlik karar veren, olmadı bir daha karar veren durumuna düşmemek için ve kulübün geleceğini sağlıklı bir konuma taşımak için danışman ekibi kuracağız. Yönetim vizyonu sağlayacak. Başarı bir ekip işidir" dedi. 
 
20151203aw594464_04.jpg
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor