"Trabzonspor için Gümrükçüoğlu harekete geçmeli"

Trabzon futbolunda önemli görevler üstlenen ve  birçok takımda yöneticilik yapan Trabzonlu işadamı Serkan Kılıç önemli açıklamalarda bulundu. Trabzonspor’un içinde bulunduğu durumla ilgili sorulara içtenlikle yanıt veren Kılıç, yönetimi eleştirerek yanlış

"Trabzonspor için Gümrükçüoğlu harekete geçmeli"

Trabzon futbolunda önemli görevler üstlenen ve  birçok takımda yöneticilik yapan Trabzonlu işadamı Serkan Kılıç önemli açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor’un içinde bulunduğu durumla ilgili sorulara içtenlikle yanıt veren Kılıç, yönetimi eleştirerek yanlış yönetim biçimiyle borcun üst seviyelere çıktığını söyledi.

İşte Kılıç’ın sorularımıza verdiği önemli cevaplar;

Trabzonspor Kulübünün son dönemlerde yapılan yanlışlardan dolayı batma noktasına geldiği öne sürülüyor. Sizin bu konudaki görüşleriniz nelerdir?

Trabzonspor kulübü,  kurulduğu tarihten itibaren yıllık gelirlerinin üzerinde borçlanmaya girmeden geçmişteki büyüklerimizin göstermiş olduğu özverilerle yönetildi. Daha sonra kulüp başkanlığı yapan Sadri Şener ve İbrahim Hacıosmanoğlu kulübün yıllık gelirinin 7 kat üstünde gider ile borçlanma sonucu kulüp borcu 450.000.000,00 TL ulaşmıştır. Bu yanlış yönetim ve borçlanmadan dolayı kulübümüz batma seviyesine yakın çizgidedir.

Bu yanlış yönetim ve borçlanmanın üstüne işgalci bir şekilde Trabzonspor’umuzu yöneten kişiler mahkemenin vermiş olduğu kararla seçim kararı almak zorunda kaldılar. Türkiye Futbol Federasyonu’ndan almış oldukları cezalardan dolayı yetkisiz bir hal aldılar. Bu süreci maddi ve manevi  olarak Trabzonspor’un menfaatleri doğrultusunda taşıyamamaktadırlar. 

Takımdan ayrılan yabancı futbolcular gündemin ana maddesi oldu.

Trabzonspor kulübü tarafından ödeme yapılamayan yabancı oyuncuların UEFA finansal FAİR- PLAY  kriterlerinden dolayı yabancı oyuncuların serbest kaldı. Serbest kalan yabancı oyunculardan dolayı Trabzonspor kulübü yaklaşık 40.000.000,00 TL maddi zarara uğramıştır.

Trabzonspor kulübünün daha büyük zararlar görmemesi için neler yapılabilir?

 6 Aralıkta yapılacak olan başkanlık seçimine kadar olan süreçte, Büyükşehir Belediye Başkanı ile Büyükşehir Belediyesi ‘nin kadrolarına da görev düşmektedir. Bu süreçte kulübümüzün acil ödemeleri için gerekli olan para ihtiyaçlarını işadamlarından ve mevcut başkan adaylarından kendi kefaletinde toplayacak, kulübümüzün daha fazla maddi ve manevi anlamda rezil olmasını engelleyecek olan kişi Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ’dur.

Kongrede oy kullanacak isimler üzerinde de tartışma ortamı oluştu. Listedeki isimlerin usulsüz üye oldukları iddia edildi, sizce bu ortam seçimi nasıl etkiler ve başkan kim olmalı?

Stadın yerini dahi bilmeyen birçok asker üyeleri kulübümüze üye yapan ve bu üyelerle hareket eden İbrahim Hacıosmanoğlu ‘na karşı 4 aylık bir süreçte Trabzonspor kulübünü kurtarabilmek adına, istenildiği zaman yanına gidilebilecek, yıllarca Trabzon futboluna katkı sağlamış ve Trabzon şehrimizi terk edemeyecek olan (Fabrikası , evi  ve  işyerleri belli olan), yaptığı çalışmalarla mücadele sergileyen kişi Celil Hekimoğlu’ dur. Trabzon taban birlikleri ve Trabzon futbol kamuoyunun büyük bir kısmının desteklediği Celil Hekimoğlu’nun adaylığı sonrasında 1-2 hafta içerisinde başkanlık adayı olan arkadaşlarımızın Trabzonspor’un menfaatlerini düşünerek, oyları bölmeme anlamında adaylıktan çekilmeleri Trabzonspor’umuza yapacakları en büyük destektir. Aksi taktirde asker oylarla hareket eden Hacıosmanoğlu ‘nun seçimi kazanma ihtimali bulunmaktadır.

Trabzonspor camiasının Hekimoğlu etrafında mı birleşmesi gerektiğine inanıyorsunuz?

Kulübümüz üyelerinin, bu seçimde Trabzonlu ve Trabzonsporlu duruşunu sergileyip, kötü ihtimallerin ortadan kalkması, işgalcilerden kulübümüzün geri alınması, hukuksuz üyelik yapılmaması ve daha sağlıklı kongreler yapılabilmesi için gerekli ortamı sağlayacak kişi Celil Hekimoğlu’ na destek olması gerekmektedir. Ve bu çağrı, amatör ligi, 3. Lig , 2. Lig ve Süper Lig de yöneticilikler ve başkanlık yapmış olan, günümüzde de Trabzon amatör ligine hizmet veren,  birçok kulüplerle organik bağı olan ve 1461 Trabzonspor’ un ismini koyan Serkan Kılıç ‘ ın çağrısıdır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor