Trabzonspor gururlar sunar..

U17, U16’dan sonra U14 kategorisinde de Türkiye şampiyonu olarak Trabzon’a büyük bir gurur yaşattıU14 Türkiye Şampiyonası’nda tüm rakiplerini dize getirerek şampiyon olan Trabzonspor’un altın çocukları, ‘Türkiye’nin en büyüğü biziz’ dediler. Normal sezonu

Trabzonspor gururlar sunar..

U17, U16’dan sonra U14 kategorisinde de Türkiye şampiyonu olarak Trabzon’a büyük bir gurur yaşattı

U14 Türkiye Şampiyonası’nda tüm rakiplerini dize getirerek şampiyon olan Trabzonspor’un altın çocukları, ‘Türkiye’nin en büyüğü biziz’ dediler. Normal sezonu namağlup tamamlayıp 24 maçta 23 galibiyet 1 de beraberlik alarak rakiplerinin korkulu rüyası olan, 24 maçta attığı 141 gole karşılık kalesinde sadece 4 gol gören Bordo-Mavililer, finalde ise 4’te 4 yapıp Galatasaray ve Fenerbahçe gibi güçlü rakiplerini de geride bırakarak şampiyonluk kupasını kaldırdılar.

Antrenör Selçuk Sürmeneli, elde edilen şampiyonluklara dikkat çekerek; “Bu sene o sene” dedi.

U14 kategorisinde koca bir sezonu yenilgisiz tamamlayan Trabzonspor U14 takımında antrenör Selçuk Sürmeneli, başarının tesadüf olmadığını, planlı bir çalışmanın meyvelerini topladıklarını söyledi. ‘Bu Trabzon’un ne ilk ne de son şampiyonluğu” diyen antrenör Sürmeneli; “Trabzonspor ilk kez şampiyon olmadı. Galatasaray ve Fenerbahçe’yi yenerek şampiyon olmak bizim için ayrı bir mutluluk oldu. Bu yıl altyapıda önemli başarılar elde ettik. Erdoğdu Lisesi’nin Dünya şampiyonluğu bizi kamçıladı. İnşallah bu fotoğraf karesindeki oyuncuları ileride yukarıda A takımda görürüz” dedi.

Altyapıda ki her kategoriden en az 2-3 futbolcunun ileride A takımda oynayabileceğini söyleyen Sürmeneli; “Trabzon’da bu potansiyel var. İleride A Takımda bu kareden çocuklarımızı göreceğimize inanıyorum. Avrupa’da 19 yaşında çocukları A takımda görebiliyoruz. Türkiye’de bu daha yukarılarda. Bunu oyunculara yeterince şans verilmediğine bağlıyorum. Mesela Bursasporlu Ozan erken yaşta şans buldu ve bunu iyi değerlendirdi. 2-3 maçla da bu değerlendirme sınırlı kalmamalı” diye konuştu.

Sürmeneli, antrenörler olarak ta iyi bir ekip oluşturduklarını ifade ederek sözlerini şöyle noktaladı; “Başarıların arka planında tabii ki antrenörlerinde de payı var. Gençlik Geliştirme Merkezi Koordinatörümüz Sadi Tekelioğlu  hocamızın önderliğinde planlı bir çalışma içerisindeyiz. Elde edilen başarılarda antrenörlerin rolü de büyük. Bakıldığında Türkiye’de çalışan antrenörlerin arasında sayılıyız ve belki de en iyisiyiz. İnşallah çocuklarımıza yeterli şans verilir ve bu fotoğraf karesindeki çocuklarımızı yarın A takımda görürüz. Bu potansiyel Trabzon’da var ve gelecek adına umutluyuz.”

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler