Trabzonspor Gençlerbirliği'ni gençlerle devirdi

Trabzonspor Gençlerbirliği ile karşılaştı ve rakibini 3-1 mağlup etti

Trabzonspor Gençlerbirliği'ni gençlerle devirdi

Haber61 - Spor Servisi - Spor Toto Süper Lig’in 4. Haftasında Trabzonspor Gençlerbirliği ile karşı karşıya geldi. Bordo mavililer sahadan 3-1 galip ayrıldı


İlk yarıyı 1-0 yenik kapatan Trabzonspor ikinci yarıda Abdulkadir'in oyuna girmesiyle hareketlendi. Abdulkadir'in asistiyle Olcay skora dengeyi getirirken Yusuf Yazıcı'nın asistinde de Rodallega takımını öne geçirdi. Son sözü ise oyuna sonradan giren isimlerden Onazi söyledi ve skoru 3-1'e taşıdı.

Trabzonspor bu galibiyetle puanını 7'ye yükseltti. Bordo mavililer gelecek hafta Başakşehir ile karşılaşacak.


MAÇIN AYRINTILARI İÇİN TIKLAYIN



11’LER

TRABZONSPOR: Onur, Uğur, M. Akbaş, Mas, Pereira, Okay, Kucka, Sosa, Y. Yazıcı, Olcay, Burak

GENÇLERBİRLİĞİ:  Per johannes hopf,  Ahmet İlhan Özek, Elvıs Kofı Okyere Wıafe Manu, Ahmet Oğuz,Luccas Claro Dos Santos,  Sıarheı Palıtsevıch, Uğur Çiftçi, Kamal Issah, Abdul Rahman Khalılı, Marko Mılınkovıc,  Petar Skuletıc

Trabzonspor ile Gençlerbirliği buğuna kadar 79 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmalarda 44 kez Trabzonspor kazanırken 14 kez Gençlerbirliği kazandı. 21 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Trabzon’da oynanan 39 karşılaşmada ise 27 kez Trabzonspor 4 kez Gençlerbirliği kazandı. 8 karşılaşmada ise eşitlik bozulmadı.

Taraflar en son süper Lig’de 29.04.2017 tarihinde Trabzon’da karşı karşıya geldi ve karşılaşma 0-0 beraberlikle sonuçlandı. Trabzonspor son maçında deplasmanda Göztepe’ye 3-2 mağlup olurken Gençlerbirliği evinde Fenerbahçe’ye 2-1 mağlup oldu.

ÖZGÜR YANKAYA’NIN TRABZONSPOR KARNESİ

Müsabakanın hakemi Özgür Yankaya Trabzonspor’un bugüne kadar 16 karşılaşmasında görev yaptı. Bordo mavililer bu maçlarda 8 galibiyet, 4 beraberlik 4 mağlubiyet aldı. Bu maçlarda Trabzonsporlu oyuncular 1 kırmızı kart görürken rakip takım oyuncuları da 1 kırmızı kart gördü. Yankaya, Trabzonspor’un evinde oynadığı 10 karşılaşmada görev yaptı. Bordo mavililer 6 galibiyet, 1 beraberlik, 3 mağlubiyet elde etti. Trabzon’da oynanan karşılaşmalarda Trabzonsporlu oyuncular kırmızı kart görmezken rakip takım oyuncuları 1 kırmızı kart gördü.  

ÖZGÜR YANKAYA’NIN GENÇLERBİRLİĞİ KARNESİ

Özgür Yankaya Gençlerbirliği’nin bugüne kadar 11 karşılaşmasında görev yaptı. Ankara Temsilcisi 5 galibiyet, 2 beraberlik, 4 mağlubiyet elde etti. Bu karşılaşmalarda Gençlerbirliği oyuncuları 4 kez rakip takım oyuncuları 1 kez kırmızı kart gördü. Yankaya Gençlerbirliği2nin deplasmanda oynadığı 5 karşılaşmada görev yaptı. Gençlerbirliği bu maçlarda 2 galibiyet 1 beraberlik 2 mağlubiyet elde etti. Gençlerbirliği oyuncuları bu maçlarda 1 kez, rakip takım oyuncuları da 1 kez kırmızı kart gördü.   

Trabzonspor ve Gençlerbirliği, Süper Lig'de 66 kez karşılaştı. Trabzonspor bu maçlarda rakibine 37-12'lik üstünlük kurdu (17B).

İki takımın geçen sezon ligde karşılaştığı iki maç da 0-0'lık skorlarla tamamlandı.

Trabzonspor, Gençlerbirliği ile ligde oynadığı son yedi maçın sadece birini kaybetti (3G 3B).

Trabzonspor, Gençlerbirliği ile kendi evinde oynadığı son 13 lig maçının sadece birini kaybetti (9G 3B) ve son beş maçta yenilmedi (4G 1B). Trabzonspor, son beş iç saha maçında rakibine karşı dört kez gole kapama yaptı.

Buna karşılık, Trabzonspor evinde oynadığı son altı maçın birini kazanabildi (2B 3M); o maç da bu sezonun ilk haftasındaki Konyaspor maçıydı (2-1).

Trabzonspor ligdeki son dokuz maçının birini kazanabildi (5B 3M). Trabzonspor, 2017 yılına 12 maçta sadece bir yenilgiyle başlamıştı (9G 2B).

Gençlerbirliği ligde 2017 yılında oynadığı 10 deplasman maçının sadece iki galibiyet elde edebildi (1B 7M).

Trabzonspor'un Süper Lig tarihinde en fazla gol attığı rakibi Gençlerbirliği (126).

Gençlerbirliği bu sezon ligde oynadığı üç maçın hiçbirinde öne geçemedi.

Gençlerbirliği bu sezon Süper Lig'de galibiyeti olmayan dört takımdan biri (Alanyaspor, Osmanlıspor ve Antalyaspor).

Gençlerbirliği, bu sezon ligde Sivasspor ile birlikte en az gol atan iki takımdan biri (2).

Burak Yılmaz, Gençlerbirliği'ne karşı Süper Lig'de 15 maçta dört gol attı.

Gençlerbirliği'nin Trabzonspor'a ligde attığı son beş golün üçü duran toplardan geldi.

Sergei Politsevich bu sezon ligde Göztepeli Kadu'nun ardından (33), en fazla uzaklaştırma yapan ikinci oyuncu (25, Caner Osmanpaşa ile birlikte).

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor