Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Trabzonspor Yayın tarihi: 23 Ağustos 2026 11:36 Güncellenme tarihi: 23 Ağustos 2026 12:15

Trabzonspor genç oyuncular için yeni model uygulayacak! Al, kirala, geliştir

Trabzonspor’un transfer politikasında genç ve potansiyelli futbolcular için farklı bir planlama üzerinde durduğu belirtildi.

Trabzonspor bir yandan Fabinho ve yeni santrfor gibi doğrudan A takıma katkı sağlayacak transferler üzerinde çalışırken diğer taraftan geleceğe yönelik yatırımlarını sürdürüyor. Bordo-mavililerin scout ekibi tarafından takip edilen genç oyuncular konusunda farklı bir transfer modeli üzerinde durduğu belirtildi. Amaç, potansiyelli futbolcuları erken yaşta kadroya katmak ve gelişimlerini başka kulüplerde düzenli forma giyerek sürdürmelerini sağlamak.

MITONGO MODELİ

Trabzonspor’un mevcut kadrosunda bulunan genç yabancı oyunculardan Renault Mitongo için de benzer bir planlama bulunuyor. Genç futbolcunun daha fazla süre alabileceği bir takıma kiralanması düşünülüyor. Aynı yöntemin scout ekibinin takip ettiği başka genç futbolcular için de uygulanabileceği aktarıldı.

İSVEÇ’TEN GENÇ OYUNCU TAKİP EDİLİYOR

Trabzonspor’un İsveç’te forma giyen genç bir orta saha oyuncusunu da takip ettiği ve scout ekibinin futbolcu hakkında olumlu rapor verdiği belirtildi. Transferin gerçekleşmesi halinde oyuncunun doğrudan A takım kadrosuna alınmasından çok, başka bir kulübe kiralanarak gelişiminin takip edilmesi üzerinde duruluyor. Bordo-mavililerin mevcut kadro yapılanmasını tamamladıktan sonra bu tür “al-kirala-geliştir” hamlelerine yönelmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!