Trabzonspor - Galatasaray maçında 10 yıl sonra bir ilk

Trabzonspor ile Galatasaray arasında oynanan derbide 10 yıl sonra bir ilk yaşandı.

Trabzonspor - Galatasaray maçında 10 yıl sonra bir ilk

Zorlu maçta golcüler sustu. İlk kez Trabzon kalesini koruyan Taha ile Muslera da başarılı kurtarışlar yaptı, 10 yıl sonra bir derbi golsüz bitti.

Sonucu merakla beklenen Trabzonspor ile Galatasaray arasındaki karşılaşma başladığı gibi bitti: 0-0. İki takım için de büyük önem taşıyan karşılaşmada konuk ekip maça hızlı başlayan taraftı. Seferovic yakaladığı iki pozisyonu değerlendiremezken 8. dakikada Mertens aşırdı, Süper Lig'de ilk kez Trabzonspor formasını giyen genç eldiven gole izin vermedi. Hemen karşılık veren bordo-mavililer, Trezeguet, Cornelius, Siopis'le pozisyonlar yakaladı. 31. dakikada ise Taha bir kez daha sahnedeydi. Mertens'e yine gol izni vermedi.

İlk yarı Bartra'nın frikik atışıyla kapandı. Bu kez Muslera sahnedeydi. İkinci yarıda sıcağın da etkisiyle oyunun temposu düştü. Özellikle 77. dakikada Trezeguet'in sert şutu akıllarda kaldı. Muslera iki hamlede topu kontrol edebildi. . 85'te Kerem'in yine karşı karşıya vuruşunu Taha ayaklarıyla önlemeyi başardı. 90+5. dakika ise Trabzonspor açısından tam nefeslerin tutulduğu an oldu. Gomis'in kafa vuruşu bu kez yandan az farkla dışarı gitti. Aralık 2012'den bu yana ilk kez Trabzonspor ile Galatasaray arasında oynanan bir Lig maçı golsüz sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler