Trabzonspor forması giyen eski futbolcudan yorum: Trabzonspor favori değil

Bir zamanlar Trabzonspor forması giyen Abdullah Ercan'dan Fenerbahçe - Trabzonspor maçı yorumu.

Trabzonspor forması giyen eski futbolcudan yorum: Trabzonspor favori değil

Trabzonspor, Fenerbahçe ve Galatasaray forması giyen Abdullah Ercan, Süper Lig'deki şampiyonluk yarışını değerlendirdi. Ercan, "Trabzonspor ve Başakşehir kaldığı yerden devam ediyor. Galatasaray beni hayal kırıklığına uğrattı. Galatasaray, çok kötü oynadı ve önemli 2 oyuncusunu kaybetti. Şu anda mini bir lig oynuyoruz. Şu anda oyundan çok netice önemli. Uyum açısından Trabzonspor ve Başakşehir önde. Galatasaray şu anda yarıştan kopmadı çünkü Başakşehir ve Trabzonspor'la maçları var. Şampiyonluk yarışı Trabzonspor, Başakşehir ve Galatasaray arasında geçer" şeklinde konuştu.

Trabzonspor favori değil!

Abdullah Ercan, hafta içinde oynanacak olan Fenerbahçe - Trabzonspor maçını değerlendirdi. Ercan, "Trabzonspor skoru korumaya giderse maçı kaybeder. Trabzonspor bir hücum takımı. Trabzonspor'un şu anda 2 kulvarı var ancak Fenerbahçe'nin sadece Türkiye Kupası var. Trabzonspor bu maçın favorisi değil. Fenerbahçe ilk maçı 2-1 kaybetti ancak bu bir dezavantaj değil. Fenerbahçe eğer 1-0 kazanırsa finale kalacak. Büyük resime baktığımızda Trabzonspor önde ancak bu durum maçı kazanacakları anlamına gelmiyor. Trabzonspor'un veya Fenerbahçe'nin skoru korumak için sahaya çıkacağını düşünmüyorum. Fenerbahçe bu seneyi en azından kupayla tamamlamak isteyecektir. Trabzonspor'un ana hedefi ligi kazanmak. Psikolojik nedenleri düşündüğüm zaman Fenerbahçe'nin daha çok isteyeceğini düşünüyorum" dedi.

Gollü bir maç bekliyorum!

Teknik Direktör Abdullah Ercan, Fenerbahçe - Trabzonspor maçı öncesi iki takımın da analizini yaptı. Ercan, "Türkiye'nin rakip kaleye en hızlı giden takımı Trabzonspor. Trabzonspor bu atakları sonuçlandırmayı biliyor. Trabzonspor'un hücumsal anlamda birçok artısı var ancak takım savunması anlamında hala sorun yaşıyorlar. Ben yarın gollü bir maç bekliyorum. Fenerbahçe eğer bulduğu geniş alanları iyi değerlendirirse etkili olur. Fenerbahçe'nin kaptığı toplarla iyi çıkması lazım. Fenerbahçe'nin oyunun kontrolünü Trabzonspor'a vermemesi lazım. Trabzonspor'a önde basmak çok riskli. Burada plan yaparken kontraları da düşünmek lazım. Trabzonspor'da savunmanın göbeği çok sıkıntılı. Campi ve Da Costa tek hamle oyuncusu. Campi çok fazla pozisyon hatası yapıyor. Fenerbahçe'nin bunları iyi değerlendirmesi lazım" diyerek iki takım hakkındaki yorumlarını paylaştı.

"Caner Erkin ve Gökhan Gönül..."

Abdullah Ercan, zorlu maç öncesi iki takımın kalecilerini karşılaştırdı ve Uğurcan Çakır'ın bir adım önde olduğunu söyledi. Ercan aynı zamanda Fenerbahçe'nin yeni sezondaki yapılanmasına da değindi. Ercan, "İki kaleci de çok iyi. Uğurcan Çakır yaklaşık 1.5 senedir çok iyi oynuyor. Kalecilere kesinlikle iş düşecek. Uğurcan Çakır daha önde bir kaleci. Fenerbahçe'nin Caner Erkin'e ihtiyacı var. Caner Erkin zaman zaman agresif bir oyuncu olabiliyor ancak bence bu iyi bir transfer. Gökhan Gönül için de aynı şeyleri söyleyebilirim. Bu oyuncuların yaşlarıyla ilgili soru işaretleri var ancak ben performanslarına bakıp konuşuyorum. Hep genç oyuncuları oynatırsanız onları kaybedebilirsiniz" dedi.

Tahir Karapınar'ın gözü çok iyi!

Abdullah Ercan son olarak bir dönem beraber de çalıştığı Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Tahir Karapınar'ı anlattı. Özgür Sancar'ın "Emre Belözoğlu, Erol Bulut'la çalışmaya sıcak bakmıyor" bilgisini de yorumlayan Ercan, "Tahir Karapınar'la birlikte Milli Takım'da ve Gaziantep'te çalıştık. Tahir Karapınar'ın gözü çok iyi. Genç oyuncuları emanet edebileceğiniz birisi. Kimse kişilik olarak bir şey söyleyemez. Tahir Karapınar karakter olarak üst düzey bir isim. Tahir Karapınar, sezon sonunda altyapının başına geçecek. Bunun doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Fenerbahçe hala Comolli'nin bıraktığı enkazı temizlemeye çalışıyor. Comolli, Türk futboluna yabancı bir adamdı" şeklinde konuştu.

Sezon sonunu bekliyorum!

Abdullah Ercan son olarak kendi kariyerine dair konuştu. Ercan, "Geçen sene 2-3 tane teklif aldım ancak işler istediğim gibi olmadı. Bu sene yine bir şeyler var. Sezon bittikten sonra bu teklifleri değerlendireceğim" diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler