Trabzonspor Fırat Aydınus'la zor kazanıyor

Trabzonspor, Fırat Aydınus'un yönettiği karşılaşmalarda zor kazanıyor.

Trabzonspor Fırat Aydınus'la zor kazanıyor

Hakem Fırat Aydınus, 6. kez Trabzonspor ile Galatasaray arasında oynanacak olan bir müsabakayı yönetecek. İki takım arasında Aydınus'un yönettiği 5 maçta sarı-kırmızılı takım 4 galibiyet alırken, bordo-mavililer ise 1 maçta kazanabildi. 

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre 1 Eylül Cumartesi günü Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde oynanacak Trabzonspor - Galatasaray müsabakasını Fırat Aydınus yönetecek. Aydınus'un yardımcılıklarını Serkan Ok ve Aleks Taşcıoğlu yapacak. Fırat Aydınus, bugüne kadar iki takımın 5 maçını yönetti. Söz konusu maçlarda sarı-kırmızılılar 4 kez rakibini mağlup ederken, bordo-mavililer ise 1 kez kazandı. 

TRABZONSPOR KARNESİ

Fırat Aydınus, Trabzonspor'un bugüne kadar 51 karşılaşmasında görev yaptı. Karadeniz ekibi, bu maçlarda 18 galibiyet, 17 beraberlik aldı. Bordo-mavililer 16 karşılaşmadan ise mağlubiyetle ayrıldı. Aydınus, Trabzonspor'un kendi evinde oynadığı 25 karşılaşmada görev yaparken Bordo mavililer 11 galibiyet 10 beraberlik ve 4 mağlubiyet elde etti. Fırat Aydınus, 51 karşılaşmada bordo-mavili futbolculara 117 sarı kart, 11 kırmızı kart çıkardı. Aydınus bu sezon ise Trabzonspor'un Medipol Başakşehir'e 2-0 mağlup olduğu maçta düdük çalmıştı. 

Öte yandan Fırat Aydınus geçtiğimiz sezon 1 Nisan 2018 tarihinde İstanbul'da oynanan Galatasaray Trabzonspor maçını yönetti. Trabzonspor bu karşılaşmadan 2-1 mağlubiyetle ayrıldı.

GALATASARAY KARNESİ

Fırat Aydınus, Galatasaray'ın bugüne kadar 46 karşılaşmasında düdük çaldı. Sarı-kırmızılılar, bu maçlarda 23 galibiyet, 9 beraberlik ve 14 mağlubiyet elde etti. Aydınus'un yönettiği maçlarda Galatasaraylı oyuncular 104 sarı kart ve 10 kırmızı kart gördü. 

GENÇLERBİRLİĞİ KARŞILAŞMASINDA PENALTIYI ES GEÇTİ

Fırat Aydınus, Trabzonspor’un 27 Kasım 2016 tarihinde deplasmanda oynadığı ve 0-0 berabere kaldığı Gençlerbirliği karşılaşmasında skandal kararlara imza attı. Bu karşılaşmanın 13. dakikasında Gençlerbirliği’nden Selçuk Şahin’in topa müdahale etmeden Trabzonsporlu oyuncu Güray Vural’ı ceza sahası içinde düşürdüğü pozisyonda penaltı kararını es geçti. Bu pozisyonun 1 dakika sonrasında Ahmet Oğuz aynı hareketi Yusuf Erdoğan'a yaptı ve sarı kart ile cezalandırıldı. Fırat Aydınus 78. dakikada yine Selçuk'un Bero'yu düşürdüğü pozisyona 'devam' diyerek bordo mavili taraftarları isyan ettirmişti.

BEŞİKTAŞ MAÇINDA ÇILDIRTAN KARARLAR

Trabzonspor bu akşam Beşiktaş’a konuk oldu. Beşiktaş'ın maçın başında 1-0 öne geçtiği karşılaşmada Trabzonspor Olcay Şahan ile karşılık verdi ve ilk yarı 1-1'lik skorla sona erdi. Karşılaşmadaki hakem hataları ise Trabzonspor taraftarını kızdırdı. Fırat Aydınus, Olcay'ın ortasını eliyle bilinçli olarak kesen Pepe'yi de es geçti. Fırat Aydınus, Talisca'nın bir pozisyonda Kucka'ya attığı tekmeyi görmezden geldi ve kartını kullanmadı. Ayrıca maçın içerisinde olan kavgada Kucka'nın yakasına yapışan Beşiktaşlı futbolcuları da görmeyen Fırat Aydınus hem saha içerisindeki futbolcuları hem de tribündeki ve televizyon başındaki taraftarları çıldırttı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor