Trabzonspor Fenerbahçe karşısında geleneği sürdürmek istiyor

Trabzonspor Fenerbahçe karşısında deplasman geleneğini sürdürmek istiyor.

Trabzonspor Fenerbahçe karşısında geleneği sürdürmek istiyor

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Trabzonspor, yeni bir rekora imza atmak isterken, sarı-lacivertliler karşısında ise dış sahadaki 20 yıllık galibiyet özlemi bitirmek istiyor. 

Bu hafta deplasmanda Fenerbahçe ile mücadele edecek olan Trabzonspor, zorlu müsabakada ilkleri yaşamayı hedefliyor. Bordo-mavililer 2010-2011 sezonundaki 8 maçlık deplasmanda kaybetmeme serisini geçerek yeni bir rekor kırmayı istiyor.

2017 YILINDA DEPLASMANDA YENİLMEDİ

Spor Toto Süper Lig'de 2017 yılında oynadığı deplasman maçlarını kaybetmeyen Trabzonspor, 8 maçlık yenilmezlik serisini Fenerbahçe karşısında da sürdürmeyi hedefliyor. Bordo-mavililer ligin ikinci yarısında deplasmanda oynadığı 8 maçta 6 galibiyet elde ederken 2 maçtan ise beraberlikle ayrıldı. Karadeniz ekibi Fenerbahçe maçından puan yada puanlarla ayrılması halinde 2010-2011 sezonundaki 8 maçlık deplasmanda kaybetmeme serisini geçmiş olacak.

DIŞARIDA DAHA MUTLU

Trabzonspor dış sahada iç sahaya göre daha iyi bir performans sergiledi. Bordo-mavililer 2017 yılında evinde oynadığı son 4 maçtan galip ayrılamazken, deplasmanda ise maç kaybetmedi. Medical Park Arena'da Beşiktaş' 4-3 ve Kayserispor'a da 3-2 mağlup olan Trabzonspor, Gençlerbirliği ve Midepol Başakşehir ile golsüz berabere kaldı. Evinde oynadığı son 4 maçta 10 puan bırakan Karadeniz ekibi 12 puan toplarken, deplasmanda oynadığı maçlarda ise 20 puan alarak, 4 puan bıraktı.

20 YILLIK ÖZLEM

Trabzonspor, deplasmanda Fenerbahçe'ye karşı 20 yıllık galibiyet özlemi bulunuyor. Bordo-mavililer, sarı-lacivertlileri deplasmanda en son 1997-1998 sezonunda 3-1'lik sonuçla mağlup etti. Söz konusu dönemin ardından Trabzonspor, Fenerbahçe'yi İstanbul'da oynadığı maçlarda yenemedi. Karadeniz ekibi, söz konusu maçlarda 12 mağlubiyet, 7 beraberlikle sahadan ayrıldı.

KADIKÖY'DE SON GOLÜNÜ 7 SEZON ÖNCE ATTI

Trabzonspor, Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu'nda son 8 lig maçında 4 beraberlik, 4 mağlubiyet alırken gol atmakta zorluk çekti. Bordo-mavililer, son 8 maçta sadece 1 gol attı, kalesinde ise 8 gol gördü. Karadeniz ekibi, 2009-2010 sezonunda 1-1 berabere kalarak rakibine karşı deplasmandaki son golünü kaydetti. Trabzonspor, son 7 maçta İstanbul'da gol sevinci yaşayamadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler