Trabzonspor Fatih Karagümrük karşısında! Muhtemel 11’ler ve tüm detaylar

Trabzonspor, Fatih Karagümrük’ü ağırlayacak. Karşılaşma öncesinde muhtemel 11’ler ve tüm detaylar…

Trabzonspor Fatih Karagümrük karşısında! Muhtemel 11’ler ve tüm detaylar

Trabzonspor, Süper Lig’in 29. Haftasında Fatih Karagümrük’ü konuk edecek.

Bugün (9 Mart 2024 Cumartesi) oynanacak karşılaşmayı Zorbay Küçük yönetecek. Küçük’ün yardımcılıklarını Aleks Taşcıoğlu, Murat Temel yapacak. Müsabakanın 4. Hakemi ise Ömer Faruk Turtay olacak. Karşılaşma öncesinde VAR ekibi belli oldu. VAR’da Koray Gençerler, AVAR’da ise Kutluhan Bilgiç ve Furkan Ürün görev yapacak. Saat 19:00’da başlayacak müsabaka Bein Sports 1’den canlı olarak ekranlara gelecek.

trabzonspor-fatih-karagumruk.webp

Karşılaşma öncesinde Haber61 TV’den stat önünden, karşılaşma sonrası stat önü ve karma alandan yapılacak canlı yayınlarla müsabakanın nabzını tutabilir, Haber61 Canlı Anlatım sistemiyle karşılaşmayı anbean takip edebilirsiniz.

HABER61 TV’Yİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

MUHTEMEL 11’LER

TRABZONSPOR: Taha Tepe, Meunier, Mendy, Denswil, Eren, Berat, Umut, Visca, Bardhi, Trezeguet, Enis.

FATİH KARAGÜMRÜK: Sirigu, Veseli, Biraschi, Koray Günter, Levent Mercan, Feghouli, Kourbelis, Emre Mor, Bertolacci, Güven, Markao.

MAÇ ÖNCESİ NOTLAR

Trabzonspor ile Fatih Karagümrük bugüne kadar 12 kez karşılaştı. Bu karşılaşmalarda 8 kez Trabzonspor, 1 kez Fatih Karagümrük kazandı. 3 karşılaşma ise beraberlikle tamamlandı.

Trabzon’da oynanan 5 karşılaşmada 4 kez Trabzonspor kazanırken 1 karşılaşma beraberlikle tamamlandı. Fatih Karagümrük, Trabzon’daki maçlarda galibiyet alamadı.

İki takım en son 29.10.2023 tarihinde İstanbul’da karşılaştı, müsabaka 0-0 beraberlikle tamamlandı. Trabzonspor son maçında deplasmanda Alanyaspor’a 3-1 mağlup olurken Karagümrük deplasmanda Adana Demirspor’a 1-0 mağlup oldu.

TRABZONSPOR VE FATİH KARAGÜMRÜK SÜPER LİG'DE DİKKAT ÇEKEN İSTATİSTİKLERLE ÖNE ÇIKIYOR

Fatih Karagümrük'ün Aralık 2022'de Trabzonspor karşısında aldığı 4-1'lik galibiyet, takımlar arasındaki dokuz karşılaşmada elde ettiği tek galibiyet olarak kayıtlara geçti. Bu süre zarfında, Süper Lig'deki son sekiz maçının beşini kaybeden Trabzonspor, aldığı üç galibiyeti de kalesini gole kapatarak elde etti. Bordo-mavililer, bu süreçte Çaykur Rizespor ile birlikte en fazla mağlubiyet yaşayan iki takımdan biri oldu.

Bu sezon ligde oynadığı 28 maçın 13'ünü kaybeden Fatih Karagümrük, 1983/84 sezonundan bu yana, bu aşamada en fazla mağlubiyet aldığı ikinci sezonunu yaşıyor. Öte yandan, Trabzonspor evinde oynadığı son iki Süper Lig maçını gol yemeden kazanma başarısı gösterdi ve en son Aralık 2022-Şubat 2023 döneminde Abdullah Avcı yönetiminde benzer bir başarı elde etmişti.

Süper Lig'deki deplasman performansında zorlanan Fatih Karagümrük, son 13 dış saha maçında galibiyet alamadı. Bu, takımın en son 1963 ve 1984 yılları arasında, iki kez küme düştüğü dönemde yaşadığı 16 maçlık galibiyet hasretinin ardından gelen en uzun serisi oldu.

Bu sezon ligde Kasımpaşa'dan sonra gol sayısı ile ürettiği gol beklentisi arasında en büyük pozitif farkı bulunan ikinci takım olan Fatih Karagümrük, defansif anlamda da Galatasaray'ın ardından kalesindeki gol beklentisi ile yediği gol sayısı arasında en iyi ikinci farkı sergiliyor.

Trabzonspor'un yıldızı Trezeguet, son dört maçta attığı üç golle takımına önemli katkılarda bulunurken, Mısırlı oyuncu bu gollerin ikisini iç sahada kaydetti. 2024 yılında, Fatih Karagümrük orta sahası Valentin Eysseric ve Semih Kılıçsoy, Süper Lig'de takımlarına en fazla gole katkıda bulunan oyuncular olarak öne çıktı.

Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Şota Arveladze'nin Süper Lig kariyerinde en fazla berabere kaldığı takım ise 2 galibiyet, 6 beraberlik ve 1 mağlubiyetle Trabzonspor oldu. Bu istatistikler, iki takım arasındaki rekabetin ne denli çekişmeli geçtiğinin bir göstergesi olarak dikkat çekiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler